Yetki Belgesi İptali ve Taşıt Düşümü Durduruldu

banner113

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 14’üncü ve 21 madde de değişiklik yapıldı. Buna göre; kapasite düşümü nedeniyle yetki belgesi iptali ve yolcu taşıtlarında sigorta yaptırılmaması nedeniyle taşıtların re’sen düşümü durduruldu.

banner114
GÜNDEM 15.04.2020, 15:33 15.04.2020, 16:23 Taşıma Dünyası
Yetki Belgesi İptali ve Taşıt Düşümü Durduruldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Koranovirüs Tedbirleri Kapsamında Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin  Yetki belgesi alma ve yenilemenin özel şartlarının belirlendiği 14’üncü maddesinin 21’inci fıkrasında  ve taşıtların yaşı, cinsi ve diğer şartların belirlendiği 24’üncü maddenin 3’üncü fıkrasının ç bendinde değişiklik yaptı.  

Buna gore kapasite düşümü nedeniyle 630 günlük takvim sure sonunda yetki belgesinin iptal edilmesine yönelik düzenleme geçici olarak durduruldu. Yine yolcu taşıtlarında sigorta yaptırılmaması nedeniyle taşıtların re’sen düşümü de durduruldu. 

İŞTE MEVCUT YÖNETMELİK MADDELERİ 

MADDE 14-Yetki belgesi almanın veya yenilemenin özel şartları

(21) Yetki belgesi sahipleri, yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarının;
a) Kazaya uğradığı, yandığı, hurdaya ayrıldığı veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma geldiği,
b) Satıldığı,
c) Kendi istekleriyle düşüldüğü,
ç) Yaşları nedeniyle asgari kapasiteden sayılmadığı,
d) 24 üncü maddenin üçüncü fıkrası gereğince re’sen düşüldüğü,
tarihler esas alınmak kaydıyla, bu maddede öngörülen asgari kapasite şartını kaybetmeleri ve asgari kapasitenin kaybedildiği süre toplamının, 17 nci maddede belirlenen yetki belgesi geçerlilik süresi boyunca 630 takvim gününden fazla olması halinde, yetki belgesi iptal edilir.

MADDE 24-Taşıtların yaşı, cinsi ve diğer şartlar

Yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı olan taşıtlardan;
ç) Yolcu taşımacılığında kullanılan ve yaptırılması zorunlu olan sigortalardan herhangi biri bulunmayan taşıtlar yetki belgesi eki taşıt belgelerinden re’sen düşülür.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİK GENELGESİ:


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159