banner69

Rize Ses Turizm 10’uncu Maraton’u aldı

banner113

Karayolu yolcu taşımacılığında 1987 yılından beri hizmet veren Rize Ses Turizm Temsa yatırımlarından vazgeçmiyor. Firma filosuna 10’uncu Maraton aracını kattı. 3 Maraton yatırımına yönelik görüşmeler sürüyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 22.08.2019, 14:51 22.08.2019, 15:19 Taşıma Dünyası
Rize Ses Turizm 10’uncu Maraton’u aldı

Temsa’nın İstanbul Otogarı’nda ki merkezinde düzenlenen törenle Rize Ses Turizm filosuna Maraton aracını kattı. Aracı Temsa Bölge Satış Yöneticisi Sonat Demirci Rize Ses Turizm firma sahibi Salih Yavuz’a teslim edildi.
Törende Rize Ses Turizm İstanbul Müdürü Ahmet Topal ve kaptan Aziz Çolak bulundu. Toplam otobüs filolarının 30 adet olduğunu belirten Salih Yavuz, “Filomuzdaki Temsa Maraton sayısı da 10’a ulaştı. 2+1 koltuk düzenindeki bu araçla bayramda yolcumuza konforlu ve güvenli seyahat sunmak istiyoruz. Temsa’nın satış ekibinin kurduğu sıcak diyalog ve yakınlık, ayrıca yerli marka olması da beni Temsa araçlara yöneltti. Ayrıca Maraton araçların bagaj kapasitesinin büyüklüğü de tercihimizde önemli etken” dedi.



Bu masraflara can dayanır mı?


1987 yılından beri sektörde hizmet verdiklerini belirten Salih Yavuz, “Sezon iyi gidiyor ama ağır maliyetler nedeniyle biz yine de cebimizden yemeye devam ediyoruz. Para kazanıyoruz, kazanmıyoruz diyenler yalan söylüyorlar. Ama bu masraflara can mı dayanır. Bir otobüsün 1300 km’lik Rize’ye gidiş geliş masrafı 6-7 bin TL’yi buluyor. 150’ye bilet kesiyorduk, ortalama 60 kişi gidip gelsin otobüsçüye ne kadar para kalacak. Sezon süreci otobüsçünün aslında bayram günleri. Eskiden 6 ay iyi, 6 ay kötü geçerdi. 5-6 sene öncesine kadar 5 ay iyi oldu, 7 ay kötü oldu. Şimdi 3 ay iyi geçiyor, 9 ay kötü geçiyor. Maliyet artışlarını bilet fiyatlarına yansıtmanız da mümkün değil. Trabzon Havalimanı’na her gün 14 uçak iniş yapıyor. Birde maliyetin yanında kesilen cezalarda başımıza bela” dedi. İstanbul-Rize arasında yaz sezonunda günde 6 sefer gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, “Rize’den Ankara, Gönen, Akçay var.



Bu yılın başında otobüste KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e çekilmesi ile filosundaki 60 dolayında aracı sattığını belirten Yavuz, “birçok firmada çalıştırdığımız otobüsleri elden çıkardım. Ben maceraya girmeyi sevmem. Hep dikkatli ve planlı giderim” dedi.  8 çocuğunun bulunduğunu ama hiçbirisini otobüs sektörüne yaklaştırmadığını da belirten Salih Yavuz, “Ben istemiyorum bu işe girmelerini. Onların istemesi değil benim istemem lazım. Hepsi üniversite okudu. Çoğu hukukçu” dedi.

 

Yorumlar (1)
Mehmet ÖZÇELİK 3 yıl önce
Sağlık huzur içinde üstün başarılarınızın devamını dilerim
banner117
15
açık
banner159