Kaptanlar ödüllendirildi

banner113

Kaptanlar Kulübü, ‘Otokar servis kaptanı’, ‘Bridgestone şehirlerarası kaptanı', 'Anadolu Isuzu turizm taşımacısı kaptanı' ve 'Temsa şehiriçi ayın kaptan şoförü' olmak üzere 4 kategoride ödül kazananları belirledi. Ayrıca Mehmet Buldurgan’a Kaptanlar Kulübü ve tüm federasyon başkanları tarafından Sektör Üstün Hizmet Ödülü verildi.

banner114
GÜNDEM 21.09.2015, 15:23 21.09.2015, 15:45 Taşıma Dünyası
Kaptanlar ödüllendirildi


=www.kaptanlarkulubu.org üzerinden, yaklaşık 500 başvuru, titizlikle incelendi, belirlenen 40 aday jüri ve halk oylamasına sunuldu.

Tören 15 Eylül Salı günü Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kaptanlar Kulübü kurucu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doç. Dr Kemal Karayormuk, “Kaptanların eğitim ihtiyacı artık konuşulmaktan çok pratiğe döneceği bir döneme geldik. Biz kaptanlara dokunalım dedik. Bu etkinlikle biz kaptanlara dokunmaya çalışacağız. Bundan sonraki süreçte daha farkındalık yaratacak, katma değerli projelerle karşınızda olacağız” dedi. 

3 BİN 200 ÜYE 

Kaptanlar Kulübü kurucusu Ekrem Özcan da, “Kaptanlar Kulübü’nün 3 bin 200 üyesi var. Her kategoriden üçer kaptan ödül alacak. Kaptanların seçimleri işleri sürecinde yaşadıkları bir hikaye ve bunda gösterdikleri sorumluluk bilinci ile gerçekleşti” diye konuştu.
Toplantıya katılan sivil toplum örgütü ve özel sektör kuruluş yöneticileri görüşlerini dile getirdiler.

TÖHOB GENEL SEKRETERİ ONUR ORHON: 
Bu etkinlik umuyoruz ki, üçer aylık periyotlarla sürdürülecek ve çok daha iyi hikayelerle bizlerle buluşacak. Ödül alan kaptanlarımızı kutluyorum.

İSTAB BAŞKANI ALİ BAYRAKTAROĞLU: 
Sürücü tarafı insanlara değen, halka ilişkileri gerçekleştiren aslında son ayak. Dev şirketler bir sürücünün hatası nedeniyle çok ciddi problemler yaşıyorlar. Sürücü arkadaşlarımıza çok fazla temas etmek ve dokunmak onlara gerekli önemi vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben Afyon’da kurulan meslek yüksekokulunun İstanbul’da da oluşturulması arzuluyorum. Eğer bu mümkün olmuyorsa sürücülüğü artık berberlik, kaynakçılık gibi mesleki yeterlilik belgesi alınan bir sisteme taşıyalım, ben de sürücü seçerken bu belgeyi arayayım. Bu sürece taksilerin ve minibüs şoförlerinin de katılmasını tavsiye ediyorum. Kategoriler arasına verimli araç kullanan, çevreye saygılı gibi bölümler de eklenebilir. 

TTDER ADINA NUSRET ERTÜRK: 
Kaptanlar Kulübünün hep destekçisi olduk, kategorilerin belirlenmesinde ve sektörün tamamını kapsamında fikirlerimi paylaştık. Üye sayısının artmasını eski bir kaptan olarak canı gönülden istiyorum. 

UYOF GENEL BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ: 
Sözlerime terörü lanetleyerek başlamak istiyorum. Ülkemize bir an önce huzurun gelmesi çok önemli. Birlik ve beraberliği ve tüm çabamızı bu yolda harcamayı bu anlamda güç birliği yapmayı öneriyorum. Türkiye’de yüzde 30 devalüasyon var. Sektör kan ağlıyor, yüzde 60 dolulukla sektör ciddi kayıpta hem ciddi bir ekonomik kriz var hem terör var buradan üretici firmalara ve finans kuruluşlarına sektöre sahip çıkmalarını teklif ediyorum. Borç yapılandırması konusunda destek vermelerini rica ediyorum. Ödül alan kaptanları tebrik ediyorum.

TOFED GENEL SEKRETERİ MEVLÜT İLGİN: 
Kaptanlar Kulubü olarak organize edilen bu çalışmalara uzun süre ev sahipliği yapan kuruluşun temsilcisi olarak konuşuyorum. Tekrar bu çalışmanın içinde olmaktan gurur duyuyorum. Kaptanlar Kulübü çalışmalarına katkı olsun diye seçilen her kaptanın üniversitede okuyan çocuklarına TOFED burs verdi ve hala da bu desteği vermeye çalışıyor. TOFED olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na kaptanların ağır işçi statüsüne alınması, 20 yıl çalışan kaptanlarımızın 25 yıl çalışmış gibi kabul edilerek emekli olmalarının teklifini verdik ve bunun takipçisiyiz. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi’nde kaptanların da yer almasını öneriyoruz. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve bundan sonraki süreçte maddi ve manevi desteğimizi vermeye devam edeceğiz.

