banner69

İSTAB yeni yönetimini seçti

banner113

19 Aralık Cumartesi günü, Renaissance İstanbul Busphorus Hotel’de düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile İSTAB, yeni yönetimini seçti. İSTAB’ın yeni Başkanı Ahmet Karakış oldu. İSTAB 2016 Mayıs’ında Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek.

banner114
GÜNDEM 28.12.2015, 17:42 28.12.2015, 18:05 Taşıma Dünyası
İSTAB yeni yönetimini seçti
HABER: ERKAN YILMAZ - CANER ÖZCAN

19 Aralık Cumartesi günü, Renaissance İstanbul Busphorus Hotel’de düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile İSTAB, yeni yönetimini seçti. İSTAB’ın yeni Başkanı Ahmet Karakış oldu. İSTAB 2016 Mayıs’ında Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. 


Divan başkanlığını Bayram Özata’nın yaptığı İSTAB Genel Kurulunda, ilk olarak Başkan Ali Bayraktaroğlu, görev yaptıkları 18 aylık dönemdeki faaliyetleri değerlendirdi. Bu sürede 62 toplantı yaptıklarını belirten Bayraktaroğlu, “İBB’nin alt komisyon ve UKOME toplantılarına katıldık.  Öğrenci taşımalarında fiyat tarifesi varken, personel taşıma fiyatlarına yönelik tavan bir tarife yoktu. Biz bunu hayata geçirdik. Üye listemizin tamamını bir programla güncelledik. Bütün üyelerimizle ilgili bütün bilgiler sistemde mevcut. Üyelerimize yüzde 7’lik bir akaryakıt indirim imkanı sağladık. Üyelerimizin 250 bin TL’lik borcunun 8 ayda 115 bin TL’sini tahsil ettik. Faaliyetlerini devam ettirmeyen firmaların üyeliklerini sonlandırdık, yeni üyeler aldık, şu anda 256 üyemiz bulunuyor. Şoförlere yönelik 26 yaş sınırıyla ilgili dava açtık, süreç devam ediyor. İki bölge toplantısıyla Avrupa ve Anadolu yakası üyelerimizle bir araya geldik.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile web üzerinden bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Şoförlerimizin mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmaları için gerekli çalışmaları başlattık. Trafik Akademi projesi ve kademeli saate yönelik çalışmalar yürüttük. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında LOSEV’in taşıma sponsoru olduk. Üyelerimize hukuk danışmanlığı hizmeti sunduk. Plaka tahdidi konusunda bütün bileşenler olarak bir araya geldik. Tahdit konusunda çalışmalar yaptık. İktisadi işletme oluşturarak yaklaşık 100 bin TL vergi avantajı sağladık.  2012-2014 döneminde, 24 ayda 127 bin lira tahsilat yapılmıştı, biz göreve geldikten sonra 18 ayda 207 bin TL yapıldı. 1 milyon lira olan genel giderler 518 bin TL’ye düştü. Dernek kasamızı 63 bin TL ile teslim aldık, şu an 234 bin TL ile teslim ediyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Neden olağanüstü genel kurul?
İSTAB’ın 2’nci Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ali Bayraktaroğlu, “Ne oldu da olağanüstü genel kurul oldu diye sorulursa, bu sorunun cevabını, Başkan olarak ben de bilmiyorum. Ben bugün bayrağı burada teslim edeceğim. Ama tabii, İSTAB’a sahip çıkacağız. Çünkü çok ciddi emeklerimiz var. Liderlik en önde gitmek değil, en doğru şekilde ilerlemektir. Hakkım var, helal ediyorum. Ben buraya mesai harcadım. 18 ayda bu kongre olmamalıydı. Bir tek bunun duygusallığı var. Hiç hak etmedim” dedi. 

İlk hedef plaka tahdidi 
İki listeli genel kurulda başkan adayları üyelere yönelik birer konuşma yaptılar.  İlk aday olarak Ahmet Karakış, “ 5 ay sonra Mayıs ayında olağan genel kurulumuzu yapacağız. Biz ekip olarak hazırlığımızı sadece 5 aylık dönem için yapmadık. Yeni dönemi de kapsayacak şekilde planladık ve genç bir ekip kurduk. Teveccühünüz bizden yana olursa, 5 ay sonra yine karşınıza çıkacağız. 5 ay sonra tek liste ile seçime gidilmesi için her türlü yapıcı adımları atarak sadece sektörümüze değil, diğer kuruluşlara örnek bir model olmaya çalışacağımıza söz veriyoruz. Bizler İSTAB bayrağını, geldiği bu noktadan daha yukarıya taşımaya talibiz. Hiç kimse ile sorunumuz yok. Ne koltuk sevdamız, ne unvan sevdamız var. Bizim bir tek İSTAB sevgimiz var. Bu inançla bütün meslektaşlarımızı kucaklayarak derneklerinin yanlarında olduğunu hissettireceğiz. Ekip olarak sektörün tüm temsilcileri ile iyi diyalog kuracağız.

