banner69

Kamil Koç Malatya ve Çorlu seferlerine başladı

banner113

Karayolu yolcu taşımacılığının lider firması Kâmil Koç, Malatya ve Çorlu seferlerine başladı. 2015 hedefi olan hizmet ağını 70 ile çıkartma hedefine çok yaklaştı. Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, “Kamil Koç hakça kazanmayı ve hakça bölüşmeyi kendine ilke edinmiş, girdiği hiçbir noktada haksız ve ezici rekabet yapmayan bir şirket. Yerelde yaptığımız her işbirliğinde biz de kazanıyoruz işbirliği yaptığımız firmalar da kazanıyor” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 18.05.2015, 14:40 18.05.2015, 15:04 Taşıma Dünyası
Kamil Koç Malatya ve Çorlu seferlerine başladı
Geçtiğimiz ay Van, Ağrı, Bitlis, Muş ve Bingöl’ün açılışını gerçekleştiren Kamil Koç, hizmet ağını genişletme operasyonuna devam ediyor. Sinop ile başlayan, Erzurum ve Erzincan’la devam eden, Van, Bitlis, Bingöl, Muş ve Ağrı’yla ivme kazanan büyüme operasyonuna Malatya ve Çorlu da katıldı. 15 Mayıs’tan itibaren aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya’nın da bulunduğu birçok noktaya sefer başlattı. 

Malatya açılış kurdelesini Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ile Malatya Acentesi işletmecileri Ahmet Karakaya, Haluk Karakaya birlikte kestiler.

Kernek Turizm’le güç birliği 

Kâmil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, Malatya açılışında yaptığı konuşmada, “Kamil Koç’un 2015 büyüme stratejinde ana odak noktası Doğu Anadolu Bölgesi, bu anlamada, geçtiğimiz aylarda Erzurum, Erzincan, Van, Muş, Ağrı, Bitlis ve Bingöl’ün açılışını gerçekleştirdik. Bugünse Malatya’nın açılışı için sizlerle birlikteyiz. Malatya bizim Doğu Anadolu bölgesinde yürüttüğümüz operasyonun en önemli noktalarından. Kernek Turizm’le gerçekleştirildiğimiz güç birliğiyle Malatya’ya en iyi hizmeti sunmak için yola çıkıyoruz. Amacımız Malatya’ya hak ettiği hizmeti sunabilmek. Kamil Koç, bir taraftan Doğu Anadolu bölgesinde hizmet ağını genişletirken bir taraftan da Batıda da büyümeye devam ediyor. Bugün Malatya’da sizlerle bu açılış gerçekleşirken, Batıda ise Çorlu ve Çerkezköy’ü hizmet ağımıza dâhil ediyoruz.  Bu anlamda bugün bizim için özel ve mutlu bir gün” dedi.

Hakça kazanıp hakça bölüşme ilkesi

Geçtiğimiz yıl 16 ilde açılış gerçekleştiren, Mayıs ayı itibariyle hizmet ağını 66 ile çıkaran Kamil Koç’un yılsonu hedefi, 70 ilde yolcularına hizmet veren bir marka haline gelmek. Kamil Koç’un, yerelde yaptığı güç birliklerinin büyüme stratejilerindeki önemini vurgulayan Kemal Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kamil Koç, hakça kazanmayı ve hakça bölüşmeyi kendine ilke edinmiş, girdiği hiçbir noktada haksız ve ezici rekabet yapmayan bir şirket. Biz hakça kazanarak hakça bölüşme ilkesinden hareketle, yereldeki güç birlikleriyle iş ortaklarımıza da kazandırıyoruz. Yerelde yaptığımız her işbirliğinde biz de kazanıyoruz işbirliği yaptığımız firmalar da kazanıyor, çünkü bizim olmazsa olmazımız adalet. Bu anlayışla yerel güç birlikleri bizim büyüme stratejimizin önemli bir parçası. Amacımız Kamil Koç’u ve sektörümüzü doğru işbirlikleriyle doğru iş modeliyle daha ileriye taşımak… Artık ayrışarak küçülmek yerine birleşerek büyüme zamanı.” 

2015 yolcu hedefi 18 milyon

Her yıl yolcu sayısında, ortalama yüzde 20 büyüyen ve 2014 yılında 16 milyon yolcu taşıyan Kâmil Koç’un 2015 yolcu hedefi; 18 milyon yolcuya hizmet vermek. Son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüyen firma, 2015 yılında yatırımda da hız kesmeyecek. 2014 yılında 16 ile sefer başlatarak hizmet ağını 40’tan 56 ile çıkartan firma, 2015 yılında 14 ile daha yeni sefer başlatacak. Yeni açılacak hizmet noktalarıyla birlikte Kamil Koç 2015 yılında 1000 kişi istihdam sağlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl filo, terminal altyapısı ve bilgi işlem yatırımları başta olmak üzere önemli oranda bir öz kaynağı yatırıma ayıran Kâmil Koç, 2015 yılında 1000 araçlık bir filo büyüklüğüne ulaşacak.

1000 kişiye istihdam

Kamil Koç’un yaptığı her yeni yatırımın aynı zamanda yeni iş imkânlarının doğmasına da olanak sağladığına vurgu yapan Genel Müdür Erdoğan, yaratılacak istihdamla ilgili olarak, “Karayolu yolcu taşımacılığı sektörüne sağladığımız katkının yanında, Türkiye’nin istihdamına da katkı sağlayan bir firma olduğumuzu düşünüyorum. 2014 yılında yaklaşık 5300 çalışanımızla, 16 milyon yolcumuza hizmet verdik. Bu yıl yaklaşık 1000 kişilik yeni istihdam yaratacağız. Amacımız, sadece içinde çalıştığı şirkete değil, aynı zamanda sektöre değer katacak ve sektörün kalite standartlarını yükseltmeye yardımcı olacak bir çalışan kültürü oluşturmak” dedi. ■



Yorumlar (1)
Mehmet inci 9 yıl önce
Sakına kullanmayın. Saat 18.30 da Ankara'dan kalkan otobüsleriyle Beydağı turizmin saat 21.00 kalkan Malatya Otobüsü aynı saatte Malatya'ya iniyor ve Kamil koç otobüslerinde servis bile yapılmıyor
banner117
15
açık
banner159