banner69

Adnan Bulut Otomotiv'in 2023 hedefi 300 otobüs satmak

banner113

Adnan Bulut Otomotiv’in Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Murat Bulut, 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 yılına yönelik beklentilerini Taşıma Dünyası’na açıkladı. 2022’yi 200’ü aşkın ikinci el otobüs ve midibüs satışı ile kapattıklarını belirten Murat Bulut, “2023 yılında hedefimiz 300’ün üzerine çıkmak” dedi. 

banner114
İKİNCİ EL 11.01.2023, 14:03 12.01.2023, 09:26 Taşıma Dünyası
Adnan Bulut Otomotiv'in 2023 hedefi 300 otobüs satmak

Denizli Çivril merkezli Adnan Bulut Otomotiv ikinci el pazarında hedeflerini büyütüyor. 2022’de 200’ü aşkın otobüs ve midibüs satışı gerçekleştirdi. 2023 hedefi; 300’ün üzerine çıkmak...

35 yıldır ikinci el alanında faaliyet gösterdiklerini müşteriler ile oluşturdukları güven nedeniyle 2022 yılını da büyük bir başarıyla geride bıraktıklarını belirten Hasan Murat Bulut, “Pandemi süreci bireysel seyahatle otomobillere olan talebi arttırdı. Seyahatlerin azalması ikinci el otobüs fiyatlarını da aşağı çekti. Bu süreçte otomobil fiyatları tedarik sıkıntısı ile birlikte o kadar yükseldi ki, otomobil alımı çok güç olmaya başladı. Pandeminin  giderek etkisinin azalması ama bununla birlikte kurların artışı, yakıt fiyatlarının çok yükselmesi ile bu kez tam tersi bir durum oluşturdu ve insanlar tekrar otobüsle seyahate yöneldi. Bu durum; iki yıldır pandemi nedeniyle çok zor günler geçiren şehirlerarası ve turizm sektöründe ciddi bir hareketlilik getirdi. Bu süreçte son 4-5 yıldır da sıfır otobüs ve midibüslerin pazara giriş adetleri az olması, daha sonra pandemi ve arkasından Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla yedek parça tedariğinde sıkıntıları büyüttü. Bu durum ikinci el otobüs ve midibüslere olan talebi giderek büyüttü. Araçların fiyatları yıl içerisinde oluşan yoğun talep nedeniyle artmaya devam etti. Birçok müşterimiz oluşan yolcu talebinin yanı sıra yarın daha da pahalı olacak düşüncesi ile araç alımına hız verdi. Hem şehirlerarası hem de turizm taşımacıları için kazançlı bir sezon geride kaldı. Taşımacılar hem araçlarının değerlenmesi ile hem de oluşan taleple kazandılar. 2023 yılında da otobüsçüler kazançlı bir sezon geçirecekler” dedi.

Otobüsler talebe yetmiyor 

Adnan Bulut Otomotiv olarak biz de 2022 yılında 200’ü aşkın her markadan otobüs ve midibüs satışı gerçekleştirdik. Stoğumuzda da 150’yi aşkın otobüs ve midibüs bulunuyor” açıklamasını yapan Hasan Murat Bulut, “Önümüzde seçim var. Seçim süreci de ulaşıma olan talebi artıracak. Mitingler, toplantılar ve programlar için de ciddi bir otobüs ihtiyacı olacak. Turizm tarafında da rekor bir yıl beklentisi var. Bu olumlu beklentiler müşterileri yeni araç alımına yöneltiyor. Ancak otobüsler talebe yetmiyor. Öte yandan 2023 yılında yine sıfır araç tedariğinde arz talebin çok daha altında olacak gibi görünüyor. Sahada üreticilerin Eylül-Ekim ayına sıra yazdığına yönelik bilgiler geliyor. Sıfır araç fiyatları da yükseliyor yeni araç alamayan birçok müşteri yine ikinci el araç alımına yönelik bir talep oluşturacak ve 2023 yılında hareketli bir dönem yaşayacağız gibi görünüyor” dedi. 

İkinci el otobüs ithalatına izin verilmeli

Hasan Murat Bulut, Türkiye’den ikinci el otobüsün ihraç edilebildiğine ancak ikinci el otobüsün ithal edilemediğine dikkat çekerek, “Yurtdışında çok da uygun fiyatlarda otobüsler buldum. Türkiye’dekinin aksine çok daha az km yapmış ve yıpranmış araçlardı bunlar. Ancak ikinci el otobüslerin ithalinin yasak olması nedeniyle getiremedik. Biz ikinci el otobüsü yurtdışına satabiliyorsak, getirebilmeliyiz de. Bunun önünün açılması ve ikinci el otobüs ithalatının serbest bırakılması gerekiyor. Amacımız ikinci el uygun fiyatlı, kaliteli otobüslerin pazara sunulması” dedi. 

Her şehirden müşterimiz var 

“Araç alımlarımızı hep kullanıcı gözüyle yapmaya çalıştık” açıklamasını yapan Hasan Murat Bulut, “Müşterilerimizin çalışma süreçlerinin sorunsuz olması ve işlerine iyi odaklanarak, kazanç sağlaması birinci önceliğimiz oldu. Bu anlayış müşterilerimiz ile bağımızı daha kuvvetli hale getirdi ve 35 yıldır Türkiye’nin her yerinden işbirliğimizin devam ettiği müşterilerimiz var. Sattığımız ürünün hep arkasında olduk. Bu sebeple stoğumuza aldığımız her aracı özenle ekpertis yapıp müşterilerimizin hizmetine sunmaya hassasiyet ile yaklaşıyoruz. Ayrıca sadece işletmemiz de araç alımı için değil aynı zamanda  araçlarını değerinde satmak isteyen kullanıcılarında taleplerine yardımcı olmada da güvenilir adresiz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159