GS Yuasa’nın İnci Holding’deki hisse oranı 50’den 60’a çıkıyor

banner113

İnci Holding ve GS Yuasa İnci Markası’nın gücünü ve deneyimini Japon devi GS Yuasa’nın yeni nesil akü teknolojileri konusundaki birikimi ile birleştirerek, büyük iş birliğinin ilk adımını 2015 yılında atmışlardı. 2022 yılı Nisan ayı itibarı ile de ortaklar, İnci GS Yuasa altında sürdürdükleri bu iş birliğini yeni bir teknoloji atılımı için bir adım daha ileri taşıyorlar. Bu kapsamda ortaklığa elektrikli araçların gelişiminde oldukça kritik yer tutan ve İnci GS Yuasa’nın odaklandığı tranksiyoner uygulamalarda da hızla gelişen bir trend olan lityum ion bataryalara yönelik kullanım haklarından yararlandıracak hisse devrine yönelik anlaşma 28 Nisan’da imzalandı.

banner114
İŞLETME / İK 05.05.2022, 09:05 05.05.2022, 09:10 Erkan YILMAZ
GS Yuasa’nın İnci Holding’deki hisse oranı 50’den 60’a çıkıyor

Sektöründe teknolojinin en üst seviyesine sahip fabrikaları ile enerji depolama sektörünün geleceğini tayin eden İnci GS Yuasa dün olduğu gibi bugün de dünya trendlerini yakından takip ederek, ülkemizi dünya genelinde başarıyla temsil ediyor.

Pazardaki teknoloji yatırımlarına hızla devam eden İnci GS Yuasa’nın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik konuya ilişkin açıklamasında, “İnci GS Yuasa olarak teknolojiyi çok yakından takip ederek, kapasite artışı yaparken her zaman yeni teknolojilere öncelik veriyoruz. Japon ortağımız GS Yuasa 100 yılı aşkın köklü geçmişiyle, hibrid otomobiller, elektrikli otomobil ve uzay uygulama aküleri konusunda önemli altyapı ve deneyime sahip bir şirket. Sektörümüzün teknoloji lideri olarak, Japon ortağımızın teknoloji tarafındaki bilgi birikimini ve tecrübelerini İnci Holding’in İnci Markası’nın gücü ile birleştirerek ilerledik.

Şimdi de ortaklığımızın 7. Yılında bu işbirliğimizi bir adım ileri taşıyıp, ilk etapta traksiyoner uygulamalara yönelik lityum ion teknolojisinin ortaklığımıza entegrasyonunu sağlayarak ülkemize ve ortaklığımıza daha fazla değer katmaya hazırlanıyoruz. Bu bağlamda ortaklığımızın iş sonuçlarını GS Yuasa’nın grup seviyesinde konsolide edebilmesini sağlamak üzere, GS Yuasa’nın ortaklık içindeki hisse oranı 50’den 60’a çıkıyor. Gelecek dönemlerde de üretim kapasitemizi artırırken, teknolojik hamlelerimizle -sektördeki öncü pozisyonumuzu güçlendirecek yatırımlarımıza devam edeceğiz. Sürekli gelişen ve dönüşen bir dünyanın içerisinde olduğumuzu unutmadan, bu alandaki yeniliklerin öncülüğünü yapan kurumlardan biri olarak maksimum performansa ve verimliliğe ulaşabiliriz. Akıllı yatırımlarla ve gerçekçi hedeflerle bu yolda elde edeceğimiz nice başarılar olduğuna inanıyor ve kendimizden emin bir şekilde, bitmeyen enerjimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.“ diyerek İnci GS Yuasa’nın teknolojik güçlenme hareketinin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnci Holding Hakkında

Temelleri Cevdet İnci tarafından 1952 yılında atılan İnci Holding, bugün ağırlıklı iş kolu otomotiv tedarik sektörünün yanı sıra hizmet, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet gösteriyor. Son 10 yıldır aralıksız büyüme trendi gösteren İnci Holding, akü ve jant üretimiyle otomotiv tedarik sanayi sektörünün önemli tedarikçisi ve sektöründe dünya devi şirketlerin güvenilir iş ortağıdır. İnci Grubu, 3 bin çalışanı ve 10 şirketi ile ürünlerinin yüzde 60’ını 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor. İnci Grubunun TİM 1000 listesinde 3 şirketi, ISO 500 listesinde 3 şirketi yer alıyor. Kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetilen bir aile şirketi olan İnci Holding, Türkiye ekonomisine katkıları ile sürekli olarak gelişimini sürdürüyor. www.inciholding.com.tr

İnci GS Yuasa 

Akü sektöründe üretim ve satış faaliyetleri yürüten İnci GS Yuasa, İnci Holding ve GS Yuasa iştirakidir. Manisa’daki üç fabrikası ve 1000 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük akü üreticisi konumundadır. Tüm süreçlerinde mükemmelliği ilke edinen İnci GS Yuasa, tüketici odaklı yaklaşımı ve geliştirdiği yeni teknolojilerle 6 kıtada 80’in üzerinde ülkede ürünlerini ve hizmetlerini tüketicilere ulaştırmaktadır. İnci GS Yuasa, yurt içinde 80 ana bayi, 200 enerji uzmanı, 300 yetkilendirilmiş servisi ve 3 bin 500 perakende satış noktası ile faaliyet göstermektedir. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları 2021” listesinde İnci Akü en değerli akü markası seçilmiştir. Sektörün ilk Ar-Ge merkezini kuran İnci GS Yuasa, yenilikçi bakış açısı ve teknolojik ürünleriyle sektöre ve paydaşlarına değer katar, sürdürülebilir çevre yaklaşımı ile en güvenilen enerji depolama şirketi olma vizyonuyla çalışır.

GS Yuasa 

2004 yılında JapanStorage Battery Co. Ltd. (1917) ile Yuasa Corporation (1918) birleşmesi ile kurulan şirketin genel merkezi Japonya’nın Kyoto şehrindedir. Dünyanın en büyük ikinci Akü üreticisi olan GS Yuasa 13bin üzerinde çalışanı ile dünya genelinde 19 ülkede 38 merkezde geleceğin enerjisini yaratmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir. GS Yuasa Grubu, 100 yılı aşkın süredir aküler, güç kaynağı sistemleri ve aydınlatma ekipmanlarının geliştirilmesi ve üretilmesi yoluyla ekonomik kalkınmaya ve yaşam standartlarının iyileştirilmesinekatkıda bulunmuştur. Dünyanın önde gelen otomotiv ve motosiklet aküsü üreticilerinden biri olarak pazarda önemli bir güce sahip olan GS Yuasa, sadece araç kullanımını değil, aynı zamanda derin denizden havacılığa kadar geniş bir alan yelpazesini de kapsayan yeni nesil enerji sistemlerinin lider üreticisi olarak pazardaki önemli bir güçtür.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159