İstanbul Otogarı’nın işletme süresi 11 yıl uzuyor

banner113

Şehirlerarası otobüs işletmecileri 15-18 Aralık’ta Batum’da buluşuyor

banner114
GÜNDEM 21.11.2016, 10:11 21.11.2016, 10:34 Taşıma Dünyası
İstanbul Otogarı’nın işletme  süresi 11 yıl uzuyor
4 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Otogarı’nın işletme süresinin son bulacağına yönelik İBB’nin açıklamalarının aksine, sektörün önde gelen ismi Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Batum’da bir açıklama yapacak, sektör mensuplarına yeni gelişmelerle ilgili bilgi verecek. 

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin 15-18 Aralık’ta Batum’da düzenlenecek etkinliğe yönelik Taşıma Dünyası’na bilgi verdi. İlgin, 7 Aralık’ta yapılması planlanan Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’na (TOSEV) gelir sağlamak amacıyla düzenlenmesi planlanan gecenin ortak bir organizasyon şekilde Batum’da gerçekleştirilme kararı alındığını belirtti: “7 Aralık’ta TOSEV’e gelir elde edilmesi için düzenlemeyi planladığımız Otobüsçülerle Dayanışma Gecesini, TOFED Kurucu Başkanı Sayın Galip Öztürk’ün daveti üzerine TOFED-UATOD ve TOSEV’in ortak organizasyonu olarak 15-18 Aralık tarihleri arasında Batum’da 4 günlük bir etkinliğe dönüştürdük. Sayın Galip Öztürk, bu etkinlikte İstanbul Otogarı’nda dükkan ve yazıhane sahiplerine bir müjde verecek. Ek olarak UATOD’dan kaynaklı tahsis belgesi süresinin uzatılması bilgisi de verilecek. Sektöre açıklanacak bu bilgilerin de yer alacağı etkinliğin gezi şekline dönüşmesi kararı alındı” dedi.

İstanbul Otogarı işletim süresi 2030 
Batum’da düzenlenecek etkinlikte, İstanbul Otogarı’nın işletim süresinin 11 yıl uzadığına yönelik açıklamanın yapılacağını da belirten İlgin, “İstanbul Otogarı’yla ilgili süre 2019’da son bulmuyor. İşletme süresi, T belgesi süresi bitimine kadardır. T belgesinin süresi 2021’de bitiyor. 4 Mayıs 2019’da İstanbul Otogarı’nın mülkiyeti belediyeye geçiyor. Ayrıca açılmış ve açılacak davalarımız var. İster mahkeme kararıyla ister görüşmeler yoluyla isterse yeni bir ihale yoluyla UATOD’tan kaynaklanan tahsis belgesi süresinin bir defada 11 yıl uzatılma çalışmaları söz konusu” dedi.

Batum gezisine katılım   
TOSEV’e gelir sağlamanın da amaçlandığı bu geziye katılmak ücretli. İstanbul Otogarı’ndaki üst kat dükkan ve yazıhane sahipleri 2 bin TL, alt dükkan sahipleri bin TL TOSEV’e bağışta bulunarak geziye katılabilecekler. Ulaşım da katılımcılar tarafından sağlanacak. Katılımcılar, 4 günlük Batum seyahatinde yeme-içme ve konaklama için herhangi bir ücret ödemeyecekler. Sadece Trabzon’dan Batum’a karayoluyla gelecek katılımcılara otobüslerle ücretsiz ulaşım imkanı sunulacak. Ayrıca Türk otobüsçüsünün AVTER’in Batum’a yaptığı yatırımlar da katılımcılara tanıtılacak. 

Yenilikler…
Burs verilen 150 öğrenci sayısının 400’e ve aylık 150 TL burs ücreti 250 TL’ye çıkarılması kararı alınmıştı. Bunun maliyeti 800 bin-1 milyon TL arasında. Bu TOSEV’e sağlanacak bağışlarla gerçekleştirilecek. ■


TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159