banner69

Bozankaya’dan Eskişehir'e elektrikli otobüsler

banner113

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, dört adet elektrikli otobüs için Bozankaya ile sözleşme imzaladı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 27.10.2015, 13:02 27.10.2015, 13:13 Taşıma Dünyası
Bozankaya’dan Eskişehir'e elektrikli otobüsler
Tüm dünyada elektrikli ulaşım önem kazanırken Türkiye’de elektrikli otobüs ihaleleri hız kazandı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Akıllı Şehir projesi kapsamında toplu taşımacılıkta çevreci bir yatırım yaparak elektrikli otobüs ihalesi açtı.

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs alımlarından olacak ihaleyi, yerli üretim araçları ile Bozankaya kazandı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, dört adet elektrikli otobüs için Bozankaya ile sözleşme imzaladı. 

Düzenlenen törenle elektrikli otobüs alımı için yapılan sözleşme, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay tarafından imzalandı.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Elektrikli otobüsümüz ile Türkiye’de ilk iki, dünyada ise ilk 10 üretici arasında yer almaktayız. E-Karat, öncü bir araç. Önümüzdeki beş yıl için binlerce elektrikli aracın toplu taşıma alanında kullanılmaya başlanacağını ön görüyoruz. Bozankaya E-Karat’ın yerli üretim olması ile yurt içi pazarına daha uygun maliyetlerle ürün temin ederek yerli üretimi tercih edilir hale getirirken, teknolojimiz sayesinde yurt dışı pazarlarındaki üreticilerle rekabet edebilecek konuma geldik” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159