Turizme bir darbe de Ulaştırma Bakanlığı'ndan

banner113

Antalya’da tur otobüsü şirketleri, turistlerin havalimanından otellere, otellerden diğer alanlara transferleri için kullanılan D2 belgelerinin Side bölgesinde geçersiz sayıldığı ve yüksek cezalar kesildiği iddiasıyla Antalya Valiliği’ne şikayette bulundu.

banner114
GÜNDEM 14.10.2015, 17:27 15.10.2015, 16:23 Taşıma Dünyası
Turizme bir darbe de Ulaştırma Bakanlığı'ndan
2015 yılı turizmde kayıplarla sürüyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin ilk defa 2015’i eksiyle kapatacağını belirterek, kaybın 10 milyar doları aştığını kaydetti. Hal böyleyken turizm taşımacılarına bir darbede Ulaştırma Bakanlığından geldi.

Hürriyet'ten Mehmet Çınarın haberine göre Antalya'da Side ve Alanya bölgesine çalışan D2 Belgeli tur otobüslerine 2006'daki bir mevzuata göre cezalar kesilmeye başlandı. Haber şöyle;

Antalya’da en çok turist ağırlayan bölgelerden biri olan Side ve Alanya’da turistlerin transferini sağlayan tur otobüslerine yönelik 9 Ekim Cuma gününden itibaren başlatılan yeni bir uygulama krize neden oldu. Uygulamaya yönelik tur otobüsü şirketleri ve seyahat acentalarından Antalya Valiliği’ne çok sayıda şikayet gitti. Şikayetlere göre, Manavgat Taşağıl kavşağı yakınındaki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denetim ve Kontrol İstasyonu’nda Side ve Alanya bölgesine giden turist otobüslerinin durdurulduğu ve yarım saat ile 1 saati bulacak şekilde bekletildiği kaydedildi. 

2004 yılında itibaren turist taşınan araçlarda D2 belgesi kullandıklarını belirten sektör temsilcileri, cuma gününden itibaren bu istasyondaki kontrollerde D2 belgesinin geçersiz sayıldığı, ’Çok otelden turist getirip götüremezsiniz. Araç bir noktadan sadece başka bir noktaya turist götürebilir’ denilerek cezalar uygulandığını kaydetti. 

Tutanak tutulup 1300 TL civarında uygulanan cezaların sonradan gönderileceği de açıklanan şikayetlerde, 2006 yılında çıkartılan mevzuattaki bir maddenin gerekçe gösterildiği, bu mevzuata göre örneğin havalimanından turisti alıp sadece bir otele aracın gidebileceği, farklı otellerde kalan turistlerin aynı araçla taşınamayacağı yönünde hüküm bulunduğunun belirtildiği kaydedildi. 

2004 yılından itibaren kullandıkları D2 belgelerine yönelik bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıkları ve Side bölgesindeki bu uygulamanın ellerindeki D2 belgelerini geçersiz kıldığına işaret eden sektör temsilcileri, D2 belgelerine yetkisizlik verilirse cezaların 2 bin 500 TL’ye kadar çıkabileceğine işaret etti. Sektör temsilcileri Antalya Valiliği’nden sorunun çözümü için yardım istedi. 

Yorumlar (5)
eray aslan 9 yıl önce
Bu daha iyi günlerimiz
Mahmut 9 yıl önce
Araştırın o uygulamayı yaptıran yakın zamanda bir taksi plakası veya durak sahibi olmuş mu kendi adına olması şart değil
Hakan eser 9 yıl önce
Devlete para lazım seçim var malum turizmide bitirdiler sağolsunlar saçma saçma kanunlar ne bok yiyeceklerini şaşırdılar
İbrahim koyuncu 9 yıl önce
Bunu yapanların başka işi yokmu önüne gelen arabaciylami ugrasacak yeter artık bu maliyetlerle bu iş nasıl yipilacak ben bilmiyorum bu yapanlar bize ogretsin ler Bu şehirde 5 veya 6 ay ısrar bizler şaşırdık yeter artık gelin siz yapınca bizde kurtulalimbukadar sigorta sanayi bakım sürücü dert is bulma yapma dert paranın alma dert bizler rant peşinde falan değiliz evimize az bi ekmek götürsene sukrederiz elinizi vicdanı alın be kardeşim bizler bu vatanın çocukları degilmiyiz.
Ahmet toksöz 9 yıl önce
Lanet olsun yeter artık bu sekturu bırakıyorum artık canıma tak ettı bu ne ya sacmalık tan baska bısey degıl
banner117
15
açık
banner159