banner69

Best Van Turizm Travego yatırımı yaptı

banner113

Yeni yatırımla Best Van Turizm’in filosunda araç sayısı 150’ye ulaştı. 2+1 Travego araçlar Kuzey Irak hattında hizmet verecek. 10 adetlik yatırımla birlikte firma, Irak hattında toplam 30 özmal araçla hizmet verecek. Firma Mayıs ayına kadar filosuna yine tamamı 2+1, 16 Travego yatırımı daha yapacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 26.03.2016, 15:29 31.03.2016, 14:41 Taşıma Dünyası
Best Van Turizm Travego yatırımı yaptı
HABER: ERKAN YILMAZ

Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezinde 22 Mart’ta düzenlenen teslimat törenine Best Van Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Bayram, Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, Best Van bölge müdürleri, kaptanlar, Mercedes-Benz Türk  Otobüs Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü  Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü  Murat Kızıltan, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Tolog, Otobüs Satış Müdürü Şener Başçoban katıldı. 

İş ortağımız  
Alper Kurt, “Çok önemli bir vesile için bir araya geldik. Best Van Turizm’e bugün 10 adet Travego 17 teslim ediyoruz. Markamıza gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Best Van bizim için bir müşteriden öte bir iş ortağı, bir partner. Best Van Turizm’in filosunun tamamının Mercedes-Benz araçlardan oluşması bizim için çok önemli. Değer zincirinin tüm halkaları bu işbirliğinde hayata geçti. Bu birlikteliğin daim olmasını ve 2016 yılında bunun gibi daha nice teslimatlarda buluşmayı diliyorum. Kendilerine bol kazançlar diliyorum” dedi. Teslimatların Nisan ayından sonra hız kazanacağına dikkat çeken Alper Kurt, “7 Nisan’da yine hep bir arada olacağız. Lansman havasında bir teslimat olacak” dedi.

İşbirliğinden gurur duyuyoruz
Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu da, “Bütün yatırımlarına inancı ile son hızla devam eden ve yeni yatırımında yine bizi tercih eden Best Van Turizm ile bu işbirliğinden gurur duyuyoruz” dedi.

‘Siyah İnci’den sonra ‘Altın sarısı’ 
Best Van Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, 1990 yılından beri kilometrelerce yol kat ettiklerini ve binlerce yolcu taşıdıklarını belirterek, “Kilometrelerce yol kat ettik, binlerce yolcu taşıdık, sonra yurtdışına açıldık ve kaliteli otobüs hizmetimizi ihraç etmeye başladık. İkinci kuşak olarak ben de Kuzey Irak teşkilatının başında yer aldım. Bugün teslim aldığımız 10 araç Kuzey Irak filomuza katılacaık. Kuzey Irak filomuzda Mercedes’ten her seferinde bir ayrıcalık yapalım diyoruz.  10 araçtan bir tanesini değerli bir taş olarak hayal ediyoruz. Gerçi Mercedes’in tüm araçları değerli taş ama biz rengini de benzetelim diye öyle istiyoruz. Bundan önce siyah inci alımı yaptık ve gerçekten çok sevildi. Bu sefer altın rengi bir aracımız var. İnşallah bundan sonraki teslimatlarla yakut ve zümrüt olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

16 Travego yatırımı daha 
Kuzey Irak hattında toplam 30 özmal araçla hizmet verdiklerini vurgulayan İrem Bayram, “Filomuzdaki 150 aracın tamamı Mercedes-Benz marka. Genç dinamik, enerjik bir filoya sahibiz. Bu teslimatla satış finans ve BusStore koordineli çalışmasının ciddi avantajlı konumunu yaşadık. Hizmet sürecimizi zorlu koşullar altında gerçekleştirdiğimiz için Mercedes otobüsler güvenlik ve dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor. Ayrıca ikinci elinin değerli olması ve 3 yıl sonra arabaları rahatlıkla satabiliyor olmamız da bizim için çok önemli. 

Bu araçların alımında Mercedes-Benz Türk bayii, Gelecek Otomotiv de çok büyük katkılar sağladı.  Bu yıl içinde, iç hatlarda hizmet vereceğimiz tamamı 2+1 16 araç daha alacağız. Yolcumuz en güzelini hak ediyor, rahat rahat gitmek onun hakkı. Uzun yol kat ediyoruz. En kısa mesafe 10 saat, 30 saati bulan seferlerimiz var. Uzun seyahatlerde konfor büyük önem taşıyor” dedi.

