banner69

Fatih Tamay IPRU’ya veda etti

banner113

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) Genel Kurulu 29 Temmuz 2021 Perşembe günü Elite World Otel’de gerçekleştirildi. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün çok sevdiği bir isim olan Fatih Tamay IPRU Başkanlığına veda etti. IPRU’nun Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül oldu.

banner114
GÜNDEM 02.08.2021, 14:05 02.08.2021, 14:34 Erkan YILMAZ
Fatih Tamay IPRU’ya veda etti

2014 yılında kurulan ve şu an 19 ülkede 22 meslek örgütünün üyesi bulunduğu Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) 3. Olağan Genel Kurulu 29 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdi. 5 yıldır IPRU Başkanlığı görevini yürüten Fatih Tamay, genel kurul katılımcılarına vedasını da içeren önemli bir konuşma yaptı.

Fatih Tamay’ın konuşması şu şekilde:

7yıl önce kurucu üyelerimizin imzalarıyla protokolü yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından da kuruluşu onaylanan IPRU International Passanger Road Transportation Union, yani Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliğimizin 3.Genel Kurulu'na ve dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul'da, pandeminin daha önce hiç yaşanmamış zor koşullarına rağmen genel kurulumuza katılarak bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyor, sizlere hoş geldiniz diyorum. Öncelikle teveccühlerinizle seçtiğiniz ve 5 yıldır süren Yönetim Kurulu Başkanlığı onurunu bana yaşattığınız için de hepinize çok teşekkür ediyorum.

Daha sonra da verdikleri güçlü destek nedeniyle, başta TİKA ve Başkan Yardımcısı Prof Dr Birol Çetin'e , projemize destek veren Türkiye Otobüs Sektörü Firmalarımız Mapar,Otokar,Anadolu Isuzu ve Temsa’ya, Üyemiz TOFED’e ve Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özcan’a,Üyelerimiz TOF,TTDER,İSTAB ve tüm STK’lara, IPRU'nun bu günlere gelmesine büyük katkıları olan,Kurucu Başkan Galip Öztürk’e, TOFED Önceki Yönetim Kurulu Başkanları Rüştü Terzi ve Mehmet Erdoğan'a, ve emeği geçen tüm Yönetim ve İcra Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 1,5 yıldır acımasızca süren global pandemi hepimizin hayatlarını çok derinden ve olumsuz olarak etkiledi ve bir süre daha etkileyeceğe benziyor. Ama hepimiz biliyoruz ve inanıyoruz ki bu günler geçecek! Ünlü bir Türk Saz Şairi’nin sözleriyle söylersek; “Ne de olsa kışın sonu bahardır, bu da gelir,bu da geçer ağlama!”

100 yıllık Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı , 50 yıllık Türkiye Otomotiv Sanayii , Avrupa'nın Üretimde 1 Numarası olan Türkiye Otobüs Sanayii ve Siz değerli Üyelerimizin bilgi ve tecrübe birikimi ile ortaya çıkarmaya çalıştığımız sinerji , hem IPRU'nun gelişmesinde hem de yeni Üye Ülkelerin katılımıyla daha da büyümesinde en büyük gücümüz olacaktır.

Şehirleşme hızının artması , yol ve ulaşım araçlarının kalitesinin hızla yükselmesi nedeniyle mobilitenin ve seyahat talebinin giderek arttığı günümüzde elektrikli araçların 2035 yılında dünya genelinde hızla yaygınlık kazanacağını, geleneksel içten yanmalı motorların hızla yerlerini elektrik motorlarına bırakacağını , satılacak yeni araçların %35’inin elektrikli , %35’inin hybrid araçlardan oluşacağını , konvansiyonel teknolojilerin , "Smart Cities Smart Mobilities" felsefesi ışığında yerlerini akıllı, mobil ve birbiriyle konuşabilen teknolojilere bırakacağı artık günümüzün gerçeği!Gelişim çok hızlı geliyor, hatta başladı ve maalesef çok acımasız olacağa benziyor.

