banner69

Tahditli plakaların D2 belgesine kaydının devamı haksız rekabet oluşturacak

banner113

TTDER Başkan Yardımcısı Taşkın Arık, 2021 Mart ayı sonuna kadar D2 belgelerinden tahditli plakaların düşümüne yönelik tanınan sürenin yıl sonuna uzatılmasının haksız rekabet ortamı yaratacağını söyledi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 24.03.2022, 22:02 24.03.2022, 22:07 Erkan YILMAZ
Tahditli plakaların D2 belgesine kaydının devamı haksız rekabet oluşturacak

İstanbul’da servis taşımacılığında tahditli plaka sürecinin başlamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün D2 belgelerine kayıtlı LAA serisinin belgelerden 2022 Mart ayı sonuna kadar düşürülmesini istediğini belirten Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Taşkın Arık, “Birçok turizm taşımacısı alınan bu karar çerçevesinde belgelerinden LAA serisi araçların düşümünü gerçekleştirdi. Bende kendi belgeme kayıtlı araçların düşümünü tanınan sürenin çok öncesinde gerçekleştirdim. Bu süreç herkes için sonlandı diye düşünürken yapılan bir düzenleme ile bu sürenin yıl sonuna kadar uzatıldığını öğrendik. Bu süre uzatımı servisçilerin meslek odası tarafından Bölge Müdürlüğü’ne yapılan taleple hayata geçirildi. Ancak bu talebe yönelik turizm taşımacılarına ne bir görüş soruldu, ne de bunun yaratacağı mağduriyetler ve haksız rekabet ortamının yaratacağı olumsuzluklar dikkate alındı” dedi.

D2 belgesine kayıtlı 2000 tahditli plaka var

Şu anda 2000 civarında tahditli plakanın D2 belgesine kayıtlı olduğunu gözlemlediklerini belirten Taşkın Arık, “Bu servisçiler arasında da ciddi bir haksız rekabet ortamı oluşturacak. Daha önce D2 belgesine kayıtlı olan ancak süre sonunda belgeden düşümü yapılan servisçiler için de haksızlık bu. Bunu kendi içlerinde iyice tartışarak mı bu kararı aldılar. Bunu merak ediyorum. Bir servisçi hafta içi servisini yapıp, hafta sonu tura gidebiliyor. Plakasını düşüren servisçi içinde bu çok ciddi bir haksızlık. Biz pandemi süreci bitsin, yaralarımızı saralım düşüncesi içindeyken bir anda çıkan bu kararın şaşkınlığını yaşıyoruz. Servisçiler bu talebi gündeme getirirken, “Biz pandemi sürecinde mağdur olduk, araçlarımızı yenileyemedik” diyorlar. Peki bu süreçte turizm taşımacıları mağdur olmadı mı. Bu neden düşünülmüyor” dedi.

Ekmeğimizi paylaşmak istemiyoruz

LAA plakalı araçların turizm tarafında hizmet vermesine yönelik denetimlerin yoğun şekilde yapılması için çaba gösterdiklerini belirten Taşkın Arık, “ Biz belediye tarafında da bunun takip edilmesi için görüşmeleri yapıyoruz. Bakanlık yetkililerinin de alınan bu yanlış karardan geri dönüş yapmasını da istiyoruz. Biz haksız düzenlemeler nedeniyle artık ekmeğimizi paylaşmak istemiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159