IPRU Türkiye Toplantısı Comvex’te yapıldı Somali de IPRU’ya katıldı

banner113

IPRU Yönetim Kurulu toplantısında Somali Derneği, IPRU’ya katıldı. IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay, derneğin icra kurulu yapısını değiştireceklerini belirtirken, IPRU’nun geleceği açısından üyelerden yıllık aidat alınacağını açıkladı.

banner114
ULUSLARARASI 31.05.2016, 11:52 31.05.2016, 12:01 Taşıma Dünyası
 IPRU Türkiye Toplantısı Comvex’te yapıldı Somali de IPRU’ya katıldı
Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) 5. Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda (Comwex), 21 Mayıs Cumartesi günü Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Mevlüt İlgin, İcra Kurulu Üyeleri Birol Özcan, Hasan Kurnaz ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Koray Bildik’in yanı sıra IPRU yönetiminde bulunan Ukrayna, Romanya, Rusya, Slovenya, Bosna Hersek, Gürcistan, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ülke derneklerinin başkan ve direktörleri katıldı. Somali’nin de başvurusu kabul edildi. 

Bütçe belirlendi
Gündem uyarınca; İcra Kurulunda alınan kararlar, Yönetim Kuruluna sunuldu. 2016 yılı giderleri için geçici bir bütçenin yapılarak IPRU için sponsorluk yapabilecek kurum ve kuruluşlara teklif dosyasının hazırlanması konuşuldu. 

IPRU’ya üye olmasında yarar görülen yolcu taşıma ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının tespiti ve Ulaştırma Bakanı, Avrupa Birliği Bakanı ve Dışişleri Bakanlarından randevu talep edilerek Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği nezdinde IPRU’nun tanıtımının yapılması görüşüldü. Ayrıca IPRU üyelik aidatlarının belirlenmesi ele alındı. IPRU bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısını Ekim ayının başında Plovdiv’de yapacak. 

Başbakandan randevu talebi 
IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay, “Başbakandan randevu talep edeceğiz. Kendisi bizim pozisyonumuzu çok iyi biliyor, IPRU’yu tanıyor. Bize yardımcı olacağını düşünüyoruz. Derneğin ekonomik anlamda güçlü olması ve geleceği açısından yılık bazda aidat ücretinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. IPRU olarak yeni bir İcra Kuruluna ihtiyacımız var. Her çeyrekte toplantı düzenleyecek, bir sonraki çeyrekteki maliyetleri planlayacak bir icra kurulu olacak” dedi. 

IPRU’ya yeni katılan Somali Derneği üyesi Abdurahman Adan İbrahim ise IPRU’nun karayolcu yolcu taşımacılığı için önemli bir oluşum olduğunu belirterek, IPRU’yu diğer ülkelere de anlatarak bilgi vereceğini söyledi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159