Dönüşüm Otobüsü Mercedes-Benz Türk’te!

banner113

Mercedes-Benz Türk; liderlik ve kültürel dönüşüm kapsamındaki Leadership 2020 çalışmalarını Türkiye’ye gelen LS2020 Otobüsü’nün eğlenceli ve öğretici aktiviteleri ile devam ettiriyor.

banner114
GÜNDEM 02.04.2019, 10:20 02.04.2019, 10:45 Taşıma Dünyası
Dönüşüm Otobüsü Mercedes-Benz Türk’te!
8 ülkede 34 farklı etkinlikte sergilenen LS2020 Otobüsü, Türkiye’de 3 farklı lokasyonda çalışanlarla buluşarak, belirlenen yeni prensipleri ve bunları hayata geçirmek için oluşturulan “Game Changers” (Ezber Bozanlar) sistemini anlatıyor.

Daimler’in gelişim ve dönüşüme verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği Leadership 2020 (Liderlik 2020), şirketin iş birliği ve yönetim anlayışını yeniden tanımladığı global bir kültürel dönüşüm sürecini sembolize ediyor. Mercedes-Benz Türk de bu kapsamda dünyanın dört bir yanından ve çeşitli birimlerinden yüzlerce çalışanla birlikte 2016’dan beri Leadership 2020 stratejisi ve uygulamaları üzerinde çalışıyor.

Leadership 2020 sayesinde çalışan bağlılığında önemli yer tutan geri bildirim kültürü, performans yönetimi, liderlik rolü, etkin karar verme, dijital transformasyon gibi alanlarda ezber bozan uygulamaları hayata geçiren Mercedes-Benz Türk; karar verme süreçleri, çalışma araçları, bilgi ve iletişim kaynakları, organizasyon biçimleri, inovasyon yönetimi yaklaşımı ve personel gelişimi gibi örnek başlıkları artık çok daha yenilikçi bir yaklaşımla ele alıyor.

Mercedes-Benz Türk, Leadership 2020 stratejisini ve prensiplerini çalışanlarına benimsetmek amacıyla; Daimler’in “Change The Game” sloganıyla başlattığı etkinliklerin her zaman odak noktalarından biri oldu. Bu kapsamda Mercedes-Benz’in Almanya’da Ulm Fabrikası’nda üretilen ve kısa süre içerisinde 8 ülkede, 34 farklı etkinlikte sergilediği “LS2020 Otobüsü” Mart ayı boyunca Mercedes-Benz Türk’ün farklı lokasyonlarında çalışanlarını ağırladı. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda aktivitelerine başlayan LS2020 Otobüsü, Mercedes-Benz Genel Müdürlük & Pazarlama Binası’nda ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda çalışanların 2020 vizyonlarına dair eğitimlerine ev sahipliği yaptı.

LS2020 Otobüsü’nde, “Leadership 2020” stratejisi kapsamında düzenlenen oturumlarda, şirket çalışanlarına yönelik bilgilendirmeler ve yarışmalar gerçekleştirildi. Mercedes-Benz Türk çalışanlarına belirlenen yeni prensipler ve bunları hayata geçirmek için oluşturulan “Game Changers” (Ezber Bozanlar) anlatıldı. Program içeriğinde yer alan 20 dakikalık sunum ve 20 dakikalık soru-cevap yarışması sonrasında, çalışanlara otobüsten kaçış oyunu düzenlendi. Bu oyun kapsamında çalışanlar, Leadership2020 hakkındaki sorulara cevap verip, şifreleri çözerek LS2020 otobüsünün içinden belli bir süre içerisinde çıkmaya çalıştılar.

Leadership 2020 ile geleceğe hazırlanıyor
Mercedes-Benz Türk, Daimler’ın “Leadership 2020” prensiplerini 2016’dan bu yana açık ve şeffaf bir yaklaşımla sadece Yönetim Kurulu’nda değil, çeşitli birimlerde farklı pozisyonlardaki yöneticilerine de uyguluyor. Şirketin gelişim ve dönüşümü için önem arz eden Leadership 2020, Mercedes-Benz Türk’ün yönetim anlayışının yeniden tanımlandığı küresel bir kültürel dönüşüm sürecini ifade ediyor. Teknolojiyle değişen dünyaya sadece ayak uydurmak değil, aynı zamanda liderlik etmek için başlatılan bu çalışmalar kapsamında; geri bildirim kültürü, performans yönetimi, liderlik rolü, karar verme, dijital transformasyon gibi konularda farklı uygulamalara yer veriliyor. 

Örneğin; zamanında ve yapıcı geri bildirim kültürünü geliştirmek adına, Leadership 2020 kapsamında geliştirilen global bir mobil uygulama ile anlık olarak geri bildirimde bulunmak mümkün oluyor. Takdir ve geri bildirim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla kullanılan bu uygulama sayesinde Mercedes-Benz Türk çalışanları hem geri bildirim talebinde bulunabiliyor, hem de kendileri geri bildirimde bulunabiliyor. Bu mobil uygulamada alınan ve verilen geri bildirim sayıları toplanarak belirlenen sosyal yardım kurumlarına bağış aktarılıyor ve Mercedes-Benz Türk bu sayede kurum içi gelişimi desteklerken, içinde bulunduğu toplumun gelişimine de katkı sağlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159