banner69

Plaka tahdidi konusu UKOME gündemine alındı

banner113

İstanbullu servisçiler rahat bir nefes alsın. 26 Ekim Pazartesi günü toplanacak olan UKOME’nin gündeminde öğrenci ve personel taşımacılığının plaka tahdidi konusu yer aldı.

banner114
GÜNDEM 23.10.2015, 12:29 26.10.2015, 17:11 Taşıma Dünyası
Plaka tahdidi konusu UKOME gündemine alındı
Toplantılar yapılıyor, yapılmıyor endişesine kapılan servisçiler rahat bir nefes aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 26 Ekim 2015 Pazartesi günü toplantı gündemini açıkladı. Gündemde plaka tahdidi konusu 4. madde olarak  (Öğrenci ve Personel Servis Araçlarına Sınırlandırılması Teklifi) olarak yer aldı.

İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu:  25 Mayıs sonrası araç alanlar tahdit kapsamı dışında kalmalı  

25 Mayıs sonrasında tüzel veya bireysel esnaf olarak araç alanların tahdit kapsamı dışında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “İSAROD ile bu konuda mutabıkız. 25 Mayıs’tan sonra girişlere kapsam dışı dememiz gerekiyor. Eskiden sektörde çalışan bile olsa 25 Mayıs’tan sonra yeni araç alarak ve yeni belge başvurusu yapanlar kapsam dışında tutulmalı. Birçok firma bizi arıyor, ‘o zaman bize niye almadık’ diyorlar. Biz 25 Mayıs’tan sonra İSTAB olarak almayın telkininde bulunduk ve o günden sonra alanlar için durum sıkıntılı dedik. .25 inden sonra tüzel kişilik de olsa, gerçek kişi de olsa herhangi bir hak tanınmaması tarafındayız. Biz İSTAB olarak mevcut olarak yine 1000 TL gibi bir sembolik ücretin olması  gerektiğini yineliyoruz.  Bazen yol belgesi almasa bile biz bunları da kabul edelim deniliyor. 10 yıldır sektörde çalışıyor olma gerekçesi de yeterli değil. Yol belgesi almayan birisi zaten korsan olarak çalışıyordur. Yıllardır biz korsan olmamalı diye bu sektör savunduk, durduk. Biz her zaman sektörü destekleyecek açıklamalar yapıyoruz. Kişisel firmalarımız adına demeçler vermedik’ dedi.

Esnaf ile artık kesinlikle kol kola vereceğiz. 

İSAROD ile bundan sonraki süreçte birlikte, ortak akılla çalışmaya devam edeceklerini de vurgulayan Bayraktaroğlu,  ‘Biz İTO’da 24 Aralık’ta gerçekleştirdiğimiz zumre toplantısı ile artık bu yolda her sorunumuzda birlikte yürüyeceğimizi gösterdik. Plaka tahdidi konusunda o toplantı bir milattır. Sektörün birlikteliğini göstermek adına milattır. Biz bu süreçten sonra  da birlikte neler yapabiliriz, ona bakacağız” diye konuştu.

Plaka devri süresi 3-5 yıl olabilir önemli değil 

Plaka devrinin 3-5 yıl olmasının kendileri içinde önemli olmadığını savunan Bayraktaroğlu, “Bu konuda İSAROD ile beraberiz.  Benim alayım 3 yıl içinde ciddi bir şey yapıp, satayım çıkayım diye böyle bir düşüncem  olmadığı için sektörü ben kendi sektörüm olarak sindirdiğim için 3 yıl da olabilir 5 yılda olabilir. Sayın İSAROD Başkanı Hamza Öztürk’te 5 yıl olsun derse bizde onun yanında oluruz. Belediye tarafı bizim tarafımıza kendi penceresinden baktığımızda da şunu görmeli; Biz rant için değil, biz ekmek paramız için bunu istiyoruz. Devir ile ilgili bu süreçte herhangi bir sıkıntı yok dediğimizde belediye bunu görecektir diye düşünüyorum” dedi.

Sektör artık buna inansın 

26 Ekim Pazartesi UKOME gündemine plaka tahdidi konusunun alınmasını da değerlendiren İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “İnsanlar diyor ya, inanmıyoruz diye. UKOME gündemine girmiş olması çok önemli. Artık bu kararın yüzde 100 çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Yorumlar (13)
Nermin canbas 9 yıl önce
Dalgayı bırakın oyalamayin verin artik plakamizi
madendere 9 yıl önce
Sevindirici bir haber, artık son nokta teşekkürler.
yenidoğan 9 yıl önce
Ne alaka canim dun araç alanla 20 senedir bu isi yapanin hiç bir farki yoktur.
adam kimse kimseyi silah zoruyla bu isi yaptirmaya zorlamiyor.Kazaniyor ki yapiyor bu işi.
Bu yuzden ya herkese eşit davranip tahdit olmadan önceki tüm araçlara plakalarını verecekler yada bir daha gündeme gelmemek üzere bu konuyu kapatacaklar bu kadar basit.
Nasil ki 20 senedir bu işi yapan kişinin kazancını kimse sorgulamıyorsa ,bu ise dün soyunan kişinin plaka almalımı almamalımı konusunuda hiç kimse sorgulayamaz Nokta.
Turay ozcan 9 yıl önce
İnşaallah hakkımızda hayırlısı olur 25 mayıstan sonrakilere verilmesin hakkımızı yiyorlar emegi geçen kerkesden allah razı olsun
lisani demirel 9 yıl önce
Ya. Allah. Bismillah su mubarek gunun hurmetine hepimiz icin hayirli olur insallah
Musa Demircan 9 yıl önce
Hayırlısı İnşaallah
mümin Şahin 9 yıl önce
Hakkimizda hayırlısı inşallah emekci hakkını alır
Tuncay cengiz 9 yıl önce
Araç yeniliyenler de mi sıkıntı ya giriyor
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
banner117
15
açık
banner159