Has Turi̇zm 30 Mercedes Otobüs yatırımı yaptı

banner113

Has Turizm, sezon öncesinde 30 adetlik Mercedes Otobüs yatırımı ile filosuna güç kattı. Yeni yatırımlarla birlikte Has Turizm 2017 yılı içerisinde hizmet verdiği il sayısını 37’den 60’a çıkaracak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 06.03.2017, 10:05 07.03.2017, 14:34 Taşıma Dünyası
Has Turi̇zm 30 Mercedes Otobüs yatırımı yaptı
Mercedes-Benz Türk, 50’nci yılını dev teslimatlarla taçlandırmaya devam ediyor. Şirket, şehirlerarası yolcu taşımacılığının en önde gelen şirketlerinden Has Turizm’e 16 Travego ve 10 adedi 2+1 koltuklu 14 Tourismo teslim etti. 30 aracın teslimatına yönelik Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Otobüs Satış Müdürü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Has Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Kara, Nezih Kara, Sevim Karaali, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Yönetim Kurulu Asistanı İrem Karaali, Has Turizm İstanbul Sorumlusu Mehmet Selim Kara katıldı. 

Aynı ailedeniz 

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün
, “16 Travego ve 14 Tourismo teslimatı gerçekleştirdiğimiz Has Turizm, Has Otomotiv, bizim dostumuz akrabamız, aynı ailedeniz, uzun yıllardır birlikteyiz. Bu sene 50’inci yılımızı kutluyoruz. Yarım asırlık bir tarihimiz var.  Böyle bir dönemde öncelikle bu yatırımı yaptığı için Has Turizm’i tebrik etmek gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar diliyoruz” dedi. 

Önceliğimiz güvenlik ve konfor 

Mercedes-Benz’in dünya lideri olduğunu vurgulayan Süer Sülün, araçlarda öne çıkardıkları noktanın güvenlik ve konfor olduğunu belirtti: “Konfor özelliği tek bir parametreye bağlı değil, birçok parametre var. Konfor düzeyi bir sürü yatırımın ve mühendisliğin neticesinde erişilen bir nokta. Aracın konfor düzeyi için yalıtımın, süspansiyonun, salınımın, ışıklandırmanın, iklimlendirmenin iyi olması, koltuğun, diz mesafesinin uzun olması lazım. Ama biz araçlarımızda güvenlik ve konforu öne çıkarıyoruz. Araçlarımızın konfor unsurunda en iyisi olduğundan eminiz. Mercedes’in en önemli unsurlarından biri de inovasyon.” 
Mercedes-Benz marka araçların işletme sürecinde sunduğu avantajlarla da öne çıktığına değinen Süer Sülün, Mercedes-Benz’in dünya lideri olduğuna değinerek, “Rekabet her tarafta artıyor. Bu, bu çağın bir sonucu. Biz ürünlerimize yatırım yapan yatırımcının operasyon maliyetini mümkün olduğu kadar aşağı çekmeye çalışıyoruz. Mercedes-Benz otobüsler bir 4x4 bir SUV araç kadar yakıt tüketimine sahip.  Hemen hemen 20 litre, hatta 20 litrenin aşağısına giden tüketim düzeyi var. Türkiye’de otobüslerin yakıt tüketimi Avrupa’daki kullanıma göre çok daha önemli. Çünkü bir otobüs Türkiye’de yılda 350 bin km yol yapıyor. Avrupa’da ise bu yılda 60 bin km. Avrupa’da 6 yılda yapılan km’yi Türk otobüsçüsü bir yılda yapıyor.  Bu anlamda operasyon maliyeti çok önemli. Burada elde edilecek tasarruf çok önemli. Bakım aralıkları çok ciddi şekilde artırıldı, operasyon maliyetinde ciddi tasarruf sağlandı tabiî ki” dedi.

