Figen Ayan MedCruise (Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği) Başkanı oldu

banner113

Dünyanın en büyük kruvaziyer limanlar örgütü olan MedCruise’un (Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği) Başkanı, Galataport İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan oldu.Kruvaziyer sektörünün deneyimli ismi Figen Ayan, İspanya’nın Barselona şehrinde 3-4 Kasım tarihlerinde yapılan MedCruise 59. Genel Kurulu’nda büyük başarı göstererek Başkanlığa seçildi. Ayan, 2021-2024 yılları arasında görev yapacak.Genel Kurul’da Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanlar Bölge Direktörü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Güngör deYönetim Kurulu’na yeniden seçildi.

banner114
YOLCU-DENİZYOLU 08.11.2021, 14:22 08.11.2021, 14:29 Erkan YILMAZ
Figen Ayan MedCruise (Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği) Başkanı oldu

MedCruise Genel Kurulu’na İMEAK Deniz Ticaret Odası’nı temsilen katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Figen Ayan Başkanlığı’ndaki MedCruise yeni yönetimini tebrik etti.

Türkiye için gurur verici bir başarı 

Yusuf Öztürk, “Bir Türk’ün, bir Türk kadınının, güçlü bir uluslararası örgütün başına gelmesi, Türkiye için gurur verici olan büyük bir başarıdır. Bu başarı, ülkemizin ve sektörün uluslararası alanda daha prestijli konuma gelmesine, limanlarımızın küresel lobi faaliyetlerinde ve sektörün geleceği ile ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmasına yol açacaktır. Sektördeki tanıtım imkanlarından daha çok faydalanacağımız gibi uluslararası organizasyonlara ülkemiz limanlarının ev sahipliği yapması mümkün olacaktır. Galataport ve Ege Port Kuşadası limanlarımızın, üç kıtada yüzlerce limanı temsil eden uluslararası bir örgütün yönetiminde yer alması, Türkiye’nin kruvaziyer turizmi sektöründe önünü açacaktır” dedi.

Akdeniz, Karadeniz, Adriyatik Denizi, Kızıldeniz ve Atlantik’te kruvaziyer endüstrisini geliştirmeyi amaçlayan MedCruise’un, 21 ülkede 140 civarında limanı ve 34 kurumsal üyeyi temsil ettiği bilgisini veren Öztürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kuruluşa 2019 yılında üye olduğunu, Türk liman terminallerinin Akdeniz kruvaziyer pazarında hak ettiği pazar payını alması için MedCruise ile işbirliğinin son derece önem taşıdığınısöyledi.

Öztürk, Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren kruvaziyer turizminin, aşılama çalışmaları ve buna bağlı olarak kısıtlamaların azaltılması ile 2022 yılından itibaren hızlı bir büyüme temposu içine gireceğini belirtti. Akdeniz özelinde kruvaziyer seferlerinin önemli ölçüde artacağını, ön rezervasyonlara göre gelecek yıl Kuşadası’na 500, Galataport İstanbul’a ise 200 geminin yanaşmasının beklendiğini ifade eden Öztürk, artanseferlerden İzmir ve diğer liman şehirlerinin de önemli ölçüde pay alacağını söyledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159