banner69

Mutluyuz, daha güzel bir ödül olamaz

banner113

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Citiport’un Busworld’de aldığı Avrupa’nın en konforlu ve ergonomik ödülünü değerlendirerek, “Çok mutluyuz, bundan daha güzel bir ödül olamaz. Ödüller genelde yapılan eserlerin taçlandırılması anlamına gelir. Bu ödülün yaptıklarımızın doğru olduğunu göstermiş olduğunu hissediyoruz. İnsan da eseri ile ilgili bir ödül aldığı için çok gururlanıyor” dedi.

banner114
GÜNDEM 26.10.2015, 20:44 28.10.2015, 14:55 Taşıma Dünyası
Mutluyuz, daha güzel bir ödül olamaz
CANER ÖZCAN / ESKİŞEHİR

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Eskişehir’de sektör basını ile bir araya geldi. Tamay ile Busworld’de kazandıkları ödülle ilgili duygularını ve 2015 yılının nasıl geçtiğini konuştuk. 

İkinci dili Türkçe 
Busworld Fuarı’nda Citiport otobüsün en konforlu ve en ergonomik niteliğiyle aldığı ödülü değerlendiren Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, “Busworld Kortrijk Fuarında, ‘Anadolu Isuzu, bu işi biliyor, iyi yapmaya başladılar’. Hatta kimisi de şöyle demiş olabilir, ‘boynuz kulağı geçti, bizi de geçiyor bunlar’. Halk arasında söylenen deyişle, ‘şu çılgın Türkler’ nitelemesine dönüştü konuşulanlar. Kortrijk fuarının ikinci dili Türkçe. Bu da bizim otobüs sektöründe geliştiğimizi gösteren en önemli unsurlardan biri. Fuarda yan sanayi ile birlikte 20-25 tane Türk firması vardı. Avrupa’ya otobüs satan firmalarımız ve yan sanayi firmalarımız ile Avrupa’nın bir parçası olmuşuz.  Zaten boşuna Avrupa’nın otobüs üretiminde bir numarası olmadık. Oradan kaynaklanıyor bu. Busworld fuarı ile zirveye de çıktık” dedi.

Toplu ulaşımda kanıtladık 
Toplu ulaşımda son 5 yıla kadar Türk firmaların Türkiye’de büyükşehirlerde araç satamadığını dile getiren Tamay, “Şimdi Türkiye’de ve Avrupa’da büyükşehirlerde tüm ihalelerde varız. Sadece Anadolu Isuzu değil, bizimle birlikte üretim ve satış yapan firmalar da var. Dolayısıyla toplu ulaşımda nereye geldiğimizi kanıtlamış olduk. Bu kanıtın da son örneği, belki de zafer bayrağı, bizim toplu taşıma otobüsümüz Citiport’un 12 metredeki hem konforu hem ergonomisiyle büyük ödülü kazanması idi. Çok mutluyuz, bundan daha güzel bir ödül olamaz. Ödüller, genelde yapılan eserlerin taçlandırılması anlamına gelir. Bu ödül yaptıklarımızın doğru olduğunu gösteriyor. İnsan da eseri ile ilgili bir ödül aldığı için çok gururlanıyor. Hem firmam adına hem kendi adıma çok gururluyum” diye konuştu.

Citiport ile 81 ilde…
Citiport’un 7 ilde satıldığını, hedeflerinin 81 ilde Citiport satmak olduğunu belirten Tamay şunları söyledi: “Biz daha çok yeni başladık. Her ürettiğimizi satıyoruz, üretim adedimizi yavaş yavaş artırabiliyoruz. Konforda bir numaralı olmak için kaliteli ve dayanıklı araçlar üretmeniz lazım. Anadolu Isuzu olarak böyle bir arabayı üretiyoruz. Kilometrelerce test ediyoruz. Belki bir yıl geçiyor aradan, ondan sonra ancak pazara vermeyi düşünebiliyoruz. Citiport ile ilgili görüşlerin büyük kısmı olumlu. Kullanım sırasında çıkabilecek ufacık hataları biz geri bildirim olarak alıp yeni araçlarımızı geliştirmekte yararlanıyoruz. Bizim ürettiğimiz araçlar kullanıcı dostu aynı zamanda. Çünkü biz neredeyse Türkiye’de ve Avrupa’da üretilen tüm araçları inceleyerek oradan çıkan ortak paydadan yararlanarak birtakım şeyler yaptık. Citiport’u sadece Türkiye için değil Avrupa için de ürettik. Citiport ile hedefimiz 81 ilde olmak. Ancak 81 ilde Citiport kullanılmıyor. Öyle küçük şehirlerimiz var ki 12 ve 9,5 metrelik araçlar oranın nüfusuna, yolcu sayısına ve bütçesine uygun değil. Oralara 7,5 ve 8,5 metrelik Novociti türü araçları satıyoruz.”