IPRU GENEL BAŞKANI FATİH TAMAY: 
Bu çok güzel bir oluşum. Güzel Türkiye’mizin eksiği camdan binalar, çok güzel duble yollar, karayolları köprüler barajlar değil. Bunları parayla yapabilirsiniz, ama eğitimi parayla sağlama şansına sahip değilsiniz. Ne yazık ki biz onlarca yıldır Türkiye’yi çok imar edilmiş hale getirdik ama eğitim kısmını unuttuk. Özellikle mesleki eğitimi öyle bir unuttuk ki, nerde olduğunu bile bilmiyoruz. Özel okullar açıyoruz ama bu okulların hepsinden standart insanlar çıkarıyoruz. Mesleki eğitime dönük neredeyse hiçbirimiz girişimimiz yok. Ben aynı zamanda Anadolu Isuzu’da yöneticilik yapıyorum. Biz üretimi artırmak için vasıflı elaman bulamıyoruz. Fabrikamızda otobüs için boyacı bulamıyoruz; para ile alakası yok, neredeyse istenilen ücretin çok daha üstünde vereceğiz ama bulamıyoruz. Ben kaptanlara yönelik verilen eğitimin İstanbul’a taşınmasını ve daha çok kişinin eğitim almasının sağlanmasını arzuluyorum. Böyle bir oluşum olursa, kendi firmam adına buna destek olacağımızı söylemek istiyorum. Bu sektörden para kazanan tüm kuruluşlardan destek geleceğine inanıyorum. Bu organizasyonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

TOBB KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI SEKTÖR MECLİSİ BAŞKANI MUSTAFA YILDIRIM:
İnsana herkesten fazla dokunan bir sektörüz; bunu yapan benim değerli kaptan arkadaşlarım. Otobüs kaptanlığı kutsal bir meslek. Kaptan yoksa hayat yok. Bütün yolculukların devamını sağlayan tek sektör, karayolu taşımacılığıdır. Kaptanlar yatağını yola seren insanlardır. Ben de bir otobüs kaptanı çocuğuyum. Onlar hayatın çarklarını döndüren insanlardır. Onlara saygı duymak lazım. Türkiye’de en kutsal ekmeğini yiyenlerdir. Kaptanların çalışma koşullarını iyileştirme konusunda TOBB ve İTO nezdinde bir hazırlık yapıyoruz. İstanbul Otogarı’ndaki eğitim merkezini otobüs işletmeciliği okulu yapmak konusunda bir girişimimiz var, üretici firmaların bizimle beraber olmalarını istiyoruz. Kaptanları ödüllerinden dolayı tebrik ediyorum. Şu anda bu ödülleri hak eden yollarda binlerce meslektaşınız destanlar yazıyor, hayatı devam ettiriyor. 

İETT İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANI HAŞİM KARAKOÇ:
 Eğitimin şoförlerimiz için çok önemli bir konu olduğunu ifade etmek isterim. Kaptanların sınıf eğitimleri, simülasyon, psikoteknik eğitimleri ile sürücülerimizi değişik yetkinliklerle donatmamız gerektiğine inanıyorum. 
Sektörün duayen ismi Mehmet Özcan: Ben 60 senelik ömrümü karayolu insan taşımacılığına vermiş bir insan olarak konuşuyorum. Meslek eğitimine çok önem vermemiz lazım. Bazı arkadaşlarımız ara elemanların çıkmadığından bahsetti. Bütün müesseseler ara elaman arıyor bulamıyorlar, eskiden sanat okulları vardı. O sanat okulundan mezun olan arkadaşlarımız bugünkü mühendislerin görevlerini yapıyorlardı. Hatta okullardan mezun olan arkadaşlarımız kurmuş olduğu atölyelerde ülkenin büyük patronları oldular. Bu meslek eğitiminden onur ve gurur duymamız lazım. Bu bizim 1970 senesindeki hayallerimizdi. 

OTOKAR PAZARLAMA MÜDÜRÜ TARKAN BURAK: 
Ödül alan kaptanları tebrik ediyorum. Bütün her şeyimizi onlara teslim ediyoruz. Allah onların yolunu açık etsin. Başarılar diliyorum. Elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 

TEMSA GENEL MÜDÜRÜ DİNÇER ÇELİK: 
Temsa çalışanlarından sizlere selam getirdim. Bu güzel işe imza atan arkadaşlarımı ben de kutluyorum. Herkesin eline sağlık. Bizleri taşıyan, bizleri evlerimize ulaştıran işyerlerimize ulaştıran kaptanlarımıza buradan teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.

TEMSA ESKİ GENEL MÜDÜRÜ VE CEO’SU MEHMET BULDURGAN
Otomotiv sektöründe 22 senem geçti. Bunun yaklaşık 11 yılı Temsa’da Genel Müdürlük ve CEO’luk dönemidir. Yurtdışında önemli ödüller aldım. 2007’de Busworld’de yılın otobüs üreticisi yöneticisi ödülünü aldım. Türkiye’de ilk defa böyle önemli ve ciddi bir ödül alıyorum. Çok mutluyum. 2000 yılında genel müdür olduğumda endüstriyi daha iyi tanımak için oldukça kafa yordum. Normal bir sanayi endüstrisinde sacayağı gibi üç tane oyuncu vardır. Birisi üretici, birisi bayi, bir de nihai müşteri. Ama bizim otobüs dünyasında öyle olmadığını öğrendim. Bir de dördüncü ayağı vardı kaptanlar.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159