TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanından Özulaş’a ziyaret

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Yardımcısı ve İTO Meclis Üyesi Tahsin Yücefer, İstanbul Özel Halk otobüsleri Anadolu yakasının güçlü firması Özulaş AŞ Başkanı Göksel Ovacık’a nezaket ziyaretinde bulunarak, toplu ulaşım ve kara yolu yolcu taşımacılığı sektörünün sorunları ile ilgili görüş alışverişi yaptılar.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.10.2016, 14:32 09.10.2016, 14:44 Taşıma Dünyası
TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanından Özulaş’a ziyaret
Özulaş AŞ Genel Müdürü İsmail Yolcu’nun da hazır bulunduğu görüşmede, Başkan Ovacık, ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, özel halk otobüsü sektörü ve Özulaş AŞ’nin kurumsal yapısı ile çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ovacık, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün de büyük ve güçlü bir sektör olduğunu, ziyaretin ilk ve tarihi bir olay olduğunu söyleyerek, misafirlere teşekkür etti.

HEM İNSANLARI HEM KENTİ TAŞIYOR 
Başkan Ovacık, “Özulaş AŞ, bir bütün olarak büyük bir hizmet yarışında. Bu yarışta vizyonumuz dar olursa, problemlere çözüm üretemeyiz. İstanbul’a hizmet kaliteyi ve sürekliliği bünyesinde içerir. Toplu ulaşım hem insanları hem de kenti taşır. Kenti hareket ettirir, kentin temel dinamiklerindendir. Ülkemizde sektörel olarak kentiçi toplu ulaşımın kent ve kentli üzerindeki etkileri henüz fark edilmeye başlandı. Özel halk otobüslerine kimlik ve statü kazandırılarak özel sektörün önünü rahatlıkla görebileceği bir ortam hazırlanmalıdır. Burada amaç sektör gelişsin ve hizmet kalitesi artsın. Esas olan da sürdürülebilirlik ve niteliktir. Gerekli düzenlemeler yapıldığında sektörün hızla geliştiği görülecektir. Aslında şehiriçi toplu taşımaya yapılacak destek, o kente yapılacak en büyük destektir. Bu açıdan karayolu yolcu taşımacılığı sektörüne de verilecek destek tüm Türkiye’ye verilecek bir destektir. Güç birliği yaparak ortak sorunlarımıza çözüm üretebiliriz. Bu ziyaret iki sektöre de umut ve heyecan katacaktır” dedi.

ORTAK SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM 
Özulaş AŞ binası ve tesislerini çok beğendiğini belirten TOF Başkanı Yıldırım, kurumsal yapı içerisinde hizmet verdikleri için kendilerini kutladı. Toplu ulaşım sektörü ile karayolu taşımacılığı sektöründe bir ulaşım standardının olması gerektiğini söyleyen Başkan Yıldırım, birlik ve beraberliğin sorunların çözümünde etkili olacağını ifade etti: “Her sektörün ayrı ayrı problemleri var. Bu problemlerin çözüm noktasında birlik olacak ve daha güçlü ayakta duracağız. Yıllardır yapılması gereken bir ziyareti yaptık, hepimiz meslektaşız, insan taşıyoruz, ortak çok değerimiz var, ortak çok sorunumuz var, ortak olmayan sorunlarımız daha az. Hepimizin istediği ve yapamadığı çok iş var, öncelikle kamu ile ilgili ilişkiler konusunda düzenlemeler ele alınmalı. Bakanlıkların, komisyonların ve diğer kurumların hak arama konusunda kullanılması lazım, bundan dolayı güçlerin birleştirilmesi lazım. Türkiye’de 18-20 milyon seçmeni olan bu sektörlerin güç birliğinde olması gerekir. Hayatın yüzde 30’u ulaşımdır. Ortak sorunlara, ortak çözümler üretmemiz gerekir. Örnek verecek olursak, Büyükşehir ve diğer belediye sınırlarını da kapsayacak “Toplu Ulaşım Yasası” çıkarılmalıdır. UKOME yapısı tüm paydaşların temsiline imkân verecek, kamunun ağırlığı azaltılarak ihtisas komitelerinin görüşlerinin alındığı bir yapı oluşturulmalıdır.”

Yıldırım, iki büyük sektör olarak güçlü olmak için birlik beraberliğin sağlanması gerektiğini belirterek, “Yönetilen değil, yöneten bir sektör olarak sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin tespiti konusunda çalışmalara aralıksız devam etmeliyiz. Bu açıdan bu ziyareti çok faydalı bulduk. Sıcak ilgilerinden dolayı Özulaş AŞ Başkanı Göksel Ovacık ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. ■



Mustafa Yıldırım, Tahsin Yücefer, Göksel Ovacık, İsmail Yolcu

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159