Temsa'dan 30 Safir, Metro Turizm’de yerini aldı

banner113

Temsa dev teslimatlarını sürdürüyor. İzmir Otogarı’nda düzenlenen törenle 30 Safir teslim edildi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 24.02.2014, 15:56 26.02.2014, 13:56 Taşıma Dünyası
Temsa'dan 30 Safir, Metro Turizm’de yerini aldı

19 Şubat Salı günü İZOTAŞ’ta Metro Turizm ile 100 Safir anlaşmasının ilk 30 adedinin teslimatı törenine UDH eski Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Başkan Yardımcıları Hayati Uzun, Mustafa Özcan, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticileri İrfan Özsevim, Baybars Dağ, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Ebru Ersan, Metro Turizm çalışanları ile çok sayıda otobüsçü katıldı. 

Metro Turizm filosunda 275 Safir, 175 Prestij 

Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Metro Turizm ile üç yıl önce başlayan işbirliğinin yeni bir halkasını yaşadıklarını belirterek, “Metro Holding’in çok değerli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk’ün üç yıl önce başlattığı yatırım hamlesinin bugün yeni bir halkasını sizlerle paylaşıyoruz. Bu halka neticesinde Metro Turizm bünyesinde 275 Safir ve 175 adet Prestij otobüsle Türkiye karayollarında hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yarışta destekleri ile bizleri onurlandıran Sayın Galip Öztürk ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi borç biliyoruz” dedi. 

En güvenli taşıma sistemi 

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, “2003 yılında çıkan 4925 Karayolu Taşıma Kanunu ile kontrol altına alınan sektörümüz bugün itibariyle şehirlerarası alanda D1 belgeli 343 firma, 7850 otobüs ile D2 adıyla turizm grubunda ise 1515 şirket ve 34 bin otobüs ile hizmet veriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde kaza tutanaklarında belge türüne göre bir bölüm ayrıldı. 2013 yılında D1 belgeli otobüslerin karışmış olduğu kaza sayısı 398, ölü sayısı 49. Bu yıl çok talihsiz kazalarla başladık ama sadece İstanbul Otogarından günlük 2 bin otobüs çıkış yapıyor. Bir günde 15 bin, ayda 450 bin, yılda 5 milyonu aşkın otobüs seferi yapılıyor. Yıllık 200 milyon insanımız otobüslerle taşınıyor. İstatistikleri bakıldığında karayollarında en güvenli taşıma sistemi D1 belgeli otobüslerimizdir” diye konuştu. 

Metro Turizm Türkiye’yi taşıdı 

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, “Metro ailesi ile çok mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasına 2014 yılına yönelik hedeflerini açıklayarak devam etti: “2013 yılında 21 milyon yolcu taşıdık, 2014 yılında hedefimiz 24 milyon 500 bin. Hep inandık ve başardık. ‘Türkiye’nin her yerine nasıl ulaşırız’ çalışmasını başlattık.  O dönemde yine İzmir’deydik. ‘Bu sektör bitiyor, artık bu iş bitti, beş sene sonra bu sektör bitecek’ dediler. Biz, 2010 yılında 13 milyon 777 bin yolcu taşıdık, bir yıl sonra 19 milyon 448 bin yolcu taşıyarak hem firmamız hem sektörümüz adına tarihi rekor kırdık. Kendimizle yarışımız devam etti. 2012 yılında 20 milyon 380 bin, 2013 yılında 21 milyon yolcu taşıdık. Hepsini topladığımızda, gururla söylüyorum, Türkiye’yi taşıdık. 74 milyon yolcu taşıdık. Türkiye’yi dört yılda taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz” dedi. Ayyıldız, Binali Yıldırım’a yönelik olarak da “Bakanımızın sektöre kattığı güzellikler göz ardı edilemez. Sonuç itibariyle galerilerden otobüs çağırıyorduk, yolda bulduğumuz otobüsü yola gönderiyorduk, yönetmeliği, sistemi, insanların can güvenliği yoktu. Mevzuatımız oldu. Her şey kayıt altına alındı, hepimiz kurumsallaştık. Hepimiz teknolojik donanımlı otobüslerle yola çıkmaya başladık” diye konuştu. 

Egelilere hediye getirdik

“Türk sanayisinin önemli markası Temsa ile üç yıl önce başlayan evliliğimiz devam ediyor” diyen Ayyıldız, yeni Safir otobüslerle Egelileri Türkiye’nin dört bir tarafına taşıyacaklarını belirtti:  “Neden çok pahalı otobüsler alıyoruz, aynı kalite ve aynı konfor diyerek üç yıl önce Temsa ile işbirliği yaptık ve alanının iki lider iki markasını buluşturduk. Bu evlilik çok önemli sonuçlar doğurdu. 2014 yılına 100 otobüs yatırımı ile başladık. Bugün sizlerin huzurunuzda 100’lük grubun ilk 30 adedini teslim alıyoruz. Egelilere müjde olsun! Bu otobüsler Türkiye’nin her yerine gidecek ama İzmir’den, Didim, Çeşme, Marmaris, Bodrum, Turgutlu, Salihli’den gidecek. Bu otobüsleri Egelilere hediye olarak getirdik, hizmetin en iyisini yapmaya geldik. Bugünkü 30 araç 6,5 milyon Euroluk yatırım; tamamı 25 milyon. Türk ekonomisine katkılarımız ortada. Metro ailesi olarak bu yatırımımız Türkiye’ye hayırlı olsun. En büyük Metro!” 

Yıldırım: Metro hep öncü oldu 

UDH eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Metro Turizm’in hep öncü bir şirket olduğunu ifade etti: “Metro Turizm’in kendi çapında büyük başarıları var. Önemli bir şehirlerarası taşıma şirketimiz. Pazarın beşte birine hitap ediyor. Daha güzel hizmet etmesini temenni ediyorum. Çıkarılan kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda hep öncü oldu. Kim ne derse desin, otobüs taşımacılığının artarak devam edeceği muhakkak. Çünkü Türkiye büyüyor ve seyahat günden güne artıyor. Her türlü olumsuzluk söylemlerine rağmen, otobüs taşımacılığı her yıl yüzde 10 artıyor. Doluluk artıyor. 3 otobüs çıkacakken 1 otobüs çıkıyor. Otobüslerdeki konfor uçaklarda yok.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159