banner69

İstanbul Otogarı ‘milli park’ mı olacak?

banner113

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İstanbul Otogarı’nın geleceğine yönelik çarpıcı bir planı aktardı. Aydıner, İstanbul Otogarı’nı 6 yıl sonra milli parka dönüştürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

banner114
GÜNDEM 17.08.2015, 15:25 17.08.2015, 15:31 Taşıma Dünyası
İstanbul Otogarı ‘milli park’ mı olacak?
Şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün kalbi konumunda bulunan İstanbul Otogarı’nın geleceğinin ne olacağı konusu sektör mensuplarının uzun süredir meşgul ediyor. Sektör mensupları otogarın yerinde kalmasının ulaşım kalitesi ve hızı açısından çok önemli olduğu belirtilirken, otogarın geleceğine yönelik en son açıklama Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’den geldi. Başkan Atilla Aydıner, “Otogar, yap-işlet-devret modeliyle yapılmış ve işletme süresinin bitmesine 6 yıl kaldı. Otogar, bu süre bittikten sonra boşalacak, yerini de milli park olarak düşünüyoruz. Bu bölgede egzoz emisyonu çok fazla, o nedenle dev bir park yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde projenin detayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'la da görüştüm. Ancak 6 yılı beklememiz gerekiyor” dedi. 

Sektör mensupları tepkili 
Sektör mensupları İstanbul Otogarı’nın taşınmasına yönelik düşüncelere tepkili. Yıllardır Anadolu Yakası’nda otogar sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını belirten sektör mensupları, “İstanbul’un her noktasından ulaşım kolaylığı bulunan bir otogarı kaldırmak, ulaşım anlamında yeni sorunları da beraberinde getirir. Üstelik yıllardır dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da Anadolu Yakası’nda otogar sorunu bile çözüme kavuşturulamamışken yeni bir sorun yaratmanın kime ne katkısı olacağını anlamak mümkün değil. İstanbul Otogarı’nın taşınmasının yerine Anadolu Yakası’nda yeni bir otogar inşa edilmesi ve yıllardır ‘Harem taşınacak’ sözlerinin hayata geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştular. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159