U-ETDS Uyarısı: Yaptırımlar başladı

banner113

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü U-ETDS sistemine veri girişinin zorunluluğunu hatırlatan bir uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda 1 Temmuz itibariyle yaptırımların uygulanacağı ve veri girişlerinin titizlikle yapılması istendi.

banner114
YOLCU TAŞIMA 01.07.2019, 16:55 04.07.2019, 15:50 Taşıma Dünyası
U-ETDS Uyarısı: Yaptırımlar başladı

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi 1 Ocak 2019 tarihinde hayata geçmiş. Bu tarihten sonra sektörün talepleri doğrultusunda Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü veri girişlerinde yapılacak eksikliklere yönelik yaptırımların uygulanması iki kez ertelenmişti. En son erteleme 30 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona erdi. 1 Temmuz 2019 itibariyle de uluslararası, şehirlerarası ve turizm taşımacılarına yönelik yaptırımların başlayacağı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda iletildi.



Yaptırımda var ödülde

A1, A2, B2 ve D2 yetki belgesi sahipleri; arızi, grup ve mekik seferlerine çıkacak taşıtın plakası ve ATS bilgileri taşıttan görevli personel bilgileri ve yolculara ait bilgilerin, seyahat başlama saatinden en geç 1 saat öncesinde , seyahati yapmayan veya tamamlamayan yolcular olursa onların bilgilerini de bu durum meydana geldiği saatten en geç 30 dakika sonrasına kadar U-ETDS sistemine iletmek zorundadır.
Aksi takdirde hükümlere uymayan belgesi sahiplerine 10 uyarma verilir.

B1 ve D1 yetki belgesi sahipleri; yapacakları düzenli yolcu taşımacılıklarında, onaylı zaman tarifesinde ki saatte düzenlenecek sefere göndereceği aracın plakası ve ATS bilgileri, araç görevli personel bilgileri ve yolculara ait bilgiler seyahat başlayıncaya kadar, seyahati tamamlamamıs veya yapmamış olan yolcu bilgileri ise durum meydana geldikten en fazla 30 dakika sonrasına kadar U-ETDS sistemine iletilmek zorundadır.
Aksi takdirde hükümlere uymayan belgesi sahiplerine 10 uyarma verilir.

Buna göre U-ETDS sistemi ile bakanlığa iletilmesi zorunda olunan bilgilerin yanıltıcı veya yanlış girildiği tespit edilen yetki belgesi sahiplerine 5 uyarma verilecek. .

Uyarmalar nasıl azalacak diye bir düşünce varsa takvim yılı başından itibaren üç aylık dönemlerle U-ETDS’ye bildirim yükümlülüklerini doğru şekilde yerine getirenlerin, kontrolü yapılan yetki belgeleri için, varsa ise daha önce verilmiş olan devam etmekte olan uyarmalardan , toplam 20 uyarma iptal edilir.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159