banner69

Mercedes-Benz Türk Sağlık Bakım Tırı kamyon şoförleriyle buluşmak için İstanbul'dan yola çıktı

banner113

20222 yılında Mercedes-Benz Türk tarafından hayata geçirilen Sağlık Bakım Tırı ikinci kez kamyon şoförleriyle buluşmak için yola çıktı. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde toplam 14 noktada gerçekleştirilmesi planlanan Sağlık Bakım Tırı’nın ilk durağı İstanbul Bi Mola Reşadiye tesisleri oldu. Sağlık Bakım Tırı'nın yolculuğunda ekibe yeni katılımlar da oldu. Bir uzman psikolog ile Mercedes-Benz Türk uzman eğitmenleri şoförlerle bir arada olacak.

banner114
YAŞAM 12.05.2023, 12:30 12.05.2023, 13:34 Erkan YILMAZ
Mercedes-Benz Türk Sağlık Bakım Tırı kamyon şoförleriyle buluşmak için İstanbul'dan yola çıktı

Haber-Erkan YILMAZ / Bi Mola Reşadiye Tesisleri - İstanbul

Mercedes-Benz Türk Sağlık Bakım Tırı’nın ilk durağı olan İstanbul Bi Mola Reşadiye tesislerindeki etkinliğinde Taşıma Dünyası olarak biz de yer aldık. Etkinlik alanına geldiğimiz anda Mercedes Sağlık Bakım Tırı’na kamyon şoförlerinin çok yoğun ilgi gösterdiğini gördük.

Sağlık Bakım Tırı’nın yolculuğuna yönelik ilk açıklamayı Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama Satış Direktörü Alper Kurt yaptı: “Geçtiğimiz yıl başlattığımız Sağlık Bakım Tırı çalışmamızın şoför arkadaşlarımızın nezdinde çok olumlu karşılık bulduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sebepten uygulamamızın hem içerik olarak zenginleştirip hem de durak sayısını arttırmak suretiyle 2023 yılında yine sürdürmeye karar verdik. Yine geçtiğimiz yıl sadece Mercedes-Benz araç kullanıcıları değil, markadan bağımsız şoför arkadaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” 

Şoförlerimiz memnun, biz de mutluyuz

Sağlık Bakım Tırı projesinin yaratıcısı ve geliştiricisi olan Mercedes-Benz Türk Kamyon & Otobüs Pazarlama İletişimi ve Müşteri Yönetimi Grup Müdürü Serra Yeşilyurt’da etkinlikte bir konuşma yaptı: Bizim için çok önemli olan şoförlerimizin hayatına dokunmak ve onların yolculuğunda birlikte olmak ve onlara biraz da katkı sağlamak adına Sağlık Bakım Tırımız ile yola çıktık. 2022 yılında şoförlerimizin bu çalışmamızdan çok memnun kaldıklarını ve bize çok olumlu geri dönüşler yaptıklarını gördük. Bu bizi tabi ki çok mutlu etti. Yaptığımız işin de çok anlamlı ve doğru bir iş olduğunu bize gösterdi. Bununla da kalmadı. Bu çalışmamız 13 farklı dalda ödüle layık görüldü. Bu da bizim mutluluğumuzu taçlandırdı” dedi.

7 bölgede, 14 noktada olacağız. 

2022 yılına göre etkinliği daha da zenginleştirdiklerine dikkat çeken Serra Yeşilyurt, “Şoförlerimizden gelen talep doğrultusunda gideceğimiz lokasyonları arttırdık. Ülkemizin 7 bölgesinde 14 noktada olacağız.Bu yılki etkinliğimizde yeniliklerde var. Uzman dahiliye doktorumuz, uzman fizyoterapistimiz, berber arkadaşlarımız, karikatüristimiz bizimle. Geçen yıl şoför arkadaşlarımıza neler istedikleri yönünde sorular yönelttik. Bizim de aklımıza olan, onlardan da gelen talep doğrultusunda ekibimize uzman psikoloğumuz da katıldı. Bir yenilik daha etkinlik kapsamında bir çadır da oluşturuldu. Mercedes-Benz Türk uzman eğitmenleri şoför arkadaşlarımıza ekonomik sürüşle ilgili eğitimler verecek. Araçları daha verimli nasıl kullanabileceklerine yönelik bilgilendirmelerde bulunacaklar. Mercedes-Benz Türk olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de şoför arkadaşlarımızın yanında olacağız, destekler vereceğiz” dediler.

