banner69

Kış lastiği takma zorunluluğu 25 Kasım'da başlıyor

banner113

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması 25 Kasım'da başlayacak. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu, meteorolojik veriler çerçevesinde öne çekildi. Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlar? Hangi araçlar kışlık lastiği takmak zorunda?

banner114
GÜNDEM 21.11.2023, 21:15 Taşıma Dünyası
Kış lastiği takma zorunluluğu 25 Kasım'da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor. İşte, zorunlu kış lastiği uygulaması başlangıç tarihi...

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor

Ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu her yıl 1 Aralık - 1 Nisan arasında uygulanmaktadır.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekilmiştir.
Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor. Kurala uymayan araç sürücülerine idari para cezası kesiliyor.

Hangi araçlar zincir takmak zorunda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor.
Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159