Birbuçuk milyon km yapan Safir kaptanına altın

banner113

Birbuçuk milyon km yol yapan Safir kaptanı Mehmet Çalıkuşu’ya Temsa, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Metro

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.07.2014, 17:39 04.07.2014, 17:44 Taşıma Dünyası
Birbuçuk milyon km yapan Safir kaptanına altın
Metro Turizm’in filosunda yer alan 34 UHF 64 plakalı 2011 model Safir otobüs, motor kapağı açılmadan 1 milyon 592 bin 500 km yol yaptı. Temsa, araç kaptanı Mehmet Çalıkuşu’na bir plaket sunarak, Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Törende Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Temsa’ya 2015 yılına yönelik 50 Safir siparişi verdiklerini de açıkladı.

4 Temmuz Cuma günü İstanbul Otogarı’ndaki Metro Turizm yazıhanesinde gerçekleştirilen törene Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Genel Müdür Yardımcısı Eylem Öztürk, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Ebru Ersan katıldı. 

İş ortaklığımızdan memnunuz

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Metro Turizm’i araç müşterisi olarak değil iş ve çözüm ortağı olarak gördüklerini belirterek, “Metro Turizm’in 1400 araçlık filosunda 345 Safir aracımız, 225 de Prestij aracımız hizmet veriyor.  Metro Turizm’in filosundaki Safir aracımızın motor kapağı açılmadan 1,5 milyon km yol yapması bu iş ortaklığının ne kadar doğru bir şekilde işlediğinin de göstergesi. Başta Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere Sayın Galip Öztürk ve Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız’a bizlerle sürdürdükleri bu iş ortaklığı için teşekkür ediyoruz. Bu iş ortaklığının büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz. Şehirlerarası yolcu taşımacılığının gizli kahramanları da kaptanlarımızdır. Onlar binlerce insanımızı sevdiklerine, işlerine güven içinde taşımanın sorumluğunu yüklenmişler. Bu gizli kahramanlarımızdan 1 milyon 592 bin 500 km yol yapan Safir aracımızın kaptanı Mehmet Çalıkuşu’nu Cumhuriyet altını ile ödüllendirmek istedik. Kaptanımıza bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyoruz. Sezonun tüm sektör için kazasız ve bol kazanç içinde geçmesini diliyorum” diye konuştu. 

Yetkili servislerin önemi büyük

Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, şehirlerarası otobüs sektörünün yaz sezonu ile yoğun bir çalışma ortamına girdiğini belirterek, “Kaptanlarımız bu yoğun dönemde zorlu koşullar altında, taşıdıkları canların sorumluluklarını bilerek hizmet veriyorlar. Yıllardır iş ortaklığı içerisinde olduğumuz Türkiye’nin en büyük otobüs filosuna sahip, Metro Turizm her yıl büyüyen hedefleriyle sektörde öncü olmaya devam ediyor. Safir aracımızın 1 milyon 592 bin 500 km yol yapması sektörün ihtiyaçlarına yönelik doğru ürünleri pazara sunduğumuzun göstergesi ve bizi sevindiriyor. Burada en önemli noktalardan biri: bu aracın bakımları tamamıyla Temsa yetkili servislerinde yapılmış. İş süreçlerinin aksaksız işleyebilmesinde yetkili servislerde bakım ve onarım yapılmasının önemi büyük. Kaptanımız Mehmet Çalıkuşu’yu bu zorlu iş sürecinde kazasız ve belasız ve motor kapağı dahi açmadan aracını kullandığı, yetkili servislerde bakımlarını yaptırdığı için de tebrik ediyoruz. Tüm sektörümüze kazasız, belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

Temsa yatırımlarımız doğru 

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, 2010 yılında Temsa ile başlayan iş evliliği ile 650 civarında Temsa marka aracı filolarına kattıklarını belirterek, “Türk’ün malı, yerli malı. Çok kaliteli bir araç yaptılar. Bu, Metro Turizm olarak yapmış olduğumuz yatırımın da ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Kaliteli araçlar ve tecrübeli kaptanlarla aracın daha uzun ömürlü olacağını kaçınılmaz olarak anladık. Onun için kaptan arkadaşımıza ve Temsa ailesine de böyle güzel bir araç yaptıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Metro Turizm’den 50 Safir siparişi

Şenol Ayyıldız, sektör içindeki gelişmeleri herkesin yakından takip ettiğini belirterek, “Kriz var, tren, uçak geliyor ama herkes yoluna devam ediyor. Bizim işimiz de yolumuza devam etmek olacak. Ona göre gardımızı alacağız, hazırlığımızı yapacağız. Özel bir sipariş konumuz var; hayata geçirebilirsek 50 adedin de üzerinde bir siparişimiz olacak” dedi. Ayyıldız, büyük yatırımlar yaptıklarını, 2014 yılında 100 otobüs yatırımı yapacaklarını belirterek, “2015 yılında yine hedeflerimizi büyüteceğiz. Bu sene 25 milyon yolcu hedefinden bahsettik. 6 aylık sonuçlara baktığımızda 1,5 milyon yolcu artışı yaşadık. Yıl sonunda 25 milyonu aşacağımızın göstergesi; bir hayal değil. Onun için 2015 yılında 150-200 civarında otobüs yatırımı yapmanın planlarını yapıyoruz” dedi. 

Üç yılda bir kez yolda bırakmadı 

İstanbul-Hatay hattında son iki yıldır düzenli sefer yapan 54 yaşındaki kaptan Mehmet Çalıkuşu, 2011 model Safir aracı sıfır km’den itibaren kullanmaya başladığını belirterek, “Bu süreç içerisinde, aracımın en çok periyodik bakımlarına dikkat ettim. Aracı da itina ile kullandım. Tek bir kez bile arıza yapıp, yolda kalmadık. Safir aracın motorunun dayanıklılığı, çekiş gücünün yüksekliğinden çok memnun kaldım. Safir tam bir şoför arabası. Kaptanlarla aramızda dile getirdiğimiz bir söz vardır: Aracın yiğitliği kışın belli olur. Safir aracımı, kışın o zorlu süreçlerinde, hep çok verimli şekilde kullanabildim. Yakıtta cimri oluşu bizleri mutlu ediyor. Ayrıca ifade etmem gerekir ki İstanbul Otogarı’ndaki Temsa Yetkili Servisi Brey Otomotiv’in patronundan bekçisine kadar bize karşı çok ilgiliydi. Onlara da, çalıştığım firma yöneticilerine de, Temsa’ya da teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159