İstanbul Otogarı devrini durduran karar reddedildi

banner113

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK'a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi.

banner114
GÜNDEM 26.07.2019, 18:06 27.07.2019, 10:53 Taşıma Dünyası
İstanbul Otogarı devrini durduran karar reddedildi
Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş., Bayrampaşa’daki İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının İSPARK’a devredilmesine ilişkin mahkemeye başvurdu. Yapılan başvuruda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü’nün, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının 3 gün içinde tahliye edilerek İSPARK’A devrine ilişkin 18 Temmuz 2019 tarihli ihtarnamesinin dayanağı olan tahliye kararının, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİ

Talebi değerlendiren İstanbul 3. İdare Mahkemesi de kararında şu ifadelere yer verdi:
“Dava konusu işlemin uygulanması halinde davacı açısından telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte bir işlem olması nedeniyle, davalı (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilmesi için davalı idareye 7 gün süre tanınmasına oy birliğiyle karar verildi.”

İNCELEMEKSİZİN REDDİNE

Yaşanan bu gelişmenin ardındansa bugün yeni açıklama geldi. Açıklamada İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin İstanbul Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK’a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdiği belirtildi.

BELDİYEDEN AÇIKLAMA

Mahkeme kararı ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada ” Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) olan ve yıllardır taşınması gündemde olan 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nı, 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'nin (AVTER AŞ) sözleşmesi 4 Mayıs 2019'da doldu. İBB Meclisi de Temmuz ayı toplantısında, otogar bünyesinde bulunan otoparkın işletmesinin 5 yıl süre ile İSPARK'a devredilmesini onayladı. Karara göre, otopark 1 saat ücretsiz hale geldi ve elde edilecek gelirin yüzde 25'inin İBB'ye ödenmesi uygun görüldü. İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nin son kararının ardından 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın otoparkının İSPARK tarafından işletilmesinin önünde yasal bir engel kalmadı” denildi.

Mahkeme kararı şu şeilde:

 




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159