banner69

MAN otobüslerin yenilikleri Busworld Fuarı’nda tanıtıldı

banner113

Busworld Europe Fuarı’nda MAN standında MAN Lion's City 12 E LE ve MAN Lion's Intercity LE 14, 10 metrelik versiyon olarak MAN Lion's City E, MAN TGE Coach’un yanı sıra yeni elektrikli platformlu otobüsler tanıtıldı.

banner114
BUSWORLD 2023 BELCIKA 04.11.2023, 12:58 04.11.2023, 18:43 Taşıma Dünyası
MAN otobüslerin yenilikleri Busworld Fuarı’nda tanıtıldı

ERKAN YILMAZ - BRÜKSEL

Fuar standında MAN Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Heinz Kiess ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Görüşmemizde MAN Türkiye’den Proje Müdürü Necati Şeker de yer aldı. 

MAN Truck & Bus Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Heinz Kiess, farklı uzunluklarda ve teknolojilerde birden fazla ürünün Busworld Fuarı’nda dünya lansmanını yaptıklarını söyledi. 

27 bin olan sayının 29 bine çıkmasını bekliyoruz

Türkiye ve Avrupa pazarında sahada 27 bin otobüslerinin yer aldığını belirten Kiess, “2024 yılında bu sayının 29 bine çıkmasını bekliyoruz. Pandemi sürecinin ardından hareketlilik tekrar başladı ve biz bu hareketliliğin devam edeceğini umuyoruz” dedi. 

MAN Lion’s Coach’ta dijital kokpit 

2024 model yılından itibaren MAN araçlarda yer alacak yeniliklerden bahseden Kiess, geliştirmeden önce 100 sürücüyle anketler gerçekleştirdiklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Yeni emniyet regülasyonuna göre daha güvenli standart donanımlara ulaşan araçlarımızda gösterge paneli, soğutucu, sürücü kontrol fonksiyonları değişti. Türkiye’deki önemli modelimiz MAN Lion's Coach’ta yeni bir dijital kokpit yer alacak. Gelişen teknolojiyle çok sayıda yardım sistemini etkinleştirecek ve böylece daha fazla konfor, güvenlik ve verimlilik sunacağız. Türkiye pazarında da sunacağımız yeni şoför mahallinde sürücüler daha konforlu hissedecekler. Müşterilerimiz aynı zamanda D26 motorundaki geliştirmelerle 15 Nm daha fazla tork ve yüzde 2,5 daha az yakıt tüketimi bulacaklar. Bu yeniliklerin yanı sıra Otobüs Modifikasyon Merkezi’nde ise müşterinin istediği özel istekleri de ayrı bir şekilde sunmaya devam edeceğiz.”

2030’da şehiriçi otobüsler elektrikli olacak

Şehiriçi otobüs pazarında karbondioksit değerlerini korumak için uygulanan Euro normlarının pazarı değiştirdiğini ifade eden Kiess, gelecekte şehirlerarası otobüslerde de bunun daha fazla geçerli olacağını hatırlattı. “2030 yılında şehiriçi otobüslerinde yüzde 100 seviyesinde elektrikli araçlar kullanılacağını düşünüyoruz” diyen Kiess, 0 karbonlu / elektrikli şehirlerarası otobüslerde ise 2027 yılında yüzde 20 gibi bir pazar payı gördüklerini açıkladı.

Açılış Ankara’da 2024 Temmuz’da

Kiess, MAN olarak elektrikli şehirlerarası otobüs segmentinde, 2025 yılının başında geliştirmelerin ve testlerin Ankara’da yapıldığı yeni bir sürece gireceklerini de sözlerine ekleyerek, “Otobüs tarafında bizim Münih merkezimizde yönetim, pazarlama gibi birimlerimiz dışında bütün geliştirme, mühendislik, donanım, yazılım süreçlerimizi Ankara’dan yürütmeye başlıyoruz. Ankara’da büyük yatırım yaptığımız test alanında 2024 yılı Temmuz ayında resmi açılış yapacağız” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159