Sağduyulu ol, sorumlu davran!

banner113

TOBB Sektör Meclisi, TOFED, TOF, UYOF ve IPRU adına basın bildirisi hazırlandı. 11 Eylül Cuma günü düzenlenen toplantıyla basına ve sektör mensuplarına bu konuda açıklama yapıldı.

banner114
GÜNDEM 14.09.2015, 14:50 14.09.2015, 15:31 Taşıma Dünyası
Sağduyulu ol, sorumlu davran!

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, ülkemizde yaşanan kaos ortamının sektörü de direkt olarak ilgilendirdiğini vurgulayarak, “Sivil toplum örgütü başkanlarımızla bir araya gelerek, aynı mesleği birlikte icra ettiğimiz otobüsçülerin ne kadar birlik beraberlik içinde olduğunu, otogarların bizim vatanımız olduğunu, burada ortaklıklar olduğunu ifade eden bir basın açıklaması yapma ihtiyacı doğdu” dedi. 

ORTAK BASIN BİLDİRİSİ 

“Son günlerde artan şiddet olayları ve terör, ulaşım özgürlüğünü tehdit ederek, bazı bölgelerimizde sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamı durma noktasına getirmektedir.
Sektörümüzle ve mensuplarımızla hiçbir ilgisi bulunmayan bazı sorumsuz kişi ve kesimler, ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamı istismar ederek, gerilimi tırmandırmakta huzurumuzu ve düzenimizi bozmaktadır. 
Bu sorumsuz tahrikçiler yurdumuzun birçok bölgesinde otobüslerimizin yollarını keserek tahrip etmekte, yolcularımızın canına kastederek firmalarımızı maddi ve manevi zarara uğratmaktadır.
Otobüs işletmecileri Türkiye genelinde doğu, batı, kuzey ve güney ayrımı yapmaksızın siyasi görüşleri, etnik değerleri ve inançları zenginlik kabul ederek birbirleri ile kenetlenmiş, ekmek mücadelesini ve taşımacılık hizmetlerini dostça, kardeşçe ve ortaklaşa sürdürmektedir. 

Dünyanın en iyi otobüsçülüğünü yapan ve ülkemizde ulaşım özgürlüğünün teminatı olan meslektaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayrılıkçı ve bölücü tahriklere kapılmayacak, birbirlerine kenetlenerek dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edecektir.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi, TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu), TOF (Tüm Otobüsçüler Federasyonu), UYOF (Uluslararası ve Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Federasyonu) Çatı örgütleri olarak bizler ve Türkiye’nin 81 ilindeki derneklerimizle ülkenin her noktasına ve her kesimine hizmet götüren en yaygın hizmet sektörü ve birleştirici gücüyüz. 

Otobüslerimizde hiçbir ayrım yapmaksızın, bu üzücü olayların failleri de dahil olmak üzere ülkemizde herkesin canını, malını ve namusunu taşımanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmekteyiz.
Seyir halindeki otobüslere yapılan sorumsuz saldırılar, her yaştan, her kesimden ve her meslekten tüm yolcularımızın canını tehlikeye sokmakta, çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet etmektedir. 
Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, Allah’ın verdiği hiçbir cana kıyılmaması temennisi ile herkesi ve her kesimi sağduyulu olmaya, sorumlu davranmaya davet ediyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. 







Birlik beraberlik vurgusu



UYOF Başkanı İmran Okumuş:
 Ortak akılla ilerlemek
“Bu birlik ve beraberliğin bugün bu salonda toplanan meslektaşlarımızın geleceğine ışık tutmasını, özellikle arz ediyor ve bunu sizlerden de rica ediyorum. Her söylemimde her platformda buradan tekrar etmek istiyorum. Bu yaşanan olumsuzlukların ve kaosun sektörün tamamını kucaklayan sektördeki tüm olumsuzlukların da giderilebilmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Onun için Türkiye genelinde yolcu taşımacılığındaki sorun ve sıkıntıların giderilmesi için bu birlik ve beraberliğin bu kararların da aynı şekilde ortak akılla alınması gerektiğini de buradan tekrar savunuyorum. Bu sektörün zor bir dönemden geçtiğini benim kadar sizler de biliyorsunuz. Bir sezon bitirdik. İyi bir sezon geçirmedik. İyi bir 2015 yılını bitirmeyeceğiz. Gelecekte 2016 yılından da umutsuzuz. Bu olumsuzlukları, birlik beraberlik ve kenetlenmemizle belki de fırsata dönüştürmek gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki çok kısa zaman da ülkemiz içinde gezen bu kara bulutlar, sektörümüzü karalamaya çalışanlar, aklıselim davranmaya davet ettiğimizi duyacaklar ve bu sorunları çözümü için de hep birlikte el ele verip bu mücadeleyi birlikte yapacağımızı buradan tekrar savunmak istiyorum. Ben hepimizi birlik beraberliğe, sektörün tüm paydaşlarının, tüm taraflarının mutlu olabileceği bir oluşum içine davet ediyorum.” ■