Hızlanacak ve büyüyecek
Tamay, 7-8 yıl önce toplu ulaşımın hızlanacağını ve büyüyeceği yönünde öngörüsünün bugün gerçekleştiğini belirterek, “İstanbul’daki Metrobüs bunun bir örneği. Bunun diğer şehirlerde de olacağını düşünüyorum. Biz, geleceğe yönelik hedefimizi belirledik: 18 metrede olmak. Toplu ulaşım ile ilgili bütün serimizi tamamlayacağız. Hepsinde de varız. Yeni Ar-Ge merkezimiz var, 100’e yakın Türk mühendis çalışıyor ve sadece bugünün değil geleceğin araçlarını da tasarlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Euro ile fiyatlar artacak
Euro 6 motora geçişle birlikte Euro 5 fiyatlarının tarihe karışacağını kaydeden Tamay, “Euro 6 fiyatlarında değişiklik olacak. Ben iki senedir bu fiyatların Euro 5 ile birlikte tarihe karışacağını söylüyorum. Herkes çok farkında değilmiş gibi geliyor bana; şöyle söyleyeyim yüzde 5 ile yüzde 10 arasında fiyatlar değişecek. Her modele, her markaya göre değişiklik olacak ama her markanın fiyatı değişecek. Çünkü Avrupa’da Euro 6’ya geçen her markanın fiyatı değişti, burada da değişecek. 2016 yılı için şimdiden yatırım yapılmasının daha akıllı ve ekonomik olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
2016’yı bugünden görmek zor
Tamay, 2016’nın nasıl bir yıl olacağını bugünden görmenin zor olacağını, seçimlerin ardından daha net bir değerlendirme yapılabileceğini söyledi: “Normal şartlarda, Ekim ayında gelecek yıl ile ilgili verileri paylaşırdık, ben de söylerdim, ama seçim var. Kasım sonu gibi daha rahat tahmin edebiliriz. Şu an, pazar yüzde 50’ye küçülmez, yüzde 100 artmaz onu biliyoruz” dedi. ■

Gazetemiz yazarı Ilıcalı’ya övgü 
Tamay, toplu ulaşımın geleceğinin nasıl şekilleneceğini görmek için arama konferansları yaptıklarını, Türkiye’nin toplu ulaşımdaki önemli isimlerini davet ettiklerini söyledi. Toplu ulaşım alanında, gazetemiz yazarı Prof. Dr Mustafa Ilıcalı’nın kendilerini desteklediğini belirten Tamay, “Türkiye’de katkı istediğinizde destek veren sayısı çok fazla. Bu konudaki en önemli kişilerden birisi, bence Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’dır. İnşallah bu seçimde de milletvekili oluyor Erzurum’dan. Milletvekili olması faydalı olur. Toplu ulaşımı çok iyi bilen, bu konuda çok fazla araştırma yapmış, halen yapmakta olan, sürekli kafa yoran bir insan. Türkiye’nin bu tür insanlara ihtiyacı var diye düşünüyorum. Biz onun görüşlerinden yararlandık. Bundan sonra da yararlanmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte, bu konuda ne kadar kafa yoran, düşünen, arayan, makale yazan varsa hepsi bizim soframızda yer buluyor. Çünkü onlara ihtiyacımız var” diye konuştu. 



Modern tasarımı, benzersiz konforu,  düşük işletme maliyeti ve yüksek yolcu kapasitesi ile toplu ulaşıma yeni bir soluk getiren 12 metrelik Isuzu CITIPORT, Busworld Kortrijk Europe 2015 Otobüs Fuarı kapsamında düzenlenen ECW (European Coach Week) yarışmasında uluslararası Büyük Jüri tarafından Avrupa’nın  “En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülüne layık görüldü.





Anadolu Isuzu ailesi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte.
Anadolu Isuzu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 12 metrelik 20 Citiport ile 9,5 metrelik 20 Citibus otobüs teslim etti. 20 Ekim 2015




Anadolu Isuzu ailesi, Eskişehir'de

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159