Kuzey Marmara Otoyolu’ndan geleceğe nefes için 7 bin fidan

banner113

Kuzey Marmara Otoyolu (KMO),Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında geleceğe nefes için iki ilde fidan dikimi gerçekleştirdi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun 11-12 Kasım tarihlerinde Sakarya KMO Adapazarı Bakım İşletme Merkezi ve Arnavutköy Tayakadın bölgesinde düzenlediği fidan dikim etkinliklerinde toplam 7 bin fidan toprakla buluştu.400 kilometrelik yol hattına sahip KMO,daha yeşil bir Türkiye için bugüne kadar 5 milyon fidanın ekimini gerçekleştirdi.

banner114
YAŞAM 12.11.2021, 16:58 16.11.2021, 16:14 Erkan YILMAZ
Kuzey Marmara Otoyolu’ndan geleceğe nefes için 7 bin fidan

Mart ayında kutlanan Ormancılık Haftası ve Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 10 bin fidanı İstanbul ve Sakarya’da toprakla buluşturduklarına değinenKuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Uluğtekinsözlerini şöyle sürdürdü: “Çevremizi korumak, gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak için 7’den 70’e farkındalık oluşturabilmemiz büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyasını son derece kıymetli buluyoruz. Biz de KMO olarak, geleceğe nefes olacak fidanlarımızı toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Geleceğe Nefes kapsamında bugüne kadar, İstanbul ve Sakarya’da toplam 10 bin fidan ektik. Önümüzdeki dönemde de, yol güzergahımızdaki pilot bölgelerde fidan dikmeye devam edeceğiz. 3-5 yıl içinde Kuzey Marmara Otoyolu'nun etrafında yüksek ağaçları göreceğiz.” dedi.

Uluğtekin: “Karbon emisyonu salınımının yıllık 200 bin ton azalmasını sağlıyoruz”

Akıllı Ulaşım Sistemleri, 400 kilometrelik 4 şeritli gidiş-geliş yolları ve dünyanın en uzun 4 şeritli tünelleriyle, her yönüyle dünyaya örnek bir ulaşım projesi olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun, çevreye ve doğaya karşı sorumluluklarını da yerine getirdiğini belirten Aynur Uluğtekin, “Kuzey Marmara Otoyolu ile zamandan 3 milyar lira, akaryakıttan 518 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 3 milyar 518 milyon lira tasarruf edilirken;sürdürülebilir çevre yönetimi açısından çok kritik bir konumda olan karbon emisyonu salınımının da yıllık 200 bin ton azalmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir çevre politikası anlayışımızı eksiksiz devam ettirerek, şimdiye dek topraklarımızla buluşan 5 milyonu aşkın ağaca yeni fidanlar eklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159