Bomaksan istihdam oranını yüzde 50 arttıracak

banner113

HVAC sektöründe sistem tasarımından uygulamaya, satış sonrası servisten bakım hizmetlerine kadar tüm süreçleri kapsayan çözümler sunan Bomaksan, 2023 yılında hem sektöre hem ülke ekonomisine katma değer yaratacak faaliyetlere imza atıyor. Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışı taleplerini karşılamak üzere yeni fabrika yatırımı yapan ve ekibini 2 katına çıkaran firma, 2023’te üretim ekibini yüzde 50 büyütmeyi hedefliyor.

banner114
İŞLETME / İK 16.03.2023, 17:48 Erkan YILMAZ
Bomaksan istihdam oranını yüzde 50 arttıracak

36 yıldır endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler üreten yerli marka Bomaksan, 2022 yılını euro bazında yüzde 50 büyüyerek kapattı. Büyüme hızı ve yüzde 300 oranında artan yurt dışı talebinin ardından yatırımlarını hızlandıran Bomaksan, geçtiğimiz yıl üretim hattını 2 katına çıkardı. Firma, önümüzdeki dönem üretim ekibini yüzde 50 büyüterek; bu sayede üretim kapasitesini 2 katına çıkarmayı, cirosunu ise euro bazında yüzde 50 arttırmayı amaçlıyor.

“Üretim kapasitemizi 2 kat yükseltmek istiyoruz”

Ürünlerinin hem iç pazarda hem de dış pazarda ilgi görmeye devam ettiğinin altını çizen Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Yeni fabrika yatırımımız ile ekibimizi 2 katına çıkarttık. İstanbul ofisimizi ve operasyonumuzu da büyüttük. Ofisimiz metrekare olarak 2 katına ekibimiz ise 3 katına çıktı” dedi. 2019 yılında kurulan mühendislik departmanımız ile Ar-Ge ve Ür-Ge alanına ciddi atılımlar yaptıklarını hatırlatan Bora Boysan, “Bu ekibimizi de 2019 yılından itibaren 2 kat büyüttük ve gelinen noktada sektörümüzde bünyesinde en çok mühendis barındıran şirketlerden biri olduk. Bunun sonucunda 2022 yılında 2 projemiz TÜBİTAK’tan destek aldı. Yine bu ekibimizle birlikte sistemlerimizi dijitalleştirmeye ve ERP sistemine tam entegre olmaya yönelik çalışmalarımız hız kazandı. Tüm bu çalışmaların bir yansıması olarak; üretim ekibimizi geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 2 katına çıkarttık. 2023’te yine üretim ekibimizi yüzde 50 büyütmeyi hedefliyoruz. Bu sayede üretim kapasitemizi 2 katına çıkartmak istiyoruz. Yaptığımız makine yatırımları ve verim arttırıcı çalışmalar ile bu hedefimizi başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159