İTO’daki komite ve İTO Başkanı ile birlikte sektörün sorunlarına çözüm arayacağız. İBB ile diyalog kanallarını iyi tutarak sektörümüzün menfaatlerini korumaya çalışacağız. Tüm kamu kuruluşları ile iyi diyalog kuracağız. Sektörün sorunlarını çözmek için sizin fikirlerine başvuracağız. Bu 5 aylık süreçte önceliğimiz plaka tahdidi konusu olacak. Bu konuda sektörün menfaatlerini korumak için sektörün temsilcileri ile birlikte hareket edip, üyelerimizi düzenli olarak bilgilendireceğiz.

Okullarda yaşanan bağış ve ücretsiz servis gibi başlıklar altında istenen ücretlere yönelik mücadelemizi vererek UKOME kararının uygulanması için çalışacağız. UKOME’de sektörümüzü imza yetkisiyle temsil edemiyoruz. UKOME’de imza yetkimiz olması için İTO ile birlikte çalışacağız. Üreticilerle ortak satın alma projelerine devam edeceğiz. Yakıt avantajlarını artırmayı planlıyoruz. Sektöre özel GPS, araç takip sistemi ve veli takip sistemini hayata geçireceğiz. Eğitimli eleman ihtiyacını gidermeye çalışacağız. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde servis şoförleri bölümünün kurulmasını istiyoruz, şoför teminini sağlayacağız. Üyelerimize verimliliği artırıcı eğitimler verilmesi ve ticaret hukuku, sözleşme hukuku, mali hukuk konularında eğitim seminerleri vereceğiz. İş sağlığı güvenliği ve danışmanlığı sistemini kuracağız. Şirketlere taşeron ve sürücü sözleşmesini içeren tek tip sözleşmeler hazırlayacağız.

Üyelerimizle daha fazla bir araya geleceğiz ve üye sayımızı artırmaya çalışacağız. Daha güçlü ve daha kurumsal ve sektörün her noktasına dokunacak bir İSTAB için mücadele edeceğiz. Derneğimiz kurulduğu günden beri kiralık ofislerle faaliyetini sürdürüyor. Kendi mülküne sahip olması için çalışacağız” dedi.

Diğer başkan adayı Zeki Aydemir de, “14 yıldır yönetimde olan bir arkadaşımız, 14 yıldır yapamadıklarını 4 ayda yapacağını taahhüt etti.  14 yıldır yönetimde olan bir arkadaşın bunları 4 ayda yapabilmesi bana çok inandırıcı gelmedi doğrusu. Ben genel kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını ve birlik beraberlik getirmesini diliyorum” dedi.

184 oy kullanıldı 
Konuşmaların ardından iki listeye yönelik oy kullanımına geçildi. 184 üyenin oy kullandığı seçimde, bir oy geçersiz sayıldı. Ahmet Karakış ve ekibi 97 oy olarak İSTAB’ın yeni yönetimi oluşturdu.  Diğer liste ise 86 ay aldı. ■

İSTAB’IN YENİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu 
Ahmet Karakış - Başkan (Nergiz Turizm),  Naci Ateş (Ateş Tur), Kerem Birant (Gürsel Turizm), Reyhan Şeker (Şeker Turizm), Köksal Yüzbaşıoğulları (Yüzbaşıoğulları Turizm), Turgay Gül (Güller Turizm),  Dursun Ali Camadan (Ayca Turizm), Mehmet İbrahim Emlak (Marka Türk Turizm), Adem Serdar Özata (Atagenç Seyahat), Sadık Aksu (Can Orçul Turizm), Gökhan Kopuz (Kopuz Turizm), Seyhan Pilavcı (Atak Turizm), Ahmet Özenir (Ceylan Turizm) 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Önder Kara (Kara Turizm), Mehmet Cingöz (Günalp Turizm), Gazi Ulukaya (Komtur Turizm), Turgut Reha Bali (Bali Turizm), Soner Ağdaş (Özağdaş Turizm), Enver Birinci (Birinci Turizm), Sadi Eser (Eser Turizm), Yener Şen (Melodi Lojistik İnşaat Turizm), Yaşar Ramoğlu (BSTC Hiz İşlet.) Köksal Polat (Nurpolat Grup Servis), Özen Aydın (Özen Turizm), Serkan Demir (Demir Turizm), Suat Bayraktar(Gümüş Turizm) 

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri:
Erdal Akışlı (Erdal Grup Taşıma), Erkan Cabay (Doğa Turizm),  Süleyman Korkmaz (Korkmaz Turizm) 

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri:
Levent Coşkun (Turcan Turizm), Ahmet Ali İbaç (Öz Tuğra Turizm), Hakan Orduhan (Tursan Turizm)  



İSTAB yeni Başkanı Ahmet Karakış




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159