Turizm taşımacılarını sezonda bekleyen büyük tehlike!

banner113

Mytourantalya Turizm Sey Taş Tic Ltd Şti sahibi Mehmet Ünal sezonda turizmcileri bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

banner114
Turizm taşımacılarını sezonda bekleyen büyük tehlike!

Mytourantalya Turizm Sey Taş Tic Ltd Şti sahibi Mehmet Ünal sezonda turizmcileri bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

Bir yılı daha bitirmek üzereyiz. Elveda 2021 derken 2022 yılını umutla karşılamaya hazırlanıyoruz. Sektör olarak her zaman bir umudumuz var ve umutla karşılamak zorundayız. Umut yoksa hedefe ulaşmak kolay olmaz, başarı olamaz.

2021 yılını turizm sektörü olarak beklenilen sayıların üzerinde kapatmak üzereyiz özellikle Antalya bölgesine Kasım sonu itibariyle 9 milyonu aşkın turist geldi ve gelmeye devam ediyor. Ekim ve Kasım aylarındaki bu yoğunluğu İngiliz turistler oluşturdu. Yaklaşık 12 aylık bir süredir kapalı kalan İngilizler İngiliz hükümetinin seyahat yasağını kaldırmasıyla birlikte bir anda beklenmedik bir şekilde rezervasyon yaparak Antalya’ya gelmeye başladılar. Görünen o ki, 2022 yılı Türkiye için turizm de yükselme yılı olarak görünmekte ve beklenmekte. 2019 yılını geçeceğimiz umudunu yaşamaktayız durum böyle iken bazı eksiklerimiz ve sorunlarımız da ufaktan kendini göstermekte.

2022 yılında sektör olarak beklentilerimizin yüksek olması ile birlikte taşıma sektörünün daha da hareketli olacağı şimdiden görülüyor. Taşımacılar, acenteler ve tur operatörleri de araç yatırımlarını yapmaya başladı bile. Günümüzdeki ekonomik faktörler ve kur dalgalanmaları nedeniyle yatırım maliyetleri ani yükselişe geçmiş olsa da yatırım planları devam ediyor. Sezonda bizleri bekleyen büyük sorun ise şoför eksikliği olacak. Evet yatırımlar imkanlar doğrultusunda yapılabilir ama kalifiyeli şoför ve tecrübeli şoför sorunu bizleri beklemekte. Geçtiğimiz yıl ilk sinyallerini aldığımız Şoför eksikliği yeni sezon da daha fazla olacağı aşikârdır. Sektör bu sorunu aşmak için şimdiden kendi bünyelerine şoför adaylarını almalı ve uygulamalı eğitim vermeye başlamalılar. Antalya bölgesi için geçen yıl dışarıdan gelen araç ve şoför girişi olmayacak. Artık turizm tüm bölgelerde açılmaya hareketlenmeye başladı ve bu araçlar 2022 yılında Antalya bölgesinde hizmet etmeyecek kendi bölgelerinde kendiişlerini yapacaklar bu da Antalya bölgesinde bir eksiklikle birlikte ihtiyacı ortaya çıkaracaktır.

2022 yılının hazırlıklarını yapan taşıma firmaları birlik olmaktan öte günün belirsiz şartlarından da etkilenecekleri için maliyetlerini iyi hesaplamalılar ve şoför ücretlerini de ona göre belirlemeliler. Yeni asgari ücret belirlense dahi asgari ücrete çalışacak şoför de bulunması zor olacaktır. Şoförlerin firmalar arasındaki transferini önlemek adına asgari ücret üzerinde belirlenmeli ve istihdamları sağlanmalı. Yoksa sektörü küsen ve sektörden ayrılan şoför sayısının artması kaçınılmaz olacaktır.

Saygılar...

Yorumlar (2)
Hıdıroglu 2 yıl önce
Gerçek bir konu 5 ay sofordan iyi kimse yok 7 ay sofordan kötü kimse yok
Yiğit 2 yıl önce
Kalifiye şoför maaş ister, sosyal haklarını ister şirket veya şahıs vermez çok çalıştırır az verir, ucuz şoför arar ve şoför transferi başlar bu hep böyle olmuştur.
banner117
15
açık
banner159