2+1 araçlarda bilet fiyat farkı zor 
Sektörde 2+1 araçlarla hizmet sürecinde 2+2 araçlara göre fiyat farkının oluşturulmamasının en büyük nedeninin havayolu ve tren taşımaları olduğuna dikkat çeken İrem Bayram, “Sektörde 2+1 fiyat farkının oluşturulamamasının önündeki en büyük engel havayolu ve tren taşımalarıdır. Biz 2+2’lere de istediğimiz fiyat koyamıyoruz ki, tekli koltuğa farklı fiyat koyalım. Taşıma modlarına taban-tavan fiyat uygulaması gelmediği takdirde 2+1 değil yataklı koltuk da koysak farklı fiyat uygulama şansımız yok.  Burada havayolu, zaman olarak daha öne çıkıyor” diye konuştu. 

Biz bir aileyiz
Best Van Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Bayram, “Biz aslında bir aileyiz. Gerçekten Mercedes’i birbirimizden ayırmıyoruz, çözüme yönelik çok yakın ilgi gösteriyorlar. Özellikle Mercedes’i üreten herkese, en alttan en tepedeki insana kadar çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize böyle güzel otobüsler ürettikleri için hepsine minnettarız, çok sağ olsunlar” dedi. 

Çok özel ve farklı firma 
Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Tolog, “Arslan abi ile ilişkimiz yaklaşık 25 seneye dayanıyor, ailece görüştüğümüz hatta akraba diyebileceğimiz bir abim. Uluslararası alanda ciddi anlamda başarıyı yakalamış, Türkiye’nin çok özel ve farklı bu firmasına otobüs satmak bana ayrı bir keyif veriyor. Böyle bir firmaya araç satmak benim için çok büyük mutluluk. Ayrıca firmanın başında genç, deneyimli ikinci kuşak olarak İrem Hanım’ı, gerçekten çok tebrik ediyorum. Bu sektörde bayan olarak başarılı olmak kolay değil. İlki başardığı için çok mutluyum” diye konuştu.

Kuzey Irak E- vizenin kalkması turizme darbe vuruyor 

2015’te Kuzey Irak hattında 250 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirten İrem Bayram, 6 Şubat sonrasında Irak vatandaşlarına e-vize uygulamasının kalkması ile taşınan yolcu sayısında çok büyük bir düşüş yaşandığına dikkat çekti: “6 Şubat öncesinde günde karşılıklı 18 seferle bin civarında yolcu taşıyorduk. E-vizenin kalkması ile birlikte şu an potansiyelimizin çok altındayız. Bu turizm açısından ciddi bir kayıp. Her getirdiğimiz Irak vatandaşı asgari 10 bin dolar harcıyor. Kuzey Irak Konsolosluğunun daha fazla vize verebilecek altyapıya sahip olmasını istiyoruz. Günde yaklaşık 100 kişiye vize veriliyor, bu da çok komik bir rakam.” 

İran taşımaları 

Arsan Bayram da İran’a taşımacılık planlarını anlattı:  “İran’da gümrük mevzuatları farklı. Türkiye’den araçlar İran’a gittiklerinde yüksek oranda ayakbastı parası veriyorlar. İran devleti, ‘yakıtı ucuza alıyorsun, aradaki farkı gümrükte vereceksin’ diyor. İran arabası o 800 Euro farkı ödemediği için rekabet şansımız yok. Onun için, İran’da Türk arabaları başarılı olamıyor. Biz sadece kapıya yakın olan Urmiye şehrine çalışınca para kazanabiliyoruz. Ki oraya da 50 Euro veriyoruz. Bunu Ulaştırma Bakanlığı’na defalarca anlattık ama ikili anlaşmalarda bir türlü ortadan kaldırılamıyor. Onların tırı, otobüsü rahat çalışıyor. Biz oraya gittiğimizde çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyoruz. 3 ay önce Cizre kapısı kapandığında İran üzeri çalışmak istedik, transit geçiş yapmak istedik. Bakanlığımız anlaşma yapmış ama tırlar için, otobüsler için anlaşma yapılmamış.”  


Alper Kurt, İrem Bayram













Burak Sucuk, Burak Batumlu’ya, 2002 yılından bir fotoğraf hediye etti. İzmir Fuarı’nda, Mercedes-Benz Türk standına firmaların çelenk yaptırmak için yarıştığını aktaran Arslan Bayram, o dönemde Best-Van adına, İzmir Bölge İşletmecisi olan Canan Sucuk’un (Burak Sucuk’un babası) en büyük çelengi yaptırdığını anlattı. 

Yorumlar (1)
Ercan 2 yıl önce
Sayın irehanmimsizlerinbestvan ailesi lorakcok seviyorum ama isden bir iracamizvar yeni 2023 model dingili araba firma biz da görmek istiyorum artık neolur bu sende dingili ara qlin
banner117
15
açık
banner159