banner69

Denizli’de Yeni Otogar hizmette

banner113

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımlarıyla açıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 17.03.2014, 12:02 17.03.2014, 12:10 Taşıma Dünyası
Denizli’de Yeni Otogar hizmette

2 yıldır yapımı devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kaptanlığında çıkış yapan ilk otobüs ile hizmete girdi.

Yalnızca Denizli’nin değil, Türkiye’nin de tek kalemdeki en büyük ulaşım komplekslerinden biri olan otobüs terminali ilk yolcularını uğurladı. 8 Mart Cumartesi’yi 9 Mart Pazar’a bağlayan gece saat 00:00’da hizmete açılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nden ilk otobüs çıkışı saat 00:30’da yapıldı. Otobüsün kaptan koltuğuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci otururken, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri de otobüsle birlikte çıkış gişelerine kadar yolculuk yaptı.

Otobüs terminalinin yalnızca Türkiye’ye değil, tüm dünyaya örnek bir yatırım olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu projenin ilk adımlarının kendisinin belediye başkanlığı döneminde atıldığını hatırlatarak, “Denizlimiz onlarca yıldan bu yana yeni bir otogarın hayalini kuruyordu. Mevcut otogar Denizlimiz’e kesinlikle yakışmıyordu. Adeta ‘şehir dışından misafirimiz gelmesin’ diye dua eder hale gelmiştik. Bu konu üzerinde çok çalıştık. Denizlimiz’in her kesiminden temsilcinin tekrar tekrar görüşünü aldık. Bunun sonucunda da mevcut alanda, yer altında olacak bir otobüs terminali projesi ortaya koyduk. Bugün tüm Türkiye bize gıpta ile bakıyor. Yeni Otobüs Terminalimiz Denizlimiz’e hayırlı ve uğurlu olsun.
İnşallah kazasız belasız uzun yıllar boyunca kentimize hizmet verir” dedi.

Bu günün kendileri için apayrı bir anlam ve öneme sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllardır hayalini kurdukları bir komplekse kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin en modern otobüs terminalinin artık Denizli’de olduğunun altını çizen Zolan, “2 yıl gibi makul bir sürede yapımını tamamlayarak hizmete sunduğumuz bu yapı, Denizlimiz’in tek kalemdeki en büyük yapısı olmasının yanında, Türkiye’nin de tek kalemdeki en büyük ulaşım komplekslerinden biri. Denizlimiz’i devler liginde bir basamak daha yukarı taşıyacak mükemmel bir yatırımı tamamladık. Bu süreçte vatandaşlarımız, esnaf kardeşlerimiz, ulaşımcı arkadaşlarımız çok sıkıntı çektiler, ancak tüm hemşehrilerimiz sabredip bize sonuna kadar destek oldu” dedi.

Dünyada örneği az

32 bin m2’lik bir arazi üzerinde, 100 bin m2 inşaat alanına sahip olacak şekilde inşa edilen otobüs terminali’nin neredeyse tamamının yer altında olduğunu hatırlatan Zolan, “Yeni Otobüs Terminalimiz, mimari yapısı ile Türkiye’nin ilk ve tek yer altı otobüs terminali. Aynı zamanda böyle bir yapının dünya genelinde de örneği çok az. Dolayısıyla Denizlimiz, dünya standartlarının çok çok üstünde bir ulaşım kompleksine kavuştu. Üst kısmında 16 bin m2 yeşil alan bulunan otobüs terminalimiz, aynı zamanda modern bir alışveriş merkezi olma özelliğine de sahip. Terminal’in en alt 2 katı ise 700 araçlık otopark olarak planlandı” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159