KCS Dış Ticaret ve PAKCS 2023 hedeflerini belirledi

banner113

6 ilde, 17 ayrı lokasyon ile 35 dünya markasının bayilik ve distribütörlüğünü yapan; satış, satış sonrası, yedek parça, ikinci el ve sigorta hizmetlerinden oluşan kapsamlı hizmet yelpazesi sunan Koçaslanlar Holding kuruluşu olan KCS Dış Ticaret, tescillenmiş kendi markası olan PAKCS ile 10 bin kaleme yakın orijinal, yan sanayi yedek parça ve sarf malzemelerini bünyesinde bulunduruyor. Ağır vasıta, treyler, otobüs, minibüs, hafif ticari ve binek araçlara ait orijinal yedek parçaları ile PAKCS markasına ait eşdeğer yedek parçaların yurtiçi ve yurtdışı toptan pazarlama faaliyetlerinde bulan KCS Dış Ticaret’in Satış Direktörü Sinan Akyıldız, yedek parça sektörünü değerlendirirken KCS Dış Ticaret’in 2023 için planları ve öngörülerinden bahsetti.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 24.12.2022, 18:14 24.12.2022, 18:24 Erkan YILMAZ
KCS Dış Ticaret ve PAKCS 2023 hedeflerini belirledi

Pandeminin yedek parça sektörüne etkilerinden bahseden KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız, “Pandemi, otomotiv sektörünü derinden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Covid-19 vakaları otomotiv fabrikalarında işlerin yavaşlamasına ve üretimin azalmasına neden oldu. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye. Piyasada araç ve parça bulunabilirliği eskiye kıyasla oldukça azalmış durumda, ancak bizler KCS Dış Ticaret olarak daha önceden almış olduğumuz tedbirler ile müşterilerimize kısa sürede tedarik sağladık. Yaşanan üretim zorlukları ve otomotiv fabrikalarındaki yavaşlama sebebi ile yedek parça stok planlamamızı daha geniş yelpazede tutmak durumunda kaldık, bulunabilirlik önceliğimiz oldu ve ürün çeşitliliğimizi geniş tuttuk. Bu önlemler ile süreci en iyi şekilde geçirdiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

KCS Dış Ticaret ve PAKCS’ın 2023 yılı hedefleri hakkında konuşan  KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız, “2023 Yılında önceliğimiz yurt içi olmak üzere tüm Türkiye ve yurt dışında markalarımızın bulunduğu bölgelerde pazarın içinde olmayı ve bulunduğumuz bölgelerde pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Aynı zaman da PAKCS markamızın ürün çeşitliliğini ve mevcut satışlarımızın artacağınız öngörüyoruz. Toplamda sahada 7 kişilik satış ekibimizi ilerleyen süreç içerisinde büyütmeyi aynı zamanda bölge müdürlükleri ile ilgili çalışmalarımızın derinleşmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

2023 yılı için sektör tahminlerinden bahseden Akyıldız, “2023 yılı için de ekonomik zorluklar sebebi ile global olarak zor bir yıl olacağı düşüncesindeyiz. Hammadde ve enerji kaynaklı artan üretim maliyetleri şu anda tüm üreticileri etkiliyor. Bunun yanında özellikle önümüzdeki dönem Avrupa’da yaşanacak enerji arz-talep dengesizliğinin etkilerinin nasıl bir sonuç yaratacağı konusu bir soru işareti. Artan enerji maliyetleri ve savaş kaynaklı arz kesintileri dikkate alındığında bir resesyon riski yaşanması muhtemel görünüyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159