banner69

SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli 90 vatmandan 35’i kadın.

banner113

Yaklaşık 56 tonluk, 40 metre uzunluğunda, 350 yolcu kapasiteli tramvayları kullanan kadın vatmanlar her gün on binlerce yolcu taşıyor. “İşimiz çok dikkat istiyor” diyen Sinem Terzi mesleğinin birçok kadına da örnek olduğunu söyledi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, kadınlarımızı her zaman olduğu gibi bu konuda da desteklediklerini, onların başarılı olmaları için gerekli katkıyı sağladıklarını ifade ederek, “Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum” dedi.

banner114
YOLCU 09.03.2022, 00:12 Erkan YILMAZ
SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli 90 vatmandan 35’i kadın.

Her alanda kadın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi, tramvayları da onlara emanet ediyor. SAMULAŞ A.Ş bünyesindeki hafif raylı sistemlerde görevli 90 vatmandan 35’ini kadınlar oluşturuyor.Yaklaşık 56 tonluk, 40 metre uzunluğunda 350 yolcu kapasiteli tramvaylarda görev yapan kadın vatmanları gören bazı yolcularda da şaşkınlık uyandırıyor. Her sabah büyük bir istekle işlerine koyulan kadın vatmanlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

35 kadın vatmandan biri olan İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu 32 yaşındaki Sinem Terzi, 3 yıldır vatmanlık yaptığını söyledi. 3 yıl önce mülakatlara girerek işe başladığını dile getiren Terzi, “Eğitimlerimin ardından işe başladım. İşimi severek yapıyorum. Her işin zorluğu olduğu gibi tabii ki makinistliğinde zorlukları var. Sabah 4’te kalkıyoruz 5’de mesaiye başlıyoruz. İşimiz çok dikkat istiyor” ifadelerini kullandı. Kadın vatmanın yolcular nezdinde şaşkınlık yarattığına dikkat çeken Sinem Terzi, “Kadın vatman gördüklerinde yolcular gerçekten çok mutlu oluyorlar. Özellikle çocuklar görünce ‘treni ablalar kullanıyor’ diye şaşkınlıklarını ifade ediyor. Kadınlar ise bu işi yaptığımı görünce mutlu oluyorlar” diye konuştu.

Kadınlar her işi yapabilir

“Kadınlar her mesleği yapabilir” diyen Terzi, “Makinistlik de gerçekten kadınların rahatlıkla yapabileceği mesleklerden. Bizim şirketimiz kadın istihdamına çok önem veriyor. Biz 90 makinistiz ve 35’imiz kadın. Şirketimiz kadınlara güveniyor. Bir kadın olarak bu beni mutlu ediyor” dedi.

En fazla kadın vatman Samsun'da 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kadınlarımızı her zaman olduğu gibi bu konuda da desteklediklerini, onların başarılı olmaları için gerekli katkıyı sağladıklarını ifade ederek, “Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum” dedi.

SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Beler ise, kadın istihdamına önem verdiklerini ifade ederek, “Türkiye’de en fazla kadın vatman istihdam eden belediyeyiz. Şehrimiz insanlarının da kadın vatmanlarımıza yaklaşımı bizi memnun ediyor. Vatmanlarımızın da bu işi severek ve özenle yapması ayrıca mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159