banner69

IPRU 2016 hedeflerini çizdi

banner113

IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay, 5 yıllık stratejisini belirlemeleri gerektiğini söyledi.

banner114
GÜNDEM 28.12.2015, 18:07 29.12.2015, 11:48 Taşıma Dünyası
IPRU 2016 hedeflerini çizdi
Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) 25 Aralık Cuma günü İcra Kurulu Toplantısı’nı yaptı. Yeniköy’deki Arnavutköy Balıkçısı’nda gerçekleşen toplantıya IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay, İcra Kurulu Üyeleri Birol Özcan, Mustafa Yıldırım, Mehmet Erdoğan, Mevlüt İlgin, Kemal Karayormuk, Mustafa Sarıgül, Ekrem Özcan, Hasan Kurnaz ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Koray Bildik katıldı.

Toplantıda İcra Kurulu toplantılarının 3 ayda bir, Yönetim Kurulu toplantılarının ise yılda iki kere yapılması kararlaştırıldı. Mevlüt İlgin’in IPRU Genel Sekreterliği’ne getirildiği toplantıda, IPRU’ya yer tahsisi ve internet sitesinin etkinleştirilmesi kararı alındı. İlk Yönetim Kurulu toplantısının 21-24 Mayıs 2016 tarihlerinden birinde yapılması planlandı. IPRU’nun görev, yetkileri ve iş tanımının belirlenmesi, 2016 yılında IPRU’ya katılacak ülkelerin tespiti, IPRU’ya gelir elde edilene kadar IPRU’nun bütçesinin oluşturulması ve bu bütçeyi karşılayacak sponsorların tespiti konuşuldu. Ayrıca bir üniversitenin desteği ile IPRU Akademi’nin hayata geçirilmesi de planlanıyor. 



5 yıllık stratejiyi belirlemeliyiz 

IPRU Başkanı Fatih Tamay, ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, IPRU’nun 5 yıllık stratejisini belirlemeleri gerektiğini söyledi. Şubat ayında arama konferansı yapmayı planladıklarını dile getiren Tamay, “Bu konferansa üreticilerin genel müdürlerini, satış müdürlerini davet ederek onlara IPRU’yu anlatacağız” dedi. 

Tamay, IPRU’da Turizm Taşımacılar Derneği ile UYOF’tan temsilci yer alacağına sözlerine ekledi. 

IPRU Türkiye’nin gururu 

IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, IPRU’nun diğer federasyonların üzerinde, Türkiye’nin milli gururu olduğunu söyledi. İlgin, “IPRU, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk uluslararası meslek örgütü olma özelliği taşıyor” dedi. 

IRU’nun yolcu taşımacılığı kanadı

İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım ise IPRU’nun, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği’nin (IRU) yolcu taşımacılığı kanadının taşıyıcı gücü olması gerektiğini söyledi. IPRU’nun IRU’nun yolcu taşımacılığı kanadında politikaları tayin eden bir yapıda olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Batı Avrupa ve Doğu Avrupa Otobüs Birlikleri ile bağ kurmalıyız” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159