Yatırıma devam 

50 yıldır Mercedes ile işbirliği içinde olduklarını açıklayan Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara, “Mercedes-Benz Türk yönetimi ile duygularımızın karşılıklı olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Aile olarak, Mercedes’e bakışımız ortada.  Mercedes 50’inci yılında, başarılı bir şekilde. Biz de 50 yıldır işbirliği içindeyiz. Bunu daha uzun yıllar sürdürmeye çalışacağız. Taşımacılık sektörünün en önemli iki unsuru var. Birincisi güvenlik, ikincisi konfor. Bunun teknolojik tarafında, biz ‘yıldız’a güveniyoruz. Diğer tarafı da şoför ve muavin, işletmeyle tecrübeyi bu ikisiyle harmanlayınca sonuç olarak başarı çıkıyor.  Bu ezeli ilişkiyi edebileştirmek istiyoruz. Mercedes yatırımlarına devam ettiği sürede biz de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Başta Sayın Süer Sülün ve Alper Kurt’a ve bu projede emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kurucularımıza yakışır çizgide…

Has Turizm’in kurucuları Mehmet Selim Kara ve İsmail Kara’nın çıtayı her zaman en yukarıda belirlediklerine dikkat çeken Ayhan Kara, “Bu teslimat töreninde biraz hüzünlendik. Bugün iki kurucumuz da hayatta değil ama bir yerlerden bizi izliyorlar. Bizler de onlara yakışacak çizgide devam edeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Çok ağır bir yük, çünkü çıta çok yüksek. O çıtayı daha yukarı taşımak çok zor ama hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.

60 ilde hizmet vereceğiz

Yeni yatırımlarla birlikte hizmet verdikleri il sayısını da artıracaklarını belirten Ayhan Kara, şunları söyledi: “Hizmet verdiğimiz37 il sayısını, 2017 yıl sonuna kadar 60’a çıkarmak istiyoruz. Aylardır bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok ince eleyip sık dokuyoruz. Haritayı açıyoruz neden bu noktaya gitmiyoruz diye soruyoruz. Hiç uğramadığımız illere gidebiliriz, kapsama alanımızı da genişletiriz. Hatay merkezli, çapraz hat ve çapraz merkezler olacak. Adana ve Mersin çıkışlı hatlarımız olacak.”

Yolcu çok bilinçli 

Yolcunun eskisine göre çok daha bilinçli olduğunu belirten Ayhan Kara, “Yolcular eskiden ‘teker üstü olmasın’ derlerdi. Şimdi ekran markasına kadar soruyorlar. Yolcu artık çok bilinçli. Has Turizm’in de bir mazisi
ve konfor garantisi var. Yolcu bizim canımızdır, biz can taşıyoruz. En önemli kriterlerden biri de hanım yolcular, onlar namusumuzdur onurumuzdur. Yolcularımız gönül rahatlığı ile çocuğunu teslim ediyor ve biliyorlar ki güvenli bir şekilde seyahat edecek. Mercedes otobüsler Has Turizm’in öne çıkmasında çok önemli bir etken oldu. Şimdi yeni araçlarımız da ciddi bir tercih nedeni olacak” dedi.

1. Boğaz Köprüsü’nden geçelim 

3. Köprü zorunluluğuna yönelik soruyu da cevaplayan Ayhan Kara, “3. Köprü, otobüsçü için maliyet artışı, yolcu için de zaman kaybı getirdi. Biz zorunluluğun kalkmasını ve otobüslerin toplu taşıma vasfının da dikkate alınarak, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de değil, birinci köprüden geçişinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

Büyüklerimizin vasiyeti 

Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Karaali, yaptığı açıklamada, “Bu, kurucularımızın ölümünün ardından ilk büyük araç alışımız. Onların izinden yürüyoruz. Mercedes’e devam, büyüklerimizin vasiyetedir bize. Biz bir isim miras aldık” dedi.  

