banner69

FANUC’un yeni işe alım modülü hayata geçiyor

banner113

Dünya piyasalarında nümerik kontrol sistemlerinin önde gelen lideri FANUC, günümüz İK süreçlerine gösterdiği uyumla değişime ayak uydururken adil ve şeffaf değerlendirmeyi rehber edinmeyi sürdürüyor. Şirket kültürü ve değerlerine uyumla yürüttüğü İK politikalarında yenilikler de gerçekleştiren FANUC, bu kapsamda adayların açık pozisyonları görebileceği ve başvuru sürecinin tüm adımlarını şeffaflıkla takip edebilecekleri işe alım modülüyle ilgili yeni projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

banner114
İŞLETME / İK 09.12.2023, 18:43 Erkan YILMAZ
FANUC’un yeni işe alım modülü hayata geçiyor

İş dünyasının günümüzde hızla değişen taleplerine ayak uydurarak sürekli gelişmek zorunda olan İK sektörü, şirketlerin yenilikleri benimsemesine de yardımcı oluyor. Yapay zeka (AI) ve dijitalleşmenin İK süreçlerine dahil olmasıyla daha hızlı ve etkili sonuçlar için FANUC da yeni stratejiler geliştiriyor. Bu kapsamda birçok firmanın aktif olarak kullandığı kendi kariyer sitesi üzerinden bir işe alım modülünü kullanıma sunacak olan FANUC, üçüncü parti platformları kullanmadan iş ilanları ve başvurularını kendi modülü üzerinden takip edebileceği bir sisteme geçiş yapacak.

Şirket kültürü ve değerlerine Z kuşağı daha çok önem veriyor!

Z kuşağının iş yaşamına dahil olmasıyla birlikte FANUC’un da buna uygun İK stratejileri geliştirdiğini belirten FANUC Türkiye İK Müdürü Özlem Arıcı, “Son dönemde işe alım süreçlerimizde daha fazla teknolojik ve çevrim içi mülakatları değerlendirme araçları olarak kullanmaya başladık. Sürekli sistemlerimizi geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. İK’daki dijitalleşmemiz kapsamında; adaylarımızın açık pozisyonları görebileceği ve başvuru sürecinin tüm adımlarının şeffaflıkla takip edilebildiği işe alım modülümüzle ilgili yeni projemiz de çok yakında hayata geçecek. Gözlemlerimiz doğrultusunda Z kuşağının şirket kültürü ve değerlerine daha fazla önem verdiğini görebiliyoruz. Bu nedenle görüşmelerimizde şeffaf olmaya özen gösteriyor şirket kültürümüz ve değerlerimizi açıkça paylaşıyoruz. Karşılıklı uyumlu olduğumuzu görmemiz doğru karar vermemize destek oluyor. FANUC Türkiye olarak son üç yılda birçok yeni arkadaşımızla çalışmaya başladık. Kararlarımızı verirken karakteri, soft skill ve öğrenmeye açıklığı önceliğe alıyoruz. Oldukça kıymetli bir iş ortamımız var ve ekip ruhu açıkça görülebiliyor. Birbirimizin başarılarıyla gurur duyuyor ve paylaşıyoruz. Bu ruhu devam ettirecek yol arkadaşlarımızı dahil ederken şeffaf ve adil olmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İş görüşmelerimizde görev tanımını tüm detaylarıyla adayımıza aktarıyoruz”

Arıcı, “İşe alımlarda en dikkat ettiğimiz noktaların başında şirket kültürü ve değerlere uyum geliyor. İletişim becerileri, takım çalışması ve adaptasyon yeteneğini de değerlendirmelerde göz önünde bulunduruyoruz. Adayların teknik yetenek ve deneyimleri de özellikle bizim gibi mühendislik alanında hizmet veren bir şirket için son derece önemli ancak burada bizim odaklandığımız adayın öğrenmeye ve sürekli gelişime açık olması” dedi.

Özellikle son dönemde çalışanların iş, iş dünyasının ise çalışan bulamamaktan şikayetçi olmalarına yönelik değerlendirmede de bulunan Arıcı, şunları söyledi: “Bu konunun birkaç boyutu olabilir. Birincisi işveren, iş tanımını ve beceri setlerini açıkça ifade etmemiş olabilir. Aradığı aday profilini ve hedef çalışanları doğru tanımlamak oldukça büyük bir önem arz ediyor. İkincisi işveren, şirket kültürünü ve atmosferi hakkında yeterince bilgi sunmamıştır. Üçüncüsü ise aday kendini iyi tanımıyor, kendi özelliklerine uygun olan pozisyonlara başvurmuyor olabilir ve öz değerlendirme yapmakta başarılı değildir. FANUC olarak biz iş görüşmelerimizde görev tanımını tüm detaylarıyla adayımıza aktarıyoruz. Aday tarafından negatif algılanabilecek bile olsa açıkça bahsediyoruz. Örneğin yoğun seyahat içeren bir pozisyon ise bunu en başında paylaşmak gerekiyor. Üniversitelerle iş birliği ve uzun dönem staj imkanları gibi programlara yoğunlaşıyoruz. Staj programı ile başlayarak tam zamanlı çalışan olarak kadromuzda devam eden parlak arkadaşlarımız var. Bunun yanında bizim ülkemizde yaygın olmayan feedback kültürünü aday görüşmelerimizde uygulamamız gerekiyor. Bu sayede onların eksik olduğu noktaları bilip kendilerini geliştirmelerine fırsat sağlamış oluruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159