banner69

Osmangazi yolcumuzu arttırdı, Yavuz Sultan Selim Kaybettirdi

banner113

Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Bursa otobüsle seyahat süresini kısaltıp bize yolcu kazandırdı. Özel araçla veya denizyoluyla gidenler bize yöneldi, insanlar daha çok seyahate çıkar oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hem seyahat süresini hem de maliyetlerimizi çok arttırdı. Bunun sonucunda; gelen yolcuları ve kazancımızı yeniden, hatta fazlasıyla kaybettik.

banner114
ŞEHİRLERARASI 14.11.2016, 09:58 17.11.2016, 11:24 Taşıma Dünyası
Osmangazi yolcumuzu arttırdı, Yavuz Sultan Selim Kaybettirdi
Balıkesir Uludağ Turizm, yeni araç yatırımları ile filosunu büyütmeye devam ediyor. Firma sahibi Özdemir Şengörenoğlu, Temsa Safir Plus teslimatı sırasında, değerlendirmelerde bulundu. 

2 milyon yolcu 
Bu yıl sonunu 2 milyon civarında yolcu ile kapatacağımızı düşünüyoruz. Osmangazi Köprüsünün hizmete girmesiyle çok umutlandık. İstanbul-Bursa arası 2-2.5 saate düştü. Başlangıçta çok ciddi yolcu aldık. İnsanlar daha çok seyahat etmeye başladı, otomobille veya denizyoluyla gidenler bize yöneldi. Ancak 3’üncü köprünün açılması ve otobüslere zorunlu olması ile bu yolcuyu tekrar kaybettik.

Ayda 9 bin TL ek maliyet 
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile otobüsçünün üstüne bir kat daha yük bindi. Bir otobüs için ayda 9 bin TL maliyet eklendi. Osmangazi Köprüsünden kazandığımız bir saati 3’üncü köprünün zorunlu olması nedeniyle kaybettik. İstanbul-Balıkesir seferini 6 saatte yapıyorduk, şu anda da 6 saatte yapıyoruz. Bu sektörün zor durumda olduğunu Ulaştırma Bakanlığı’nın görüp bir katkısının olması gerekiyor. 

Zor günlere dikkat!
Köprülerin dışında akaryakıt maliyetlerimiz de artıyor. Destek bekliyoruz. Biz önümüzdeki dönemin iyi olacağına inanıyoruz. Ama birtakım elenmeler olacak. Biz yenilikleri takip ederek yürüyoruz. Hatlarımızı öngörüsüz şekilde oluşturmuyoruz. Yeni bir hattı açarken altyapısına, gelir ve giderlerine bakarak karar veriyoruz. Fizibilite raporlarına bakıyoruz.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159