banner69

'Ulaştırmada Teknoloji̇ Hareketi̇' i̇şbi̇rli̇ği̇

banner113

Karayolu Yolcu Taşıma Sektörü'nün federasyonları, TOBB Sektör Meclisi Başkanlığı'nda, İTÜ ARI Teknokent işbirliğiyle, “Ulaştırmada Teknoloji Hareketi” başlattı.

banner114
GÜNDEM 19.12.2016, 10:55 19.12.2016, 11:38 Taşıma Dünyası
'Ulaştırmada Teknoloji̇ Hareketi̇' i̇şbi̇rli̇ği̇
13 Aralık'ta İTÜ ARI Teknokent'te lansmanı yapılan bu projeyle, İTÜ Çekirdek bünyesindeki teknolojik girişimcilerin sektöre kazandırılarak sektörün teknoloji düzeyinin artırılması, sektör ihtiyaçlarına göre girişimcilerin çözümler geliştirmesinin sağlanması hedefleniyor.

Teknolojik düzeyi arttıracak

Otomotiv ve ulaştırma sektörlerinin, taşıt kullanıcısı ve filo işletmecisi firmalarının oluşturduğu Karayolu Yolcu Taşıma Sektör Federasyonları TOFED, TOF, UYOF, İSTAB, TTDER, IPRU, TÖHOB, TURODER; TOBB Sektör Meclisi Başkanlığı'nda, İTÜ ARI Teknokent işbirliğiyle, “Ulaştırmada Teknoloji Hareketi” projesini başlattı. 

Yeni girişimciler kazandıracak

Projenin lansmanı, 13 Aralık Salı günü İTÜ ARI Teknokent'in Maslak'taki Arı-3 Binasında gerçekleştirildi. Bu projeyle birlikte, İTÜ Çekirdek bünyesinde geliştirilen teknolojik girişimcilerin sektöre tanıtılması, sektöre kazandırılarak sektörün teknolojik düzeyinin artırılması, girişimcilerin çalışmalarının sektörün ihtiyacına göre şekillenmesinin sağlanması ve bu işbirliğiyle birlikte yeni girişimcilerin ülkemize kazandırılması hedefleniyor. Lansman öncesi düzenlenen kokteylde, katılımcılar, otomotiv ve ulaştırma sektörüne yönelik inovatif projeleri olan girişimci firmaların projeleri hakkında da bilgi alma imkanı buldular.

Ulaştırma sektörüne destek...

Geçen yıl dünyanın 18., Avrupa'nın 8. en iyi girişimci kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek ‘Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin yöneticisi olan ve Ulaştırmada Teknoloji Hareketi projesinin lansmanına ev sahipliği yapan İTÜ ARI Teknokent'in Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada: “İTÜ ARI Teknokent olarak hedefimiz yeni ve inovatif teknolojilerle ülkemizdeki otomotiv ve ulaştırma sektörüne destek olabilmek. 

OİB ile birlikte

Bu doğrultuda kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek bünyesinde özel kategori olarak belirlediğimiz “Otomotiv Teknolojileri” ile Türkiye’de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Geçen yıl güçlerimizi birleştirdiğimiz Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) ile Türkiye’de otomotiv teknolojilerinin gelişimi için çalışmaya devam ediyoruz. “Ulaştırmada Teknoloji Hareketi” lansmanına ev sahipliği yapmaktan ve otomotiv sektöründeki işbirliklerimize yenisi eklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Araçların kullanıcıları bizleriz

Karayolu Yolcu Taşıma Sektörü federasyonları adına, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım; “Karayolu Yolcu Taşıma Sektörü olarak; otomotiv ve ulaştırma sektörlerinin üreticilerinin hizmet vermeye çalıştığı firmaları temsil ediyoruz. Bu sektörde üretilen araçların kullanıcısı, işletmecisi bizleriz. Sektörde teknolojik gelişmelerin üretici nezdinde hayata geçmesi, tasarım süreçlerini göz önüne aldığımızda en az iki yıl sürüyor diyebiliriz. Fakat biz kullanıcılar ve işletmeciler olarak, 'satış sonrası' kapsamında kendi firmalarımızda kullanma kararı almamız ve sektöre teknolojik ürünleri, hizmetleri kazandırmamız daha kolay ve hızlı oluyor. Bu nedenle, sektörümüzün teknolojik düzeyinin artırılmasına yönelik bu işbirliğini önemsiyoruz. İTÜ ARI Teknokent ile daha yakın çalışarak, burada geliştirilen teknoloji tabanlı ürün ve hizmetleri sektörümüze kazandırmayı, sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda teknokente geribildirimlerde bulunarak girişimcilerimizin çözümlerini şekillendirmelerini hedefliyoruz. Bu işbirliğimizin, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim' açıklamasında bulundu.

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından, federasyon ve İTÜ ARI Teknokent yöneticileri, tören sahnesinde proje protokolüne imzalarını attılar. Projede 2’nci aşama, sektörün öncelikli ihtiyaçlarına göre teknokent bünyesindeki girişimci firmaların çözümlerinin belirlenmesi ve sektörde çeşitli firma ve kurumlarda kullanım testlerinin başlatılması olarak belirtildi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159