banner69

Öz Taşıma İş Sendikası Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması yayınladı

banner113

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile bir basın açıklaması yayımladı.

banner114
YAŞAM 08.03.2022, 17:16 08.03.2022, 17:19 Erkan YILMAZ
Öz Taşıma İş Sendikası Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması yayınladı

Açıklama şu şekilde; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye‘de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, emekçi, amaçlarına ulaşmak için çaba veren, çalışan kadınların günü olduğunu belirten Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır.” dedi.

Öz Taşıma İş Sendikası Ailesi olarak, erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik şiddet ve benzeri, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı olduğunu savunan Genel Başkan Toruntay sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim için çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demektir. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz.

Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

Bu nedene bağlı olarak, kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırmalıyız. Onların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, daima temel önceliğimiz olmalıdır.

Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159