Bodrum Otogarı Torba Kavşağı’na taşınmalı

banner113

TOF’tan Bodrum Yarımadasında Otogar çözüm önerisi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 20.04.2015, 13:22 21.04.2015, 11:02 Taşıma Dünyası
Bodrum Otogarı Torba Kavşağı’na taşınmalı
Yaz sezonunda, en önemli turizm merkezlerimizden Muğla ve Bodrum otogarlarında yoğunluk artıyor. Tüm Otobüsçüler Federasyonu, artan yoğunlukla birlikte otobüsçüye de, yolculara da sorun yaratan bu otogarlar için çözüm önerisini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına gönderdi. 

TOF, otobüsçünün, turizm merkezlerinde, otogarlarda yaşadığı sorunlara çözüm bulmaya yönelik önemli bir çalışma başlattı. Başkan Mustafa Yıldırım, Bodrum’un tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin en önemli turizm merkezlerinin başında geldiğini vurgulayarak, “Bodrum'un nüfusu her yıl katlanarak artıyor. Hızla artan nüfus, beraberinde önemli altyapı sorunları getiriyor. Bu noktada en önemli sorun olarak ulaşım ve trafik olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yaz sezonunda yarımada içindeki ilçeler ve beldeler arasında  trafik karmaşası çözülemez hale geliyor” dedi. 

Günlük 800 otobüs hareketi 
Bodrum’un şehirlerarası karayolu ulaşımında en büyük paya sahip merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Yarımada içinde yaz aylarında günlük otobüs hareketi 800 sefer olarak gerçekleşiyor. Bodrum merkez otogarının ilçenin giriş noktasında yer alması, kentiçi trafiği işlemez hale getiriyor. Yarımada içindeki diğer ilçe ve beldelerde de durum farklı değil. Bu durum trafik ve ulaşım ekonomisi açısından giderek büyüyen ve çözümü olmayan bir noktaya sürüklüyor” diye konuştu. 

Çözüm önerileri 
Mustafa Yıldırım, Bodrum yarımadasında karayolu ulaşımının kalıcı bir şekilde çözümü için getirdikleri öneriyi de açıkladı: “Yarımadanın tamamına hizmet verecek otogar, Torba kavşağında yer almalı ve yarımadaya tarifeli otobüs girişi yasaklanmalı. Diğer ilçe ve beldelerdeki otogar ve terminaller sadece bilet satışı yapan toplama merkezlerine dönüştürülmeli. Gelen otobüs yolcuları torba kavşağında inerek ortak servis araçları ile Bodrum merkez ve diğer ilçelere taşınmalı. Aynı durum giden yolcular içinde geçerli. Toplama merkezlerinde toplanan yolcular yine ortak servis araçları ile otogara taşınmalı.” ■

Toplama merkezleri 
TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, toplama merkezlerinin 3 hat şeklinde oluşturulmasını istediklerini de belirtti: Servis hizmetleri, otogar işletmecisi tarafından alçak tabanlı büyük otobüslerle yapılmalı. Ayrıca Bodrumdan kalkan otobüsler Milas  merkezde yapılacak transit otogardan Milas yolcularını alarak yoluna devam etmeli. Aynı yapı Marmaris ve Muğla için planlanmalıdır.

1.Hat
Bodrum merkez
Bitez
Gümbet
Akyarlar

2.Hat
Bitez kavşağı
Yalıkavak kavşağı
Yahşi
Torba
Gümüşlük

3.Hat
Torba
Gölköy
Türkbükü
Gündoğan
Yalıkavak

GÜNDEMİN İÇİNDEN... GÜNDEMİN İÇİNDEN... GÜNDEMİN İÇİNDEN...

Başkandan randevu talebi 
TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Muğla ve Bodrum Yarımadasında otogar sorununa yönelik taleplerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ilettiklerini ve randevu talebinde bulunduklarını da ifade etti: “Sektörümüz için hayati önem taşıyan bu sorunumuzun çözümüne yönelik ulaşım planlamacıları ve mimari heyetimizle Sayın Başkan Gürün’e bir ziyaret gerçekleştirmeye yönelik randevu talebimizi de ilettik.”


MUSTAFA YILDIRIM - TÜM OTOBÜSÇÜLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI

Mustafa Yıldırım'ın Bodrum Otogarı ilgil makalesi için tıklayınız.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159