Sadece teknolojik olarak araçlarımızla değil, alt yapımızla, regülasyonlarımızla, kanunlarımızla, kurumlarımızla , meslek örgütlerimizle ve yaşam tarzımızla da bu geleceğe hazırlanmalıyız.

İşte bu nedenlerle , IPRU’nun vizyoner , uzun soluklu ve çok değerli bir proje olduğunu söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.

Hedefimiz büyük , yolumuz uzun ve zor bir yoldur.Bütün Üyelerimizin katkılarıyla , birikimleriyle ve düşünceleriyle bir Ortak Paylaşım ve Gelişim Platformu olmayı amaçlıyoruz.

Misyonumuz,

Başta Avrupa , Asya ve Afrika Ülkeleri olmak üzere Uluslararası anlamda Karayolu Yolcu Taşmacılarını bir araya getirmek ,

Ulaşım kalitesi arttırmak ,

Akıllı Ulaşım Sistemleri konusunda birlikte çalışmayı sağlamak, Ulaşım Standartlarını belirlemek ve iyileştirmek , üye Ülkelerimiz arasındaki teknik ve ticari işbirliğini ve Ulaşım Kültürünü geliştirmektir

Avrupa Birliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı standartları çizgisinde yapacağımız çalışmalar ile, tüm dünyaya ve global anlamdaki benzer sivil meslek örgütlerine örnek olmalıyız.Çalışmalarımızdaki başarı aramıza yeni üye ülkeleri ,

Yeni Meslek Kuruluşlarını, yeni meslektaşlarımızı, sürekli gelişmeyi ve ülkelerimiz ve kuruluşlarımız arasında, regülasyonlar, belgeler, iyi uygulamalar, bakanlıklar arası artan işbirliğini ve dostluğu getirecektir.

Bu da sektörümüzün bölgesel ve global anlamda gelişmesine büyük destek olacaktır.Dilerim uzun yıllar sonra da IPRU'muzun başarılarla dolu geleceğinde rol alacak Başkanlar bu kürsüde , bu günleri vurgulamak için ; "Zor yıllardı ama yılmadan ve beraberce yürüdük biz bu serüvende!" diyerek konuşmalarını noktalarlar.

Değerli Dostlar,

Yaşamda her şeyin bir sonu olduğu gibi, benim ve Yönetim Kurulumuzun görev süresi de bugün, bu genel kurul ile sona eriyor.Seçilirken, “Devlet, STK ve Özel Sektör Kuruluşlarında tüm üst yöneticilerin görev süreleri maksimum 2 dönem olmalıdır”diyerek görevi kabul etmiş ve tüzüğümüzü de bu şekilde değiştirmiştik.

Şirketlerde Sürdürülebilir Kurumsal Yönetimi misyon edinmiş bir profesyonel yönetici olarak görev ve yetki devirlerine yürekten inanıyor ve yönetim kurullarında görev aldığım tüm şirketlerde bu misyonun hayata geçirilmesine çalışıyorum.

Bu nedenle; dilerim ki dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşların tepe yöneticileri de bu kuralı yaşama geçirir, konfor alanlarını ve koltuklarını kendi istekleriyle devreder ve yeni arkadaşlara, daha gençlere ve farklı dinamiklere de yol verirler!

Dünya ve yaşam hızla değişiyor!

Z Kuşağı iş yaşamına çok farklı olarak geliyor!Bu değişime katkıda bulunmalıyız!

Mevlana’nın dediği gibi ; “Artık yeni birşeyler söylemek lazım!”Katılımlarınız ve görev süremiz boyunca bana ve Yönetim Kurulumuza destekleriniz için gönül dolusu teşekkürler.

Karayolu Yolcu Taşımacılığı ve Otomotiv Sektörlerinin ve tabii ki IPRU’nun misyoner bir neferi olarak yoluma devam edeceğim.Yani her an yanınızda olacağım.Başarılı , verimli ve hayırlı bir Genel Kurul ve yeni dönem için seçilecek Yönetim Kurulumuza da başarılar diliyorum.

IPRU’muzun yolu açık olsun!

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159