banner69

Yol belgesi biten araca 7 gün süre verilsin

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı, İstanbul Ticaret Odası 23. Nolu Yolcu Taşımacılığı Seyahat Acenteleri Komitesi Üyesi ve Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri (TTDER) Mehmet Öksüz, “Yol belgesi süresi biten araçlara 7 gün içinde belgesini yenileme imkanı getirilmeli. Bir aracın 2 ay süre ile bağlanması gerçekten taşımacılar için çok ağır bir maliyet oluşturuyor. Ayrıca bu araçlar bir milli servet konumunda. İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın bu talebimizi hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.

banner114
YOLCU TAŞIMA 14.08.2023, 16:28 14.08.2023, 16:49 Erkan YILMAZ
Yol belgesi biten araca 7 gün süre verilsin

Turizm taşımacılığının duayen isimlerinden Mehmet Öksüz, D2 belgeli araçların, okul ve personel taşımacılığı araçlarının yol belgesinin süresinin bitiminin ardından 7 günlük süre zarfında yenileme imkanı getirilmesinin önemine dikkat çekti.

7 günlük hak, taşımacıyı büyük mağduriyetten kurtarır

Muayenesi biten araçlarda 7 gün içerisinde muayene yapılma zorunluluğunun olduğunu hatırlatan Mehmet Öksüz, aynı uygulamanın yol belgesi konusunda da getirilmesini istedi: “Taşımacılar birçok ekonomik zorluklar içerisinde iş süreçlerini yürütmeye çalışıyor. Bu süreçte zaman zaman çeşitli nedenlerle,  unutkanlık nedeniyle de D2 belgeli taşıtların, okul ve personel taşımacılığı araçlarının yol belgesinin yenileme süreci bitebiliyor. Yapılan kontrolde araç eğer yol belgesi bitmiş ise 2 aylık süre ile bağlanıyor, 20 bin TL’de ceza kesiliyor. Bunun sonucunda hem faaliyet yapılamaz hale geliniyor ve bu ekonomik ortamda çok büyük mağduriyetler yaşanıyor. Bunun yerine muayenesi sona eren araçlarda olduğu gibi nasıl 7 gün içerisinde muayene yapılma zorunluluğu bulunuyorsa, yol belgesi içinde aynı imkan oluşturulabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sayın Utku Cihan’a buradan sesleniyoruz ve bu talebin hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütmesini istiyoruz. 7 günlük hak verilmesi taşımacıları büyük mağduriyetten kurtarır ” dedi.

7 gün sonunda yine ceza uygulansın 

“Bu hakkın verilmesinin ardından yine eğer yol belgesini taşımacının yenilemediği tespit edilirse, cezalar bu kez uygulansın” açıklamasını yapan Mehmet Öksüz, “Eğer İBB yönetimi bu hakkı verdiği tarihten itibaren taşımacı yine yol belgesini yenilemez ise bu kez araç 2 ay  baılansın ve 20 bin TL  kesilsin.  Böylece taşımacı da kendisine tanınan hakka uymamanın bedelini ödemek zorunda kalır. Benim beklentim 7 günlük süre içerisinde herkesin yol belgesini alması ve cezalar ile karşı karşıya kalmaması” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159