banner69

“Ücretsiz gelir desteği" hayal kırıklığı yarattı

banner113

ÖZULAŞ Başkanı Göksel Ovacık: Halk Otobüsçülerine "Ücretsiz gelir desteği" hayal kırıklığı yarattı.

banner114
GÜNDEM 06.01.2016, 14:57 06.01.2016, 15:17 Taşıma Dünyası
“Ücretsiz gelir desteği
Hayal kırıklığı yarattı.

ÖZULAŞ Başkanı Göksel Ovacık, “Dağ fare doğurdu. Herkesin şu anki ortak kanaati o. Beklentilerin çok çok altında gerçekleşti. Bu işin bir otobüsçüye aylık 4 bin 500 lira maliyeti var. 1000 TL’lik aylık araç başına destek, esnafta hayal kırıklığı yarattı. Bu şartlarda işi sürdürebilmemiz her geçen gün zorlaşıyor. Her şeye zam gelmişken 1,5 yıldır yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmamış olması da ayrıca bir sıkıntı” dedi. 

Başkan Göksel Ovacık, 6 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan gelir desteğine yönelik Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. Başkan Ovacık, ayda 4 bin 500 TL bir maliyeti bulunan taşımada araç başına sağlanan 1000 TL’lik aylık gelir desteğinin özel halk otobüsçüsünü memnun etmediğini belirterek, “Memnun olmak mümkün mü? Dağ fare doğurdu. Herkesin şu anki ortak kanaati o. Beklentilerin çok çok altında gerçekleşti. Bu işin bir otobüsçüye aylık 4 bin 500 lira maliyeti var. Günlük 100’ün üzerinde ücretsiz yolcu taşıyoruz.  Ayda 3 bin yolcuya tekabül ediyor. Bunun karşılığında asgari alınması gereken rakam 4 bin 500 liraydı” dedi.

Talebimiz kişi başınaydı 

Taleplerinin kişi başına ücret ödenmesi olduğunu belirten Başkan Ovacık,  “Biz sayısal verileri Bakanlığa ilettik. Bu veriler zaten Büyükşehir Belediyesi’nde de mevcut.  Biz en az 1-1.5 lira kişi başına destek beklerken, şu an ki destek 30-35 kuruşa denk geliyor. Belirlenen rakam talep edilen rakamın1/4’nü ancak karşılayabiliyor. Ücretsiz taşıma kapsamına alınan kesimler daha önce Özel Halk Otobüslerine 1,50 TL ücret ödeyerek biniyorlardı. İstanbul da ki Özel Halk Otobüsü Kuruluşları olan TÖHOB, Esnaf Odası ve Şirketler yolculuk başına 1,50 TL istemişlerdi. Kişi başına gelir desteğinde yetkililerin bize açıklaması, ‘sahtekarlıklar olur, biz bunun önünü alamayız yönünde oldu” dedi.

Bu işi sürdürmek giderek zorlaşıyor 

Şu an yapılan düzenlemeye yönelik yapılacak bir şey olmadığını ifade eden Ovacık, “Biz taleplerimizi siyaset nezdinde dile getirmeye devam edeceğiz. Ama şu an açıklanan gelir desteği beklentilerin çok altında ve dediğimiz gibi esnafta hayal kırıklığı yarattı. Bu şartlarda işi sürdürebilmemiz her geçen gün zorlaşıyor. Her şeye zam gelmişken 1,5 yıldır yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmamış olması da ayrıca bir sıkıntı” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159