Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna kazandırdığı, toplam 520 milyon TL değerindeki 38 adet yeni hizmet aracının tanıtım törenine katıldı. Başkan Büyükkılıç, “38 aracı filomuza katıyoruz ve hizmete sunuyoruz. Amacımız altyapı projelerimizin hızlandırılması. Hizmeti yaparken de hem imkânlarımızı zorlayarak hem de hızlı hizmet vermek adına bu araç filomuzu hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

Törende katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Biz yaptığımız yatırımları, hizmetleri paylaşıyoruz. Burada 38 tane araç, çeşitli ve hizmet adına birbirinden önemli çalışmalara imza atıyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken bize destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı anlayışı içerisinde ön alıyorsak da meclisimizdeki kardeşlerimizin hiç birisi de şehrimizle ilgili yapılacak çalışmalarda karşımızda değil, yanımızda” dedi.

“38 aracı filomuza katıyoruz ve hizmete sunuyoruz”

Toplam 38 aracı filoya katarak hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “3 adet cenaze aracı, 1 adet silindir, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, 2 adet 28 metrelik itfaiye aracı, 1 sepetli araç, 5 tonluk 1 adet forklift, 1 adet 16+1 personel servisi, 1 ağır hizmet tipi çim biçme makinesi, 2 standart çekici, 1 kar ezme makinesi ve 10 adet 6x4 hafriyat kamyonu, 10 adet 8x4 hafriyat kamyonu, 1 çift çekici, 1 standart çekici, 1 adet 16+1 personel taşıma aracı olmak üzere toplamda 38 aracı filomuza katıyoruz ve hizmete sunuyoruz” diye konuştu.

“Amacımız altyapı projelerimizin hızlandırılması”

Büyükkılıç, amaçlarının yatırım ve projelerinin hızlandırılması olduğunu kaydederek, “Tabi ki amacımız altyapı projelerimizin hızlandırılması. Hizmeti yaparken de hem imkânlarımızı zorlayarak hem de hızlı hizmet vermek adına bu araç filomuzu hayata geçirmiş oluyoruz. Ford Metinlere, şehrimize bu araçları kazandırırken yaptığı fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Büyükkılıç, kendilerine bu hizmet fırsatını veren Kayserililere de ayrıca teşekkür ederek, 520 milyon TL’lik 38 aracın kente hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

“Kayseri’miz gerçekten sizinle çok mesafeler kat etti, yaptığınız eserler ortada”

Ford Metinler Genel Müdürü Mehmet Güler de çok mutlu bir günde bir arada olduklarını dile getirerek, “38 aracımızın teslim töreninde hep birlikteyiz. Kayseri’mize hizmet araçlarımızı teslim etmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. İnşallah güzel hizmetlerde bulunsun. Kayseri’mizin vizyoner bakış açısıyla, belediye başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ekibiyle birlikte bu araçları teslim aldılar. Kayseri’miz gerçekten sizinle çok mesafeler kat etti. Yaptığınız eserler ortada, içinde bulunduğumuz eser bile bunun en güzel kanıtı başkanım, çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

250 adet taksi ihalesi 9 Aralık’ta
250 adet taksi ihalesi 9 Aralık’ta
İçeriği Görüntüle

Konuşmaların ardından araç tanıtım töreni gerçekleştirilirken, Başkan Büyükkılıç ve protokol üyeleri Büyükşehir Belediyesi envanterine yeni eklenen araçları inceleyerek, bilgiler aldı.

Hangi birimlere hangi araçlar kazandırıldı?

Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin hızını ve kalitesini arttırmayı hedefleyen bu kapsamlı yatırım; çevre korumadan fen işlerine, itfaiyeden ulaşıma kadar birçok kritik alanda belediyenin operasyonel gücünü katlayacak.

Yeni hizmet araçları, belediyenin farklı daire başkanlıkları ve iştiraklerine dağıtıldı. Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na 3 adet cenaze aracı, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na 1 yama silindiri, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, İtfaiye Daire Başkanlığı’na 2 adet 28 metrelik modern itfaiye aracı, Makine İkmal Daire Başkanlığı’na 1 sepetli araç, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na 5 tonluk 1 forklift, 1 adet 16+1 personel servisi, Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı’na 1 ağır hizmet tipi çim biçme makinesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’na 2 standart çekici, Erciyes A.Ş.’ye 1 kar ezme makinesi ve Ulaşım A.Ş.’ye 10 adet 6x4 hafriyat kamyonu, 10 adet 8x4 hafriyat kamyonu, 1 çift çekici, 1 standart çekici, 1 adet 16+1 personel taşıma aracı kazandırıldı.

Yapılan bu yatırımla birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kapasitesi önemli ölçüde arttırılırken, Kayseri halkına sunulan belediyecilik hizmetlerinin kalitesi ve etkinliği de yeni bir seviyeye taşındı.