İzmir-Selanik gemi hattı ile ayda 1000 tır taşınabilir

banner113

Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT), Yunan heyeti ve armatörleriyle bir araya geldi. (UKAT) Başkanı Ayhan Turan, İzmir -Selanik gemi hattı ile iki kentin birleşeceğini söyledi. Turan, Projenin hayata geçmesi için heyecanlı olduklarını belirtti. "UKAT’ın ‘Uluslararası Lojistik’ yapan 300’e yakın üyesi bulunuyor. Uygun koşullar sağlanır ve bir takım sözler yerine getirilse ayda 1000 adet tırımız bu hattı kullanabilir” dedi.

banner114
YÜK VE EŞYA 10.12.2021, 10:02 Erkan YILMAZ
İzmir-Selanik  gemi hattı ile ayda 1000 tır taşınabilir

İzmir Selanik arasında yapılması planlanan gemi seferleri konusunda çok önemli bir adım atıldı. Ukat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Turan başkanlığındaki toplantıda Selanik - İzmir hattının açılacağı ve yeni ticaret anlaşmalarının yapılacağı dile getirildi.Toplantıda iki ülke arasındaki yaşanan vize ve geçişler için çözüm arayışında bulunuldu. Yunan yetkililer, uluslararası taşımacılık yapan şirketlere uygulanan bir takım kuralların kaldırılması gerektiğini söyledi ve yeni ticaret anlaşmaları yapmak istediklerini belirtti.

İzmir’egelen Selanik heyeti,UKAT Yönetim Kurulu ile Mövenpick Otel’de bir araya geldi. Ukat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Turan, İzmir -Selanik gemi hattı ile iki kentin birleşeceğini söyledi. Projenin hayata geçmesi için heyecanlı olduklarını belirtti. Turan “UKAT’ın ‘Uluslararası Lojistik’ yapan 300’e yakın üyesi bulunuyor. Uygun koşullar sağlanır ve bir takım sözler yerine getirilse ayda 1000 adet tırımız bu hattı kullanabilir” dedi. İki ülke arasında yaşanan ticari vize sorununa değinen Turan, “ Ukat olarak tır şoförlerimiz için Yunan Konsolosluğu’na ticari vize başvurularımıza 12 yıldır red alıyoruz. Bu sorunun çözüldüğünde daha iyi yol alabiliriz” diye konuştu.

İki ülke arasında seferleri başlatmak isteyen Levante Ferries Denizciliğin Sahibi Armatör George Thedosis, İzmir-Selanik gemi hattında iki gemiyle haftada üç gün hizmet vermeye hazır olduklarını belirterek, Ukat üyeleriyle birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi. İki ülke arasında yaşanan ticari vize konusunda da gerekli yetkililerle konuşup yardımcı olma sözü verdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159