banner69

Otomotivde “Terminal” Konsepti İstanbul’dan sonra şimdi de İzmir’de

banner113

İkinci el otomotiv pazarında referans noktası olan 2plan, İstanbul’dan sonra “Terminal” konseptini İzmir’e de taşıdı. Yaptığı yatırımlarla hizmet ağını sürekli genişleten 2plan, İstinyePark İzmir’e komşu 3 kattan oluşan 30.000 m2’lik alanda İzmir ve tüm Ege bölgesine ikinci el araç satışlarıyla birlikte komple hizmet sunmaya başladı.

banner114
İKİNCİ EL 20.12.2023, 21:02 20.12.2023, 21:31 Erkan YILMAZ
Otomotivde “Terminal” Konsepti İstanbul’dan sonra şimdi de İzmir’de

2plan Terminal, perakende satış ve satın alma işlemlerinin yanında son kullanıcıların da ihalelerden araç satın almasına ya da ihalelerde aracını satmasına olanak tanıyor. Tek çatı altında gerçekleştirilecek hizmetler arasında; garanti, kasko, sigorta, kredi, takas imkânı, ücretsiz ekspertiz, car care işlemleri ile kişilerin kendi araçlarını ihaleyle satışını veya konsinye olarak değerlendirme imkanları da bulunuyor. 2plan Terminal’de verilen bu hizmetleri Türkiye’de tek bir noktadan sunan başka bir kuruluş bulunmuyor.

Araçların ve insanların buluşma noktası anlamına gelen “Terminal” konsepti ile otomotivi günlük hayatın bir parçası yaparak farklı bir bakış açısı sunan 2plan, aracıyı ortadan kaldırarak tüketiciye avantaj sağlayan kurumsal B2C sistemini İzmir’de de devreye alacak. İzmir Terminal, kolay ulaşım imkânı, şık konsepti ve diğer tesis avantajları ile tüm otomotiv meraklılarının sosyal buluşma ve deneyimleme alanı olmaya da aday.

İzmir 2plan Terminal’in açılışında konuşma yapan 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, Türkiye otomotiv pazarında 2’si Terminal 14 showroom ile yer aldıklarını ve güven duyulacak bir kurumsal yapıyı daha hayata geçirdiklerini belirterek “2022 yılında İstanbul’da açılan 2plan Terminal konseptinin İzmir’de de hizmet verecek olmasından mutluyuz. İzmir’e kurumsal 2. el pazarında yeni bir soluk getirerek farklı ve benzersiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu konsept İstanbul’da büyük başarı elde etti ve beğeni ile karşılandı. Bu başarıyı İzmir’de de yakalayacağımıza eminim. Vereceğimiz hizmetlerin yanı sıra Terminal’in fiziksel özellikleri ve sosyal imkanlarıyla da örneği olmayan benzersiz bir konsept oldu. Müşterilerimiz isteklerine göre ihale veya perakende yoluyla alım satım işlemleri yapabilecekler. Bu ihalelerde alıcı veya satıcının istedikleri fiyattan bu işlemi yapabilmesine de olanak sağlanıyor. Bunun yanında 2plan olarak premium araç segmentini özel bir alan olarak görüyoruz. Bu tecrübemizi de İzmir’e taşıyacağız. İstinyePark’a komşu olmamız lokasyon olarak da bize büyük avantajlar getirecektir.“

“2024 zor geçecek”

İzmir 2plan Terminal konseptinin açılışında 2. el otomotiv sektörünü de değerlendiren 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, 2024 yılı için şu değerlendirmede bulundu;“Sıfır otomobilde bulunurluk sorunu 2023 yılında ikinci el fiyatlarını da yukarı taşımıştı. Bu sorunun ortadan kalkmasıyla ikinci el pazarında da bir normalleşme dönemine girildi. İlk altı ayda ikinci el çok hareketliydi. İkinci altı ayda hem sıfır hem de ikinci elde dengeler yerine oturdu. Fiyatlar yüzde 20-25 aralığında geriledi. Bundan sonra ikinci elde çok daha düşüş göstereceğini tahmin etmiyorum. 2024 yılı ise zor bir yıl olacak. Kurun pozisyonu, buna bağlı sıfır araç fiyatları ile kredi oranları ve kredi bulunurluğu ikinci el satışlarında önemli parametreler olacak. Ayrıca 2024 yılında faiz oranlarının yüksek seyretmesi hem sıfır, hem de buna bağlı olarak ikinci el satışlarına yansıyacaktır. Sıfır otomobil satışlarında yüzde 30'luk bir gerileme bekleniyor. Buna paralel olarak ikinci el satışlarında da bir miktar gerileme beklenebilir.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159