TOFED İcra Kurulu Başkanı Birol Özcan: 
Birlik ve beraberlik içinde çalışacağız
Özcan, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin kuzeyi ile güneyi doğusu ile batısı arasında fark yok. Bütün arkadaşlarla beraber bu camiada birlik beraberlik içinde çalışacağız ve nitekim Diyarbakır’dan kalkmayan otobüsler için elimizden gelen yardımı yaptık. Otobüslerinde herhangi bir problem olsa Karadeniz’de de, Batı’da da, Trakya’da da hep beraber olacağız. Şırnak’ta bir kadın kardeşimiz çok güzel bir beyanat verdi: ‘birbirimizi öldürmekle bitmeyiz. Yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz, birbirimize kız verdik kız aldık.” Bugünleri atlatacağız ve Türkiye normal düzene girecek. Hep beraber olacağız. Birlik beraberlik içinde hareket edeceğiz, beraber çalışacağız. Şehir giriş çıkışlarında güvenlik tedbirleri alalım. Sefer halinde bir otobüsümüzün şoförüne bir şey olduğu zaman sebebiyet veren kazadan dolayı 40 kişinin ölümünden kim sorumlu tutulacak? Otobüs sahibi mi firma sahibi mi? Maalesef terör sigortası yapamıyoruz. Bunları Ankara’da çözüp, beraber yeni bir sayfa açmamız lazım” diye konuştu. ■



Van Gölü Seyahat sahibi Necip Kartal: 
Bizim başka memleketimiz yok
“Adam bilet aldığı zaman soruyor, yolda arama var mı, indiriyorlar mı? Bütün seferlerimizi iptal ettik. Bizde yolcu kalmadı. Geçenlerde Mersin’de tesiste 4-5 firmaya saldırmışlar, otobüslerin camlarını kırmışlar, yolcularını dövmüşler. Bu içimizden böyle hain insanlar çıkıyor. Biz geldik, geçip gidiyoruz, bizim burada kısa bir ömrümüz kaldı. Bin sene yaşayacak değiliz. Ama bizim çocuklarımız kardeş, yavrularımız kardeş. Kız verdik, kız aldık. Ben Kürdüm ve bu ülkeyi çok seviyorum. Bizim başka memleketimiz yok, başka gidecek yerimiz yok. Biz ölsek de buraya gömüleceğiz. Bizim bunları bilmemiz lazım. Bunlara fırsat vermememiz lazım.” ■


TOFED Genel Sekreteri  Mevlüt İlgin: 
Dayanışmanın en güzel örneği sektörümüzde 
 “Hepimiz bu otogarda yaşıyoruz. Halklar arasındaki dayanışmanın, birliğini en iyi örneğini otobüsçülük mesleği veriyor. Mesela şu anda Van Gölü’nün yazıhanesi içinde Van firması, Kent Turizm ve Amasya firması; Can Diyarbakır yazıhanesinin içinde Boyabat, Amasya ve Ege’ye çalışan Show Turizm firması var. Her bir doğulu firmanın yanında, aynı yazıhanenin içerisinde illa bir Batı firması 10-15 yıldır kardeşçe beraberce bilet kesiyor. Ayrıca Van Gölü’nün, Best Van’ın, Öz Diyarbakır’ın ya da diğer firmaların Samsun’daki, Rize’deki, Trabzon’daki şubeleri Diyarbakırlılardan Mardinlilerden oluşmuyor. Kendi hemşehrilerinden oluşuyor. Bundan daha güzel bir ticari işbirliği bir başka meslekte yok. Kent Turizm’in Diyarbakır’daki acentesi Diyarbakırlı, Kayserili değil. Metro’nun Van’daki yazıhanecisi de otobüsçüsü de Vanlıdır. Yani bu otobüsleri taşlayanlar, sadece otobüsleri değil, kendi ekmeğini de taşladıklarının farkında değiller. Dolayısı ile birliğimize ve beraberliğimize saldıranların hem ülkenin birliğine, bütünlüğüne hem kendi ekmeğine taş attıklarını, doğradıklarını, bilmelerini istiyorum. ■

Yorumlar (1)
Turgay özgökçe 6 yıl önce
Süperdiniz değerli buyuyümüz sayin necip amca allah sizin gibi degerli buyuklerimizi basimizdan eksik etmesi n.
banner117
15
açık
banner159