Kredi Garanti Fonu EYT Destek Kredisi Detaylarını Duyurdu

banner113

Kredi Garanti Fonu, Emeklikte Yaşa Takılan çalışanların tazminatlarının ödenmesi için işverenlere 20 milyon liraya kadar kredi verecek.

banner114
GÜNDEM 04.04.2023, 20:45 05.04.2023, 09:13 Taşıma Dünyası
Kredi Garanti Fonu EYT Destek Kredisi Detaylarını Duyurdu

Kredi Garanti Fonu, Emeklilkte Emekliliğe Takılan çalışanların tazminatlarının ödenmesi için işverenlere EYT Destek Paketi'nin ayrıntılarını duyurdu. KOBİ’ler için kefalet üst limiti 10 milyon lira, kefalet oranı % 75 olarak belirlendi. KOBİ dışındakiler için ise üst limit 20 milyon lira,  kefalet oranı % 70 olarak belirlendi.

Ürün Açıklaması

03.03.2023 tarihli ve 7438 sayılı Kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik nedeni ile kıdem tazminatı ödeyecek KOBİ ve KOBİ Dışı firmaların kıdem tazminatından kaynaklanan finansman ihtiyacının sağlanması amaçlanmaktadır

Kefalet İçin Kullanılan Kaynak

- Hazine Fonu

İlgili Finans Kuruluşları / Kurum

- Denizbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

Ürün Vadesi

- Azami 36 ay (ödemesiz dönem dahil)

- Azami 6 ay ödemesiz dönem

Kefalet Limiti ve Kefalet Oranları

Kullanılabilecek Kredi Ürünleri

İşletme Kredisi/Muraba

- Nakdi Krediler

- Taksitli Krediler

- Katılım Bankacılığına uygun diğer yöntemler

Ücret ve Komisyon Oranları

- Kurum, verdiği kefaletler karşılığında yararlanıcılardan her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının %0,5’i oranında Kredi Verenler aracılığıyla komisyon tahsil eder. Yapılandırma durumunda yararlanıcılardan, kefalet bakiyesi üzerinden %0,5 oranında Kredi Verenler aracılığıyla peşin olarak komisyon tahsil edilir.

- Kredi Veren verdiği kredi karşılığında yararlanıcılardan her bir kredi kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak yalnızca kredi tutarının azami %1’i oranında komisyon tahsil edebilir. Kredinin vadesinin 1 yıldan az olması halinde, azami oran üç aylık vadelere göre oranlanarak uygulanır.

Özel Şartlar

- Paket kapsamında kullandırılacak olan kredi yalnızca 7438 sayılı Kanun kapsamında emekli olacak personelin kıdem tazminatı için kullandırılacaktır. Bunun dışında herhangi bir nakit/nakit dışı amaç için kullanılamaz.

- Kıdem tazminatı ödemeleri kredi veren tarafından doğrudan 7438 sayılı Kanun kapsamında emekli olacak çalışanların hesabına yatırılacaktır.

Kaynak:

https://www.kgf.com.tr/index.php/tr/urunlerimiz/hazine-destekli-kefaletler/eyt-destek-paketi

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159