banner69

Hizmet sektörü birleşti

banner113

İzmir'de kafe, restoranlardaki servis, mutfak çalışanları ve müzisyenleri de bünyesinde bulunduran Hizmet Sektörü Çalışanları Derneği kuruldu. Dernek, hizmet sektörünün her kolunu, her konuda temsil edecek.

banner114
İŞLETME / İK 07.02.2022, 09:39 Erkan YILMAZ
Hizmet sektörü birleşti


Hizmet Sektörü Çalışanları Derneği Başkanı Gülper Ergün, pandemi döneminde sektörün zorlu dönemden geçtiğini ve bir çok sorunun gün yüzüne çıktığını belirterek “Dernek tamamen ihtiyaçtan doğdu" dedi. Dernek yapılanmasında bar, mutfak, servis çalışanlarının, müzisyenlerin ve işletmelerin temsilcilerinin olduğunu söyleyen Ergün, "Masaya sorun konuşmak için değil, çözüm konuşmak için oturacağız” dedi.
 
İlk olarak Akademi Projesini hayata geçireceklerini ifade eden Gülper Ergün şöyle devam etti: "Bunun için 240 saatlik eğitim planladık. Sektördeki tecrübesine eğitimini de katarak ilerlemek isteyen arkadaşlarımıza standardizasyon, süreklilik, muhasebe, maliyet analizi, stok maliyeti, iletişim gibi konularda ücretsiz eğitimler vermeyi planlıyoruz. Bu süreçte İŞKUR’la, halk eğitimle, üniversitelerle ve Birleşmiş Milletler ile görüşmeler yaptık. Tüm kurumların desteğini alarak ilerliyoruz" 
 

Bu eğitimle, sektör çalışanlarının getir-götür işi yapan bir eleman olmaktan çıkıp sektörün tüm işleyişine hakim nitelikli personele dönüşeceğini belirten Ergün, "Sektörde bu işin eğitimini almadan, başka bir iş bulamadığı için çalışanlar var. Hal böyle olunca 30'lu yaşlara geldiklerinde tıkanıyorlar ve gelecek kurmakta zorlanıyorlar. Bu eğitimlerle her biri POS analizi, maliyet analizi yapabilen, muhasebesini ve işleyişini bilen vizyoner bir bakış açısına sahip olacak. Bir iş görüşmesinde masaya acaba maaşım ne olur diye düşünerek oturmayacak. Aldığı eğitimle yaptığı işin, sahip olduğu mesleğin iç dinamiklerini öğrenmiş olacak ve masaya 'Ben sizin için gerekliyim, maaşım da bu' diyebilecek özgüvenle oturacak" diye konuştu. 
 

Sektör çalışanlarının mağduriyeti kadar işletme sahiplerinin vizyonlarını geliştirmesine de ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ergün "Çoğu işletme, analizlerini doğru yapamadıkları için kar- zararlarını fark edemeden batıyor. Bu yüzden benzer eğitimler işletme sahiplerine de verilecek. Böylece daha efektif olabilecekler, dinamik ve sürekli gelişen bir işletmeye sahip olacaklar" dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159