Alstom,Volkan Karakılınç’ı Türkiye Genel Müdürü olarak atadı

banner113

Alstom Ulaşım A.Ş, Türkiye’deki varlığını ve faaliyetlerini genişletme hedefi doğrultusunda, Volkan Karakılınç’ı Alstom Türkiye Genel Müdürü olarak atadı.

banner114
İŞLETME / İK 22.11.2021, 11:40 23.11.2021, 09:35 Erkan YILMAZ
Alstom,Volkan Karakılınç’ı Türkiye Genel Müdürü olarak atadı

Ulaşım, havacılık, enerji ve savunma sanayi sektörlerinde 20 yılı aşkın yöneticilik deneyimi olan Karakılınç,2020 yılında İş Geliştirme Direktörü olarak Alstom’a katıldı. Alstom Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Başkanı Andrew DeLeone,“60 yıldan uzun süredirdemiryolu sektöründe Türkiye’nin önemli bir ortağı olan Alstom’un,Volkan Karakılınç’ı Alstom TürkiyeGenel Müdürü olarak atamasından mutluyum. Volkan, ulaşım, havacılık, enerji ve savunma sanayi sektörlerinde yirmi yılı aşkın tecrübeye sahip. Demiryolu endüstrisi ve sektör paydaşları ile uzun yıllara dayanan işbirliği deneyimi ile Volkan, Alstom'un Türkiye'de daha da büyümesine liderlikedecek” açıklamasında bulundu.

Volkan Karakılınç,“Bir Türk vatandaşı olarak sektöründe ve Dünya’da öncü olan Alstom’un Türkiye Genel Müdürü olarak atanmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Alstom’un öncelikli pazarlarından Türkiye’nin yanı sıra, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölge merkezi olarak konumlanan ülkemizde müşterilerimizin artarak evrimleşen mobilite ihtiyaçlarını karşılamada liderlik edecek olmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Ekibimle birlikte, demiryolu endüstrisinde akıllı ve sürdürülebilir ulaşım sistemleri kurma yolunda Türkiye’yi lider bir ülke olarak konumlandırmak öncelikli hedefimiz” dedi.

Alstom; raylı taşıt, metro ve tramvaylar için anahtar teslim sistemler ilesinyalizasyon ve tren kontrol teknolojilerinin lider sağlayıcısı olarak 60 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Alstom'un Dijital ve Entegre Sistemler uzmanlığı için bölgesel merkez konumunda olan Alstom Türkiye,sistemve altyapı alanlarında geniş ve uzman ekibiyle hizmet veriyor.

Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç

Ülke stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanması, devletle ilişkiler, yeni iş ve sektörel ortaklık fırsatları ve sosyal sorumluluk projelerine odaklanarak Alstom’un ülkedeki varlığını genişletip, müşterilerle ve diğer paydaşlarla şirket ilişkilerini güçlendirmekten sorumlu. Faaliyetlerini İstanbul şehrinde sürdüren Karakılınç, Alstom MENAT (Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye) Genel Müdürü Mama Sougoufara’yabağlı çalışıyor. Alstom’a 2020 yılında İş Geliştirme Müdürü olarak katılan Volkan Karakılınç, yeni ve mevcut projelerin geliştirilmesi, sürdürülebilir müşteri ilişkileri kurulması ve süreç iyileştirme çalışmalarında bulundu. Volkan Karakılınç bunun öncesinde 2018 -2020 yılları arasında CAF Sinyalizasyon Sistemleri şirketinde Ticari Direktör olarak görev yaptığı süreçte strateji geliştirme, satış kanallarının tanımı ve geliştirilmesi, finansal göstergelerin takibi ve bütçeye uygunluğun kontrolü görevlerini yerine getirdi. Çalışma hayatına 2002 yılında başlayan Karakılınç, ulaşım, havacılık, enerji ve savunma sanayi sektörlerinde 20 yılı aşkın süredir edindiği deneyimler çerçevesinde strateji geliştirme ve uygulama, proje ve varlık yönetimi, sözleşme müzakereleri, satın alma, müşteri ilişkileri ve stratejik ortaklıklar, sinyalizasyon teknolojileri ve operasyonları alanlarında uzmanlığa sahip.

Alstom 

Toplulukların düşük karbonlu bir geleceğe ulaşmasını misyon edinen Alstom, ulaşımın geleceği için sürdürülebilir temeller sağlayan mobilite çözümleri geliştirmekte ve pazarlamaktadır. Alstom'un ürün portföyü, yüksek hızlı trenler, metrolar, monoray ve tramvaylardan entegre sistemler, özelleştirilmiş hizmetler, altyapı, sinyalizasyon ve dijital mobilite çözümlerine kadar uzanmaktadır. Alstom, dünya çapında ticari hizmette 150.000 araca sahiptir. Bombardier Transportation'ın 29 Ocak 2021'de Alstom'a katılmasıyla genişleyen Grubun birleşik proforma geliri, 31 Mart 2021'de sona eren 12 aylık dönem için 14 milyar Euro'ya ulaşmıştır. Merkezi Fransa'da bulunan Alstom, şu anda 70 ülkede faaliyet göstermekte ve 70.000'den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. www.alstom.com.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159