2022’de 3 bin 500 şoföre ulaştık, bu yıl ki hedef 5 bin

Serra Yeşilyurt, bu yıl 14 noktada 5 bin dolayında şoföre ulaşma hedefinde olduklarını söyledi: Biz aslında bu projeyi hayata geçirirken geçen yıl 5 nokta ile yola çıktık. Talep o kadar yoğun oldu ki bizde bunu 10 noktaya kadar çıkarttık. Geçen yıl Mayıs ayında başlayan etkinlik, Kasım ayına kadar sürdü ve 3 bin 500 şoför arkadaşa ulaştık. İstanbul, Aksaray, Gaziantep ve Düzce’de 2 farklı lokasyon olmak üzere Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde toplam 14 noktada gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik, söz konusu illerin yanı sıra Manisa, Bursa, Amasya, Mersin, Erzincan ve Adana’da ziyaretçilerini ağırlayacak. Yine şoför arkadaşlarımıza bizden beklentilerini öğrenmeye ve projemizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Şoförlerin sağlık sorunları: Boyun, bel ağrısı, koah hastalığı, kronik bronşit, dikkat dağınıklığı

Taşıma Dünyası olarak ekipte psikoloğun yer almasının çok önemli olduğunu ve şoför psikolojisini öğrenme adına tur sonunda önemli veriler elde edileceğine inandığımı belirttim. Ayrıca sağlık ekibine şoförlerin ne gibi sağlık sorunları yaşadıklarını yönelik tespitlerini sordum: Uzman fizyoterapist olarak bende şoför arkadaşların ne tür şikayetlerle geleceğini bende merak ediyordum. Toplam 10 noktada yaptığımız buluşmalarda şoför arkadaşlarımız yoğunluklu olarak bel ve boyun ağrı şikayetlerini dile getirdiler. Dikkat dağınıklığı, solunum sıkıntıları da şikayetler arasında yer aldı. Benim desteğim egzersiz olarak solunum ve bel boyun ağrılarının giderilmesine yönelik oldu. Uzman dahiliye doktoru olarak benimde gözlemim; şoförlerin çok uzun süre araç kullanmaları nedeniyle bir hekime veya hastaneye ulaşmaları da hemen mümkün olmuyor. Biz sağlık bakım tırı ile onların bu aslında çok önemsemedikleri sağlık sorunlarının bir ölçüde önemli olabileceğini de göstermiş olduk. Göğüs ağrısı olduğunda bunu basit bir üşütme olduğunu düşünebiliyor, öksürüğü de olduğunda basit bir soğuk alğınlığı olduğunu düşündüklerini gördük. Ama muayene yaptığımızda gögüs ağrısının kalp krizi riski olduğunu görüp, hastaneye yönlendiriyoruz. Öksürüğü olanın da kronik bronşit ve astımı olduğunu görüp şoförlere tedavi önerilerimiz ve hastaneye gitmeleri noktasında uyarılarımız oldu. Hareketsizliğe bağlı olarak bazı rahatsızlıklar tespit ettik. Koah dediğimiz kronik bronşit yönünde bulgularımız oldu. Kaliteli uyku süreci almalaları halinde dikkat dağınıklığı ve uyku apnesi gibi sorunlar yaşanabiliyor. Kilo kontrolü çok önemli. Bu sürecin şoför arkadaşlara çok faydalı olduğunu gördük. Uzman psikolog olarak benim ticari araç şoförlerine yönelik bir deneyimim vardı. Bugün ki görüşmelerde ise özellikle dikkat, uyku ile ilgili sorunları olduğunu gördük. Çok yönlü olarak şoförlerimize destek olmak istiyoruz. Fizyolajik sağlık kadar psikolojik sağlık da çok önemli” dedi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon, Otobüs Pazarlama İletişimi ve Müşteri Yönetimi Grup Müdürü Serra Yeşilyurt ve Kamyon Pazarlama İletişim Koordinatörü Hazel Selanik 

Başarısı ile birçok ödül kazandı

Mercedes-Benz Türk'ün Sağlık Bakım Tırı, 2022 yılında toplamda 15 dalda olmak üzere; Kristal Elma’da 6 farklı kategoride ve Felis Ödülleri’nde ise 7 farklı kategoride ödüle layık görüldü. Son olarak “En İyi Roadshow” ve “En İyi Gerilla Aktivitesi” kategorilerinde 2 adet Mice Ödülü’nün sahibi olan Sağlık Bakım Tırı’nın 2023 yılı rotası ve sunulacak yeni hizmetlerle ilgili ayrıntılar Mercedes-Benz Kamyon’un sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159