Destek kredileri işe yaramadı, sicil affı şart

banner113

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya zor şartlarda olan turizm sektörü için sicil affının şart olduğunu söyledi: Oluşturulan paketlerde ya firmaların bankalar nezdinde sicillerinden ya da turizm sektörünün gerçeklerine aykırı koşullardan olsa gerek pek işe yaramadı. Bizim sektörde bu paketlerden yararlananlar ihtiyaç sahiplerinin yüzde 10’u, bunların birçoğu bu haklardan yararlanamadı."

banner114
GÜNDEM 24.11.2020, 11:38 Erkan YILMAZ
Destek kredileri işe yaramadı, sicil affı şart

"Seyahat acentalarının gördüğü zarar çok daha büyük. Şu anda hayatta kalma mücadelesi içindeler. Sadece kısa çalışma ödeneği kısa vadeli kredi firmasına göre muamele gibi her sektöre uygulanan desteklerden farklı destekler uygulanması şart” dedi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Bloomberg HT'de katıldığı programda turizm sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bağlıkaya, “Sicil affı turizmciler için şarttır. Turizm yoğun bakımdan çıkmak için bankaların keyfine bırakılmayan kredi desteklerine ihtiyaç duymaktadır. Turizmciler kamu bankalarında bile kredi uzatmalarında sıkıntılar yaşıyor. KGF gerçekçi koşullarla işlevsellik kazanmalıdır. 2021 yılı için iş seferberliği turizmi ilan edilmelidir” dedi.

Destek paketlerinden ihtiyaç sahiplerinin yüzde 10'u faydalandı

Bağlıkaya ayrıca turizm sektörünün zaten iki iki sezon geçirdikten sonra pandemi ile daha da kötüye doğru gittiğini belirtti. Sektörün sıkıntlarından bahseden Bağlıkaya şunları söyledi: "Seyahat acentalarının gördüğü zarar çok daha büyük. Şu anda hayatta kalma mücadelesi içindeler. Sadece kısa çalışma ödeneği kısa vadeli kredi firmasına göre muamele gibi her sektöre uygulanan desteklerden farklı destekler uygulanması şart unutulmamalı ki turizm bu krize bağışıklığı düşük bir dönemde yakalandı. Bu felaket iki kötü sezonun arkasından geldi. Sorunları kökünden çözecek tatmin edecek destek paketi oluşturulamadı. Oluşturulan paketlerde ya firmaların bankalar nezdinde sicillerinden ya da turizm sektörünün gerçeklerine aykırı koşullardan olsa gerek pek işe yaramadı. Bizim sektörde bu paketlerden yararlananlar ihtiyaç sahiplerinin yüzde 10’u, bunların birçoğu bu haklardan yararlanamadı."

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159