35 milyon TL’lik yatırım 

Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali de bugüne kadar tercihlerinin hep Mercedes otobüsler olduğunu, bundan sonra da başka bir marka araç kullanmayı düşünmediklerini belirterek, “Mercedes-Benz Türk cephesinde yatırım kararlarına devam denilirken, biz de yatırıma devam dedik. Çünkü yarın ne olacağını düşünmekten çok, biz yarın nerde olacağımızı hesap ettik. 35 milyon TL’lik bu yatırım kararını alırken, yeni teknolojinin, yakıt ve bakım aralıklarının, garanti unsurlarının getirdiği avantajları da değerlendirdik. Mercedes araçları kullanırken de satarken de kâr ediyorsunuz. Ben önem verdiğimiz hususu hep vurguladım: Yenilenin, yenilmeyin” dedi.

Kur gözümüzü korkutmadı 

Kurlardaki hareketliliğe rağmen yatırımdan vazgeçmediklerini ifade eden Latif Karaali, “Biz bu projeyi konuşurken Euro 3,30’daydı. 4,16’ya çıktı. Ama yatırımdan vazgeçmedik. Çünkü bunu bir düzeltme gibi düşündük. Yarın oturacak, dengeler oluşacak. Günlük karar vermemek istedik. Kur bile gözümüzü korkutmadı. Doğru yaptığımızı göreceğiz. Önemli olan geleceğe umutla bakmaktır” dedi. ■

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün: 
2016 seviyesinde bir pazar 

Yılın çok hızlı geçtiğine dikkat çeken Süer Sülün, yıla yönelik değerlendirmelerde de bulundu: “Her şey için çok erken… Sezon geliyor, önümüzde bir referandum süreci var. Türkiye de işler muhakkak düzelecek. Böyle ilelebet devam edecek değil. Kötümser değiliz. Kur hareketinin bir kısmını düzeltme olarak görüyoruz. Devalüasyonun hiç olmadığı, kurun hiç artmadığı yıllar da yaşadık. Bir şekilde bu düzeltme gerekiyordu. Bizim canımızı acıtan bunun çok hızlı olması ve dalga boyunun çok yüksek olması. Ocak’ın ilk 11 günü yüzde 11 devalüasyon oldu. Her gün yüzde 1, müthiş bir şey. Ama bunun dışında şu anda bir stabil bir durum var. İnşallah bu şekilde devam eder. Belki modları değişebilir ama mobilite kaçınılmaz. Eğer bu sektörde iş yapacaksınız, bugünden ziyade ileriyi planlamak, hazır hale gelmek, operasyonları ona göre düzenlemek, yeni teknolojiyi kullanmak ve mümkün olduğu kadar en rekabetçi seviyede tutmak gerekiyor. Biz toplam büyük otobüs pazarının 2016 seviyesinde olacağını düşünüyoruz” dedi. 

Bir anı…

Süer Sülün, “Mercedes hiçbir zaman en ucuz otobüs olmayacak, ama en kârlısı olacak. Biz ürünümüze çok güveniyoruz. 50 yıllık geçmişimizde hep müşterilerimizle beraber yürüdük. Artı-eksi 50 derecelerde operasyonlarımızı yaptık. Benim için de çok önemli bir anı: 1991 krizinde gerçek otobüsçü ile benim ilk pazarlığım rahmetli Selim Amca ile rahmetli Ali Osman Amcanın Barbaros Bulvarı’ndaki ofisinde olmuştu. İkisini de rahmetle anıyorum bu vesileyle.” 




Süer Sülün, Sevim Karaali, Ayhan Kara, Alper Kurt



Yorumlar (1)
IHSAN EMENGEN 7 yıl önce
Has turizm adina en guzel sekilde yolculuk ettigim firma oyuzden iskenderunlu olarak ALLAH bol kazanc versin.otobusler bindigimde en mutavazi bi sekilde agirlayan, ,firma olarak ilk tercihim.saman dagli sn.NEZIH KARA abime saygilar hurmetler bir mukavil.
banner117
15
açık
banner159